30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Drugwipe  (Přečteno 7016 krát)

Lopata54

• Zobrazit profil
Drugwipe
« kdy: 11 Září 2024, 22:21:20 »

Přátelé,rádci,rád bych konzultoval případ mého známého,který si občas vyhulí zobák,a je třeba zdůraznit, že nikdo samozřejmě nehájí ohrožovače na silnicích. Dotyčný,říkejme mu třeba játro odmítl po pozitivním drugwipe 5sp na amfetamin prej, vyšetření, dostal příkazem 2 roky zákaz. Opicajti řádně zaevideodokumentovali játrovo jednání, tedy o odmítnutí lékařského vyšetření nemůže být řeč. Leč po seznámení se se spisem jsem zjistil, že opicejní cd u parazita, nesoucí video a i fotodokumentaci testu,není úplně ok, jelikož předmětný test vyobrazuje pouze kontrolní linky a žádnou jinou, úřední opicejní záznam si nevšímá ničeho, z čehož lze dovodit,že by játro vykazoval jedinou známku ovlivnění,krom pozitivního testu,kterej ale pozitivní není,netváří se tak. Přikládám foto ze spisu. Ze své zkušenosti vím,že k odbornému lékařskému vyšetření přece musí být jasný důvod...
« Poslední změna: 06 Října 2024, 18:33:18 od Lopata54 »
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
Re:Drugwipe
« Odpověď #1 kdy: 11 Září 2024, 22:25:57 »

přiblíženo
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Září 2024, 06:20:07 »

No já bych to tedy spíše hrál na to, že orientační zkouška neprokázala přítomnost látek, vše je OK a "Pane řidiči můžete jet." A najednou ejhle, SO1 vydal příkaz, což řidiče značně překvapilo a rozčílilo, protože test byl negativní (jak je vidět i z důkazů ve spise) a policajt jasně řekl, že je to negativní a může jet. Odmítačkou bych se teda nechlubil. Dělat machra s rizikem 2 let zákazu je fakt kravina, jako zkoušet zastavit dotáčející si cirkulárku rukou, jde to, ale riziko je fakt velké.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2024, 09:42:29 »

Asi by bylo dobre co je ve spise, treba je tam laboratotni vysetreni ze slin testu.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Září 2024, 10:12:25 »

Sliny z orientačního testu není možné dále laboratorně vyšetřovat. Jednak byly smíchány s chemikáliemi z orientačního testu, a pak také není nijak zajištěno, že nedojde ke kontaminaci během transportu z místa kontroly do laboratoře.

Zkušenost pana Lopaty je v souladu se zněním zákona.
§ 20
Orientační vyšetření a odborné lékařské vyšetření
(1) Orientačnímu vyšetření a odbornému lékařskému vyšetření je povinna se podrobit osoba,
a) u které je důvodné podezření ...
(2) V případě, že povinná osoba podle odstavce 1 orientační vyšetření odmítne nebo takové vyšetření nelze provést nebo úspěšně dokončit, provede se odborné lékařské vyšetření.

Bez důvodného podezření byly výzvy k orientačnímu i odbornému vyšetření v rozporu se zákonem.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 12 Září 2024, 10:28:05 »

Bez důvodného podezření byly výzvy k orientačnímu i odbornému vyšetření v rozporu se zákonem.
A mohl byste to říct opičkám, které "BEZ DŮVODNÉHO PODEZŘENÍ" dávají dýchat úplně všem, dokonce na základě příkazu shora..?  ;D ;D
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Září 2024, 10:43:50 »

Požadavek na důvodné podezření při orientačních testech na drogy vychází z toho, že tyto testy mají sice malou, nicméně nezanedbatelnou falešnou pozitivitu. Před pár lety byl publikován článek názorně ilustrující to, že pokud by orientační testy na drogy byly prováděny plošně, počet falešně obviněných řidičů by několikanásobně převýšil počet těch, kteří skutečně řídí pod vlivem. Zkuste si ho dohledat a přečíst. Snad vám to pak dojde.
« Poslední změna: 12 Září 2024, 11:41:47 od urbann »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 12 Září 2024, 12:22:11 »

Netuším proč mi to píšete. Já s důvodným podezřením a jeho logikou nemám nejmenší problém. Naopak mám problém s tím, že přesně to co jste napsal SE DĚJE u testů na alkohol. Takže jste mi dal za pravdu, ale stylem, že mi odporujete....
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 12 Září 2024, 12:51:28 »

Fogyn, myslím, že jste zbytečně přecitlivělý... U alkoholu je ten problém trochu jinde - míra cca spolehlivosti testu je asi výrazně vyšší a společně s tím, že je podstatně více opilců na silnicích než smažek a když se přidá, že každý druhý je hrdý(*) na to pivko před cestou a politická objednávka... a tak dále. Pak se dá snadno dovodit kde se vzalo to důvodné podezření, ačkoliv je to celé stejný nesmysl jako u drog.

