30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: nehoda a nedostatecna likvidace  (Přečteno 4676 krát)

Leonard

• Zobrazit profil
Re:nehoda a nedostatecna likvidace
« Odpověď #15 kdy: 20 Září 2024, 15:06:09 »

Poprosil bych zdali bychom se nemohli oprostit diskuze okolo vybavy a ceny za vozidlo kterou urcila pojistovna. Je podhodnocena zhruba o 60000 v realne prodejni cene. S predzalobnima vyzvama si pojistovny vytiraji zadky, nic to pro ne neznamena. Jedinna vec ktera je donuti nad tim zapremyslet je podana zaloba. Na vrakovistich uz tech aut moc neni, preci jen ma 20 let. V zadnem pripade to neni tak jak si predstavujete ze prijdete a vybirate si co si koupite. Realny stav je takovy ze vetsina dilu je bezcennych a jsou davno sesrotovane az na ty exponovane ke kterym patri predni blatniky, predni naraznik, svetla, kapota. Cena starsiho svetla v dobrem stavu je polovina ceny noveho. Na dily v barve hned zapomente, nesehnatelne. Jestli si myslite ze se za stejnou cenu jako ojetina prodavaji auta kde prvni bylo za 2,5 a druhe za 5,5 seredne se mylite. Ale ta pomyslna spicka ledovce se prodava i dnes, zvlaste je li opticky pekna a nezmasakrovana. Ale souhlasim i na uhlu vaseho pohledu, je opravdu jedno jestli ma dvacet let stara fabie lite disky nebo centralni zamykani, prodejni cena bude uplne stejna. Ale u aut ktere kdysi patrily k tomu nejlepsimu co se dalo poridit to tak uplne neni.

Vytvoreni znaleckeho posudku jak mi tady stale radite podle meho nic neresi, na jeho zaklade plnit rozhodne nebudou ani kdybych jich me deset, pouze mne to bude stat tisice Kc navic. Jednoho znalce jsem uz oslovil a ten clovek sice mel to spravne razitko, ale absolutne se nedokazal orientovat v dane problematice, samozrejme ze jsem ten posudek udelat nenechal. Domnivam se ze jedinna paka jak zvratit soucasny stav je predzalobni vyzva kvuli nahradam nakladu na advokata a soud pri pripadne vyhranem sporu a realne podana a zaplacena zaloba. Toto si myslim ze je jako jedinne donuti prehodnotit moje a jejich sance na uspech. Jsem presvedceny za kdyz zazaluju vinika nehody a opravdu dojde k zahajeni sporu tak pojistovna bude vinika zastupovat nebo v coz doufam, prehodnoti svuj stav a doplati castku do vyse za jakou lze poridit STEJNE vozidlo, cili s krokodylem a hodinkama. Pokud se tak nestane, znalecky posudek zcela jiste naridi soud. A pokud k tomu budou pristupovat jako doposud ze mi budou podstrkovat auta ktere srovnatelne nejsou tak jsem schopny soudu behem nekolika minut nacenit kterekoliv vyrobene vozidlo. Jakmile dospejeme ze budeme srovnavat jiz srovnatelne auta, dojdeme k zaveru ze startuji na castce o tech 60000 vyssich nez vyplatili a v tu chvili budu pozadovat i prihlednuti k tomu ze je nutno zaplatit dovoz a prihlaseni.

Ale stale mne zajima jestli mi nekdodokazete poradit zdali zazalovani vinika nehody ma nejake negativa. Pojistovna mne skodu nezpusobila, zpusobil ji konkretni ridic nerespektovanim prednosti v jizde a vyberem pojistovny. Dlozno dodat ze ji mame oba stejnou...
« Poslední změna: 20 Září 2024, 15:45:45 od Leonard »
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 20 Září 2024, 20:24:12 »

Souhlasím. Záleží na autě. Ale jelikož není jasné o co jde, tak tu nad tím můžeme tak maximálně polemizovat.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 20 Září 2024, 23:03:33 »

Asi je fuk, jestli je to Alpina obyčejné eMko nebo AMG. Vím co stojí daily provoz 15 let staré Sclass (W221). A kvůli 60k bych nad nejistou žalobou fakt nepřemýšlel. Vždyť na podobný auta stojí sada gum 30k. Opice a banány.

Ty průsery začínají u aut jako SEC 560, 124 pětikilo. Kdy může být top stav 100k v ojro a pojišťovna to vidí jako starou vránu.

Buď to vezměte jako věc cti a můžete se soudit do poslední kačky nebo to nechte plavat.

Co když soud vyhrajete, ať už zažalujete kohokoliv, ale soud Vám nepřiklepne náhradu výdajů? Aby to nestalo víc jak těch 60k o které se bijete v prsa.
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #18 kdy: 26 Září 2024, 13:50:55 »

A nebo napište co to bylo za auto a s jakou výbavou. Někdo nezaujatý může projít inzeráty a stanovit obvyklou cenu. Majitelé mají většinou snahu staré auta nadhodnocovat. Nic ve zlém, taky to tak mám :-)
jak jako nadhodnocovat tvl, ráčil se dívat v poslední době co stojijou servisy? narval sem do staré popelnice za 18k t. č. za necelej rok už asi 40000 v ND a práci a zdaleka to není konec vole; že nejaká kunda mi to voctolu vocení na 20k, že jich sou za tu cenu plný bazary - a tech dalších 40 litrů pro uvedení do obdobnýho stavu dám jako ze svýho jenom tak (pže 98 % toho je ve stejným stavu, ujetý xmrti)? nasrat a rozmazat

jasně, vyžaduje to minimálně si schovávat fraktůry no…

Pojistovnu musim zazalovat v jejim sidle, coz je Praha, nemuzu ji zazalovyt v miste kde bydlim. Vinika muzu zazalovat v miste naseho spolecneho bydliste. Znamena to pro mne znacnou usporu v pripadnych cestovnich nakladech mych a advokata kteremu bych to samozrejme musel hradit predem a v plne vysi.  Taky doufam v to ze pojistovna prehodnoti svuj postoj a doplati castku za srovnatelny model.
čoveče co to žvaníš za kraviny? všecko se dneska vede korespondenčně, oud typicky v obchodních sporech ani nenařizuje jednání, pže tam stejně nikdo nechodí, a rozhodne bez přítomnosti obou…

tebe nekdo zamrazil v roce 1992 a vytáhnul teď, nebo jak?  ;D ;D ;D ;D ;D ;D
« Poslední změna: 26 Září 2024, 14:01:43 od Behemot »
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky