Dobrý den,
před nějakou dobou bylo moje auto změřeno radarem, následně mi přišla výzva k zaplacení výpalného v řadu stokorun. Po nějaké době (déle než 14 dní od spáchání zločinu) jsem nabonzoval sám sebe jako řidiče. Abych úřad trochu vyprovokoval, formuloval jsem to jako "přiznávám se, že jsem řídil".
Mám za to, že se můj přípis nedá brát jako podání vysvětlení (bylo to více než 14 dní od zločinu), ani jako přiznání (řízení proti řidiči v té době ještě nebylo ani zahájeno).
Úřad reagoval vcelku rychle a poslal mi, jako řidiči, bez výzvy k podání vysvětlení, rovnou příkaz k zaplacení pokuty.
Podal jsem odpor a následně mi přišlo předvolání k ústnímu jednání, které má být za několik týdnů.
Máte, prosím, nějaké tipy a nápady, jak v tomto pokračovat? Na ústním jednání jsem nikdy nebyl, vždycky jsem všechno řešil písemně, ale mám to celkem blízko a bude-li to dávat smysl, rád bych nabral nějaké zkušenosti.
Jinak předpokládám, že SO1 nějak odbudu, v odvolání na SO2 namítnu, že jsem neřídil a že "přiznání" není přiznání ani důkaz. Po návratu na řízení proti provozovateli pak namítnu, že řízení proti řidiči proběhlo nezákonně, tudíž je nezákonná i sprdel. Je to správně?
Předem děkuji.