*) Jinak nechápu proč se přiznávají k pití před cestou.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 12 Září 2024, 14:02:07 »

Nejsem si tou přecitlivělostí jistý. Osobně zastávám názor, že pokud jedu autem, které nekouří jak fabrika, nekličkuji ze strany na stranu a fízl nemá DŮVODNÉ podezření, že je něco jak být nemá - tak mě nemá co zastavovat a šikanovat. A ne, honění čárek není důvodné podezření. To je jedna strana spektra, na které se já nacházím. Můžete jí klidně říkat přecitlivělost. Na té druhé budete zřejmě vy, který si necháte od opice zavést anální sondu a já bych to nazval například absolutní servilitou. Za mě to není přecitlivělost ale SVOBODA.
Míra spolehlivosti testů u foukání je vyšší než 95% u drugwipu?? Vy jste na tomto fóru první den?  ::)
Důvodné podezření jsou "zarudlé oči, nartikulovaná řeč, potácení, ..." - rozhodně to není "dobrý den, běžná kontrolní kontrola" tak jak to teď funguje.
IP zaznamenána

Lopata54

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 12 Září 2024, 16:47:25 »

Ve spise je cd který nese video, kde je zřetelně slyšet,že ho poučují o důsledcích odmítnutí a že to odmítl + foto které jsem dal výše, v úředním záznamu je ,že opice prováděla běžnej hlídkovej vopruz nad provozem, kdy se rozhodla namátkově játra zastavit, kdy u řidiče bylo vše v pořádku,opice provedla měření alkoholu v dechu kalibrovaným přístrojem drager s výsledkem negativní, mimo jiné bylo u řidiče provedeno orientační vyšetření na přítomnost omamn. látek, které ukázalo amfetamin,metamfetamin,výsledek byl řidiči sdělen a byl vyzván k lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve v nemocnici X, kdy i po opakovaném poučení řidič vše odmítl.Řidič sdělil že před jízdou ani během jízdy neužil žádnou drogu. Játro mě říkal,že prostě večer před tím huli trávu,nevim kolik,o to mi ani nejde a ted už je to i jedno, že jim to rozporoval,kde viděj tu čáru, oni na ten test svítili prej baterkou,ve dne a prostě jí tam viděli,ale na těch fotkách žádná není,nic jim nepodepsal. Příkazem byl řidič odsouzen za odmítačku,kdy se nepodrobil na výzvu policisty odbornému lékařskému vyšetření a další ctrlc+ctrlv parazitní univerzální kecy.Jakoby je to možný, že jestli na to svítili baterkou, mohli tam něco vidět,ale přece když to není zadokumentováno,není to na těch fotkách,tak by tedy eventuélně před so mohl zabejčeně tvrdit že je to negativní test.....
« Poslední změna: 12 Září 2024, 18:33:29 od Lopata54 »
IP zaznamenána

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 13 Září 2024, 06:43:20 »

Ve spise je ..., kde je zřetelně slyšet,že ho poučují o důsledcích odmítnutí a že to odmítl... a byl vyzván k lékařskému vyšetření spojeným s odběrem krve v nemocnici X, kdy i po opakovaném poučení řidič vše odmítl.

Tak super! Játro bojoval za svojí pravdu, hrdina. Tak teď si může začít hledat termín na psychotesty (horší lhůty než u zubařů) a možná i nějakou autoškolu. Ale pocit dobrej, dal jim to přece sežrat.
« Poslední změna: 13 Září 2024, 07:31:23 od Panek »
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 13 Září 2024, 08:20:20 »

Čistě jen dotaz do pléna - může mě fízl vyzvat k odborné lékařské zkoušce na drogy když je orientační test negativní..? To mi přijde jako solidní šikana či zneužití pravomoci a čistě teoreticky by to zakládalo nezákonnost té výzvy jako takové (pro Játra).
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 13 Září 2024, 08:41:40 »

Buzerace v CR je by default, zastavi vas "jen tak" a podezreni si vycucaji z prstu.

Kde ma smysl s tim bojovat je u tvorby zakonych norem.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Panek

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 13 Září 2024, 08:48:00 »

Šikana možná, zneužití pravomoci určitě ne. Zneužití pravomoci by to bylo, kdyby třeba s testem manipuloval tak, aby ho zfalšoval. Případně, kdyby řidiče nevyzval ke zkoušce, ale správnímu orgánu by nahlásil, že ano a řidič ji odmítl.
IP zaznamenána