30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Alkohol v dechu a nestandardní doručení dopisu  (Přečteno 1510 krát)

Tosematak

• Zobrazit profil
Alkohol v dechu a nestandardní doručení dopisu
« kdy: 03 Září 2024, 19:45:11 »

Zdravím všechny a zároveň chci poprosit o radu. Do přílohy jsem vložil rozhodnutí a správním řízení. Řízení pod vlivem alkoholu. Je nějaký způsob jak tato rozhodnutí zvrátit, oddálit, případně ukončit. Zejména chci upozornit na nestandardní způsob doručení doporučeného dopisu. Sprizněná osoba, která pracuje na poště za mě podepsala doručenku bez mého vědomí. Dopis mi donesla domů. Výzva byla podepsána od ní a byla ponechána ma poště. Výzvu jsem tedy neobdržel.  Prosím o radu. Díky
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Alkohol v dechu a nestandardní doručení dopisu
« Odpověď #1 kdy: 03 Září 2024, 19:48:43 »

V souladu s telefonickou domluvou přemístěno do neveřejné části.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 03 Září 2024, 20:13:57 »

Tak si rekneme, ze to asi jedno pivo nebylo.
Nejake leky? Nemoc jater? Nebo jste typ co si da male pivo a je na kary?

Muzete asi podpis poprit, ale to by asi zavarilo te zpriznene osobe, coz asi neni chteny stav.

O ukonceni a zvraceni asi nemuze byt za znamych informaci ani reci. Zbyva oddaleni - jaka je Vas predstava?
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 03 Září 2024, 21:59:03 »

Bohužel žádné léky trvale neužívám. A ano po sklenice bývám opilý. Chtěl bych se pokusit oddálit správní řízení až do promlčecí lhůty.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04 Září 2024, 09:59:53 »

Tak jedinna cesta je zachovat radiovy klid do doby nez bude skutecne doruceno.

Zpochybnit podpis, patrne to nasledne odnese pribuzna.
Je otazka jak se zachova pribuzna, patrne nejaka sankce(hledal bych zakon o postovnich sluzbach z 29/2000 § 37a) ji taky nemine.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04 Září 2024, 10:11:21 »

fu> To by byla bezpochyby optimální cesta, pokud by se jednalo jen o pokutu. Tady jde ale též o zákaz řízení, takže hrozí také podezření z TČ maření úředního rozhodnutí.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 04 Září 2024, 11:10:35 »

Mimochodem na spřízněnou osobu bych moc ohledy nedbal. Jak tohle může někdo udělat?
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 04 Září 2024, 12:36:59 »

cikus: ano, to jsem prehledl, diky za doplneni.
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 04 Září 2024, 16:35:53 »

Ano prekpokladal jsem,ze dotycna osoba mi dopis z posty donese domu,ale samozrejme i s vyzvou k podpisu,ale bohuzel jsem necekal,ze si to i sama podepise. Co bych prosim mel delat, v pripade, ze bych tedy ohledy na dotycnou nebral? Dekuji moc za rady.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 04 Září 2024, 17:11:43 »

Já osobně bych zachoval klid a popřel, že Vám bylo cokoliv doručeno. To znamená až teprve Vám něco opět přijde a Vy si to převezmete (nebo Vám to bude vhozeno do schránky), provedete nahlédnutí do spisu a necháte si udělat kopii spisu.
Vyžádáte si lhůtu na vyjádření ke spisu, napřed si jej musíte důkladně prostudovat.
Pak se vyjádříte s tím, že zpochybňujete podpis na převzetí prvního dopisu a tedy že Vám nebylo nic doručeno a teprve v tomto okamžiku bych současně na první dopis (příkaz) podal (v termínu 8 dnů od nahlédnutí do spisu) stručný odpor. A pak se uvidí co dál.

Mezi oběma odběry je rozdíl rozhodně více jak 10 % a proto bych já osobně se domníval, že lze takovou orientační dechovou zkoušku úspěšně prohlásit za neplatnou. Ke krvi Vás měli vyzvat oni sami, zejména s ohledem na výši druhého testu a rozdílu mezi prvním a druhým testem. Vaše povinnost to není a Vy to nemusíte ani vědět, že máte něco takového chtít…
Nemyslím si, že by to bylo úplně ztraceno, nějaké šance bych tam viděl. Sice jste měl nějaké pivo, ale Vy jste určitě měl na mysli nealkoholické, tu jedenáctku si tam dovymysleli sami policajti (pokud jste to sám nenapsal policajtům do protokolu). Jak vidno — mnohdy lépe je mlčet a před policajty je mlčení nutnost!!!
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 04 Září 2024, 17:20:32 »

Mezi oběma odběry je rozdíl rozhodně více jak 10 % a proto bych já osobně se domníval, že lze takovou orientační dechovou zkoušku úspěšně prohlásit za neplatnou.
Vidim tam 0,63 a 0,64(pdf 1 a 2), vy tam vidite neco jineho?
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 04 Září 2024, 18:30:57 »

fu: no jo, oni tam házejí čísly napřed 0,24 g/kg a pak 0,64 g/kg a to mne zmátlo, protože já to četl původně na displeji telefonu a až teď na počítači to vidím. Máte pravdu.
Omlouvám se, mea culpa
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 05 Září 2024, 09:46:35 »

Dá se nějak předvídat co by bylo obsahem druhého dopisu pokud bych jen čekal? Pokud by vůbec přišel. Abych se tím pak nevystavil situaci, že si pro mě rovnou přijedou třeba do práce právě za maření úředního rozhodnutí.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 05 Září 2024, 09:52:55 »

DAlší dopis by mohla být třeba předexekuční výzva kvůli neuhrazené pokutě.

Maření připadá v úvahu, pokud byste i přes pravomocný* příkaz nadále řídil motorová vozidla. Pokud Vaší prací není řízení motorového vozidla, pak se pobytem v práci maření dopustit nemůžete a návštěva v práci je tak spíše méně pravděpodobná (ovšem nikoli vyloučená).

*) No a o té pravomocnosti to celé je. Úřední paraziti budou pravděpodobně považovat příkaz za pravomocný, jakmile uběhne 8 dnů od data doručení příkazu (a nebude podán odpor). Příkaz sice nebyl doručen vůbec (resp. doručení nelze prokázat), úřední parazit bude ale patrně jiného názoru.
IP zaznamenána

Tosematak

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 05 Září 2024, 12:12:09 »

Planuji podat odpor,ale az po uplynuti lhuty 8 dní, s tim,ze dopis byl doma(nebo ve schrance)vyzvu jsem nemel, probehlo nestandardni doruceni, dopis se ke mne dostal napriklad.20.zarí, tyden predtim jsem na miste sveho trvaleho bydliste nebyl. Kdo dorucil popr.podepsal nevim.
IP zaznamenána