30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výzva - rychlost  (Přečteno 2530 krát)

YellowSnowman

• Zobrazit profil
Výzva - rychlost
« kdy: 01 Října 2024, 16:58:43 »

Dobrý den,

Do DS jsem dostal výzvu

Citace
Ve věci porušení ustanovení § 4/c) zákona číslo 361/2000 Sb., o provozu na pozemních
komunikacích a o změnách některých zákonů (dále jen „zákon o silničním provozu“), ve znění
pozdějších předpisů, a tím podezření ze spáchání přestupku v provozu na pozemních
komunikacích podle ustanovení § 125c/1f,bod 3. zákona číslo 361/2000 Sb., o silničním provozu,
ke kterému došlo (místo, čas, a RZ).

Vás, jako provozovatele vozidla, podle ustanovení § 61 odst. 1 zákona číslo 273/2008 Sb., o Policii
České republiky, vyzýváme, abyste se dostavil dne nejpozději do ... (vyjma státních
svátků) do budovy Dopravního inspektorátu, Jana Masaryka 359/19, 120 00 Praha 2, za účelem
podání vysvětlení.

Nemůže-li se osoba dostavit ve stanovenou dobu, ať podá informaci buď telefonicky na telefonní
číslo 974852255, nebo zašle písemně zákonný důvod nedostavení se cestou ISDS: rkiai5y či e-
mailem epodatelna.policie@pcr.cz, aby mohl být dohodnout náhradní termín.

Po prostudování všeho co jsem našel jde o

Citace
- § 125c/1f,bod 3. zákona číslo 361/2000 Sb
   - 125c Přestupky fyzických osob
   - (1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích
   - f) při řízení vozidla
   - 3. překročí nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 20 km.h-1 a více nebo mimo obec o 30 km.h-1 a více,

Za což by mi mohlo hrozit až 4k-10kKč ve správním řízení a 4 body.

Podle toho co jsem našel bych rád využil své právo odepřít podání vysvětlení. Na základě toho půjde buď věc do správního řízení, nebo bude odložena. Nevím jestli můžu poslat odepření vysvětlení na uvedenou DS nebo email, nebo jestli musím osobně.

Za 20 let řízení je to poprvé co něco takového řeším, tak jen by pomohlo potvrzení že postup dává smysl abych neudělal nějakou botu. Díky moc za tyhle stránky.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Výzva - rychlost
« Odpověď #1 kdy: 01 Října 2024, 17:20:22 »

Jakým způsobem to bylo zjištěno?
IP zaznamenána

YellowSnowman

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01 Října 2024, 19:00:46 »

Jakým způsobem to bylo zjištěno?

Nevím. Byl jsem se na místě podívat ještě jednou, jmenovaná ulice je dlouhá. Bohužel mně nenapadá. Výzva tohle info neobsahuje.

Kompletní kopie (anonimizovaná) je:

