Asi téma můžeme uzavřít. Proti ničemu jsem se neodvolával a nechal jsem to směřovat k nabytí právní moci. Nevím jestli se pachatel odvolával, spíš ne.
Přidám jenom takové resumé jak to dopadlo:
- pojištění domácnosti mám, ale spoluúčast 10k; po tomhle incidentu jsem spoluúčast zrušil; z jiné podobné akce (vandalismus na autě) v minulosti mi zpětně došlo, že policie po tom co zjistila, že to pokryje pojištění, na místě činu podle mě záměrně přehlédla jasné otisky dlaní a celkově to směřovala k "pachatel nezjištěn, plnění pojišťovnou", paradoxně z toho poškozený vyjde lépe; ostatně i v tomto případě krádeže kola to byla jedna z prvních otázek, jestli mi to kryje pojištění
- kontaktoval jsem dalšího poškozeného, jestli to bude nějak vymáhat, že bychom to mohli dát společně jednomu advokátovi, ale říkal že ne, přestože jeho škoda byla o dost větší
- pachatele jsem prověřil v registru exekucí kde jich měl evidováno tuším 14, cca každý rok jedna
- pachatel je celkem celebrita:
https://www.youtube.com/watch?v=hD9Zv8Hnx-Y- na základě toho všeho jsem usoudil, že dávat to exekutorovi by pro mě pravděpodobně ještě skončilo zaplacením nákladů neúspěšné exekuce
- (smutné) poučení pro příště: kolo neparkovat pod kamerou a nechat se odškodnit od pojišťovny