30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Alkohol v dechu a nestandardní doručení dopisu  (Přečteno 1512 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Alkohol v dechu a nestandardní doručení dopisu
« Odpověď #15 kdy: 05 Září 2024, 12:16:49 »

Hlavně v tom odporu o doručování nic nepište. Prostě jen:

Podávám odpor proti příkazu č.j. XYZ. Jméno Příjmení, bydliště, datum narození <podpis>

Jen je potřeba počítat s tím, že následné řízení motorového vozidla může být (byť mylně) považováno za TČ.

edit: V případě, že nepodáte odpor do 8 dnů ode dne, který úřední parazit považuje za den doručení, hrozí při přistižení při řízení motorového vozidla obvinění z .
« Poslední změna: 06 Září 2024, 20:25:28 od Číkus »
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 11 Října 2024, 15:37:49 »

Zdraví. Ukládám soubor s odpovědí na zaslaný odpor. Připomínám, že odpor byl zaslán po termínu, neboť jsem dopis obdržel pozdě. Příčinou pozdního vyzvednutí byla spřízněná osoba, která za mě dopis převzala.
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 15 Října 2024, 22:11:34 »

Zdravím. Byl jsem si vyzvednout další dopis, jehož obsah posílám k nahlédnutí přílohou. Jedná se o výzvu k odevzdání řidičského průkazu. Nemáte prosím někdo nějaký nápad, jak bych měl reagovat na odmítnutí odporu?a také mám v plánu zažádat o výpis z karty řidiče a ověřit bodový stav. Pokud již budou body odečteny, tak podat stížnost, proč tak bylo učiněno, přestože jsem podal ,,včasný'' odpor... Děkuji za rady.
« Poslední změna: 15 Října 2024, 22:16:00 od Tosematak »
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 30 Října 2024, 11:32:35 »

Dobrý den,
byl jsem na magistrátu v PV žádat o výpis z karty řidiče (popř. by stačil i bodový stav), úřednice u okýnka, ta mě však informovala, že o výpis z karty musím žádat písemně, dala mi do rukou formulář na vyplnění.. trval jsem na tom, že výpis mi musí vystavit na počkání a ústní žádost stačí, poté jsem zašel za jejím nadřízeným, který mi řekl to samé, že výpis i bodový stav mi dá až po vyplnění žádosti, kterou napřed budou nějak ,,zpracovávat´´ a až potom se rozhodnou, jestli mi výpis dají (k bodovému stavu chtěli také písemnou žádost). Vše jsem si nahrál jako audio záznam a chtěl bys Vás poprosit, jak co nejlépe postupovat, co se týká podání nějaké stížnosti. Moc děkuji za rady.
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #19 kdy: 30 Října 2024, 11:47:47 »

pokud chcete vést řízení korespondenčně, tak je záhodno na ten předchozí dopic vodepsat, že zcela jistě nemůžou podle doručenky nic určit, páčto ste žádnou nikdy neviděl a rozhodně nepodepsal a pokud neco takovýho mají, tak to musí být padělek, z toho důvodu byl odpor podán včas, neboť dopic byl nalezen ve schráně až po jeho tzv. vhození po uplynutí úložní doby, došlo tak k doručení fikcí dne D (to si musíte dopočítat kdy podle uložení, zpravidla to bývá i ručně napsaný na vobálce) a proto vodpor byl podanej včas a řízení nadále pokračuje
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 30 Října 2024, 15:01:55 »

Tosematak> To byl takový problém vyplnit ten krátký formulář a uhradit pár korun?
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #21 kdy: 30 Října 2024, 15:52:27 »

tak zas technicky vzato by si to mohla baba naklepat sama, zvlášť pokud tam nebyla ani noha - aby se vyplňovaly posraný formuláre proto, aby to pak nekdo z nich naklepal do kompu, to je jak u debilů

a vo čem tam chcou rozhodovat? není to jedna z tech věcí že vofčan požádá, úřad vydá?
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 30 Října 2024, 16:20:53 »

Jako první věc ve formuláři je důvod, proč žádám o výpis z karty. Pak jsou moje údaje jméno, příjmení, datum narození a podpis. A to je vše. Myslím že důvody není potřeba uvádět a když dám u okýnka svoji občanku, tak není potřeba ani ostatní údaje z formuláře. Navíc předemnou nikdo nebyl a nebylo kam spěchat.
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 31 Října 2024, 12:38:31 »

Pro výpis, který neřešíte přes portál občana a která je zadarmo, nejspíše neexistuje fomulář - https://portal.gov.cz/sluzby-vs/vypis-z-bodoveho-hodnoceni-ridicu-vypis-bodu-S112 - zmínka o volné žádosti. Důvod uvádět nemusíte.
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 26 Listopadu 2024, 17:01:27 »

Zdravím všechny. Dostal jsem odpověď na reakci ohledně  nesprávně doručeného rozhodnutí. To myslí vážně, že si mám reklamaci uplatnit u doručovatele? Přílohou dopisu byla dokonce doručenka, na které jednoznačně není můj podpis.
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 26 Listopadu 2024, 17:09:16 »

Zdravím ještě jednou. Téměř ve stejnou dobu jako odpověď na nesprávné doručení rozhodnutí jsem obdržel i příkaz k zaplacení pokuty za neodevzdání řidičáku. Načež jsem podal odpor proti příkazu. V dalším kroku jsem podal žádost o uplatnění proti nečinnosti k nadřazenému orgánu.
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #26 kdy: 27 Listopadu 2024, 00:19:07 »

Normálně jim na férovku napište, dyž teď poslali kopiu té doručenky, že to není váš podpis a nějak vhodně bych ty zmrdy popíchnul tím, že nejaký další hemzy vás nezajímají a dobře ste se zasmál nad tím, že máte nekde lozit po počtě, protože podmínky počty už asi tak od počátku věků říkají jasně, že zákazník je ten, co to podal, a ten je taky jedinej oprávněnej (pokud zase nemá vyplněný nejaký šílený zmocňovací papíry výhradně na tiskopisech počty) podávat reklamacu.

Asi bych to rovnou rozšířil vo stížnost, že vás úkolujou hovadinama, co jim vůbec nepřísluší, a vykouzlit z toho nejakou podjatost.
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 05 Prosince 2024, 16:27:31 »

Zdravím všechny. Obdržel jsem předvolání k jednání. Na co bych se měl připravit? Případně co mám očekávat? No prostě co teď s tím? Díky moc za rady.🙏
IP zaznamenána

Behemot

• -exot-
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #28 kdy: 05 Prosince 2024, 16:52:50 »

Nic, normálka, zajít tam, nechat je blekotat jejich obvyklý kraviny, požádat vo kopiu spisu a lhůtu k jeho prostudování a písemnýmu vyjádření. Pokud možno nahrávat průběh jednání, aspoň audio.

tamtu druhou plastovou kartičku zapomněl doma samozřejmě, s sebou jenom vofčanku 8)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 05 Prosince 2024, 17:17:37 »

Tosematak> Kdy bylo to předvolání doručeno?
IP zaznamenána