Citace
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Obvodní ředitelství policie Praha II
Dopravní inspektorát
Jana Masaryka 359/19, 120 00 Praha 2
Č. j. .............................
Praha <datum>
Počet stran: 2
VÝZVA
pro provozovatele motorového vozidla
Jméno a příjmení: .......
Datum narození: ......
Trvalý pobyt: .......
Ve věci porušení ustanovení § 4/c) zákona číslo 361/2000 Sb., o provozu na pozemních
komunikacích a o změnách některých zákonů (dále jen „zákon o silničním provozu“), ve znění
pozdějších předpisů, a tím podezření ze spáchání přestupku v provozu na pozemních
komunikacích podle ustanovení § 125c/1f,bod 3. zákona číslo 361/2000 Sb., o silničním provozu,
ke kterému došlo <adresa> dne <datum>, v době <čas> při provozu
motorového vozidla tovární značky: <....>, r.z.: <....>,
Vás, jako provozovatele vozidla, podle ustanovení § 61 odst. 1 zákona číslo 273/2008 Sb., o Policii
České republiky, vyzýváme, abyste se dostavil dne nejpozději do <datum> v době v pracovní
době: ÚT, ST, ČT od 08.30 hod. do 11:30 hod. a od 13:00 hod. do 15:00 hod. (vyjma státních
svátků) do budovy Dopravního inspektorátu, Jana Masaryka 359/19, 120 00 Praha 2, za účelem
podání vysvětlení.
Osoba, která se na výzvu dostaví, ať si sebou vezme občanský (nebo jiný jej nahrazující) průkaz,
tuto výzvu a následující doklady:
Nemůže-li se osoba dostavit ve stanovenou dobu, ať podá informaci buď telefonicky na telefonní
číslo 974852255, nebo zašle písemně zákonný důvod nedostavení se cestou ISDS: rkiai5y či e-
mailem epodatelna.policie@pcr.cz, aby mohl být dohodnout náhradní termín.
Poučení:
Pokud bez dostatečné omluvy nebo bez závažných důvodů shora uvedené výzvě nevyhovíte, můžete být podle § 61,
odst. 5 zákona číslo 273/2008 Sb., o Policii České republiky, předveden (a).
Kdo se dostaví na výzvu k sepsání protokolu o podání vysvětlení, má podle § 61 odst. 4 zákona číslo 273/2008 Sb.,
o Policii České republiky, nárok na náhradu nutných výdajů a na náhradu ušlého výdělku. Náhradu poskytuje policie.
Nárok na náhradu podle odst. 4 zaniká, jestliže jej osoba neuplatní do sedmi dnů ode dne, kdy se na shora uvedenou
výzvu dostavila. Nárok nemá ten, kdo se dostavil jen ve vlastním zájmu nebo pro své protiprávní jednání.
Dle ustanovení § 5 odst. 1 písm. a) zákona číslo 251/2016 Sb., o některých přestupcích, se fyzická osoba dopustí
přestupku tím, že neuposlechne výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za tento přestupek lze uložit pokutu do
10.000,- Kč.
Dle ustanovení § 125d odst. 1 písm. e) zákona číslo 361/2000 Sb, o silničním provozu, se právnická nebo podnikající
fyzická osoba, jako provozovatel vozidla, dopustí přestupku tím, že v rozporu s § 10 odst. 1 písm. d) tohoto zákona
přikáže řízení vozidla, nebo svěří vozidlo osobě, o níž nezná údaje potřebné k určení její totožnosti. Za tento přestupek
se uloží pokuta do 100.000,- Kč.
Nárok nemá ten, kdo se dostavil jen ve vlastním zájmu nebo pro své protiprávní jednání.
vyřizuje
<jméno>
Inspektor
<jméno>
Vedoucí DI

Druhá stránka obsahuje formulář na potvrzení zaměstnavatele o mzdě.

Děkuju
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01 Října 2024, 19:23:23 »

Pokud nikde nic není vidět a ani veřejné servery (mapy.cz, dopravniinfo.cz) tam nic neukazují, nejspíš to AP nebyl.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 01 Října 2024, 19:46:40 »

Myslím, že ignor je taky možnost.
IP zaznamenána

mungo

• OSBID
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02 Října 2024, 12:27:46 »

Ignore je za mě zdaleka nejlepší možnost. Reakce je na místě teprve na akce úřadu. Pokud by to pro Vás bylo moc silná káva, tak jim adresovat pouze "S odvoláním na článek 37 LZPS v dané věci odmítám vypovídat." Nechodit, nevolat, nepsat e-mail, nedodávat nic dalšího.

PS: vyzývají Vás jako provozovatele, takže Vám hrozí nejvýš pokuta. Pokud byste se ale například přiznal k řízení, nebo přišel na služebnu, kde by se Vás pokusili porovnat s nějakou svojí radarovou fotkou, mohlo by jít i o body.
« Poslední změna: 02 Října 2024, 12:29:31 od mungo »
IP zaznamenána

YellowSnowman

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Října 2024, 21:01:49 »

Děkuju za radu. Pokud se věc bude nějak vyvíjet určitě napíšu.

Musím říct že jsem se dal do čtení starších případů a otevřel se mi nový svět :) Zároveň jsem přišel o některé iluze co se týkaly policie a správního řízení...
IP zaznamenána