30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Podmínky pro odmítnutí legalizace dokumentu na CzechPoint  (Přečteno 3280 krát)

mcsoap

• Zobrazit profil

ČP na webu definuje, za jakých podmínek odmítne legalizovat dokument, mj:

• jde-li o legalizaci podpisu na listině, která neobsahuje žádný text,
  • jde-li o legalizaci podpisu na zcela nevyplněném formuláři.

A teď mě nejde do hlavy, jak tohle můžou vymáhat. Já přeci nedělám vidimaci, ale legalizaci, a nějaký krávě na přepážce nebudu vysvětlovat, co je a není zcela vyplněný dokument, nebo proč chcu nakrásně podepisovat prázdnej papír. Prostě jsem přišel, ověřil se občankou, a chci ověřit podpis. Vypeklo mě to, protože jsem dal ženě k vyřízení formulář na souhlas s vycestováním dítěte do zahraničí, ať si to dojde zlegalizovat, dokud má pošta otevřeno, že se to vyplní potom, a oni jí otočili, že jí to prostě nezlegalizujou. A mě nejde do hlavy, jakým mozkovým myšlením rozhoduje politruk ČP o tom, jestli je dokument zcela vyplněn, nebo zcela nevyplněn, nebo ne zcela vyplněn.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
Re:Podmínky pro odmítnutí legalizace dokumentu na CzechPoint
« Odpověď #1 kdy: 26 Září 2024, 04:03:04 »

§ 13 h) 21/2006
IP zaznamenána

concorde

• hard core 30kmh.cz
  • V for Vendeta
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26 Září 2024, 07:04:53 »

no a teď si vemte, že pošta běžně ověřuje podpisy u plné moci na přepis auta, kde není vyplněný zmocněnec ... už několik let to tak praktikuju. Protože zmocněnec už nejraději při koupi auta dostane do ruky plnou moc aby si to doma v klidu přepsal .....

IP zaznamenána
Concorde

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 26 Září 2024, 07:31:48 »

Jak která pošta. Já tam používám tu gumovací propisku. Ale donést to tam prázdné jsem už dlouho nezkusil.
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 26 Září 2024, 09:28:49 »

ČP na webu definuje, za jakých podmínek ... A mě nejde do hlavy, jakým mozkovým myšlením rozhoduje politruk ČP o tom, jestli ...
Česká pošta s tím ovšem nemá nic společného. Jde o to, že legalizaci a vidimaci upravuje celostátně účinný právní předpis. A je úplně jedno, jestli s tou listinou zajdete k notáři, nebo do Czech Pointu na poště.

Podle § 13 zákona č. 21/2000, o ověřování,  platí, že legalizace se neprovede, jde-li o legalizaci podpisu na zcela nevyplněném formuláři.

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

IP zaznamenána

mcsoap

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 26 Září 2024, 09:40:42 »

Jo, nejsme vepři a díky za odkaz na zákon, já to zkusim napsat ještě jinak;

1. Kolega otočen u notářky s tím, že podpis na dokumentu je hůlkovým písmem a ona trvá na tom, že tam má být klikyhák. To je předpokládám hovadina, a řeší se to návštěvou jiné notářky nebo pošty (§ 10, odst 1, písm a)

2. jde-li o legalizaci podpisu na zcela nevyplněném formuláři. To znamená že je zcela nevyplněn, nebo že je neúplně vyplněn? Snažím se rozseknout právě ten threshold kdy musí státní NPC legalizaci odmítnout.
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 26 Září 2024, 10:14:55 »

... jde-li o legalizaci podpisu na zcela nevyplněném formuláři. To znamená že je zcela nevyplněn, nebo že je neúplně vyplněn?
Je třeba text zákona vyložit. Podle mne může formulář být:
a) zcela nevyplněný
b) částečně nevyplněný == částečně vyplněný
c) zcela vyplněný

Ustanovení § 13 písm. h) zákona č. 21/2006 Sb. se nepochybně týká formuláře zcela nevyplněného, což je případ a).

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

IP zaznamenána