30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: divný automatický telefon, nasledně sms o zaplacení pokuty  (Přečteno 4348 krát)

Macek

• Zobrazit profil

To že po mě jdou, ještě neznamená že jsem paranoidní....to jen na úvod. Moje situace: od 6.8. mám stoplej řidičák, odevzdán kolem 14.8. na ouřad. Na portálu občana stále žádný záznam, 0 bodů. Pokutu 7 palackých jsem ještě neplatil, když neni dosud žádný záznam na port. občana. a limit je 30 dní. No a dotoho hovor viz foto a následně sms a celé to smrdí. Ta sms je 100% nějaké šméčko - nesedící údaje o překročení... může být fake i ten příkaz s čistírnou na papíry? Žeby orgáni našli nějakou pěknou cestičku na pokuty domů...??? Už mi asi šibe :)))
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:divný automatický telefon, nasledně sms o zaplacení pokuty
« Odpověď #1 kdy: 02 Září 2024, 17:50:15 »

Nezadával jste do toho podvrženého phishingového webu žádné přihlašovací údaje, že ne?!
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2024, 17:53:03 »

+1 Číkus

Okamžitě zablokujte účet/změňte hesla. Na paranoiu je pozdě, už vás mají, pokud jste se přihlásil.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02 Září 2024, 17:59:04 »

Tak jsem se na ten odkaz díval a evidentně to loví přihlašovací údaje do bankovniství.

Macek> Pokud jste tam zadal údaje, okamžitě volejte do banky a sdělte jim to, ať Vám na účtu něco zůstane.
IP zaznamenána

Macek

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02 Září 2024, 18:04:04 »

Nic jsem nezadával, z mobilu na nic důležitýho nelezu a tohle navíc ještě smrdělo už z dálky...
IP zaznamenána

Macek

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02 Září 2024, 18:09:27 »

Tak jsem ještě kontroloval číslo účtu, co je uvedeno v příkazu a tam to sedí na Radotínský ouřad, takže že ještě nic nemám v v záznamu řidičáku je asi opravdu jen šlendrián na ouřadě... jedině že by to tam někdoi dokázal dojit přes variabilní číslo? Do toho už ale vůbec nevidim a asi je to jen ta parania ;D
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 02 Září 2024, 18:22:13 »

Pak můžete být v klidu.

Firefox (už) hlásí, že se jedná o phishing. Podobné weby budou i https://konta-ridicee-id-gov-cz.eu, ale ten se zdá již taky zablokovaný u providera:

Kód: [Vybrat]
403: Сайт заблокований адміністратором
            Якщо Ви власник цього сайту, просимо Вас негайно звернутися
            в нашу службу підтримки
            для з'ясування обставин.

(nenechte se zmást Azbukou, je to UA, ale to jen znamená, že web byl hostovaný u UA hostingu)

Citace
Tak jsem ještě kontroloval číslo účtu...

To může značit zajímavý problém - únik dat o přestupcích a řidičích. Možná bych trochu zastošestkoval - kam všude zadávali daný přestupek v Radotíně a u správců těchto systémů kdo a jaký přístup k nim má. Případně, kdo se na Vás těchto systémů vyptával... Na náhodu mi to přijde podezřelé, stejně tak, aby byl veřejně - bez ověření tazatele - zjistitelný zákaz řízení, byť s omezenými informacemi.
IP zaznamenána

saturnin

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 02 Září 2024, 18:25:58 »

Trochu mi to připomíná jiný zajímavý fenomén, kdy phisingové zprávy na zaplacení cla chodí zrovna v době, kdy čekám na balík ze zahraničí. Pochopím to v prosinci, kdy na balík asi čeká kde kdo, ale stává se to i v průběhu roku s takovou přesností, že to v žádném případě není náhoda a spíš to bude důsledek nějaké netěsnosti u dopravce.

To může značit zajímavý problém - únik dat o přestupcích a řidičích.

Myslím, že autor mluvil o příkazu k tomu přestupku, za nějž jej úřad potrestal zákazem.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 02 Září 2024, 18:29:47 »

článek na idnes.cz
IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 04 Září 2024, 17:36:39 »

Podobný pokus hlásím také. Už dle linku jasný podvod.
IP zaznamenána

se777

• Zobrazit profil
IP zaznamenána

cocomoon

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 05 Září 2024, 09:39:33 »

Podle mě náhoda.
Vzhledem k počtu udělených pokud a k počtu těch náhodných telefonů není až tak nepravděpodobné, že se dovolají zrovna někomu, kdo v tu současnou chvíli řeší nějakou pokutu.

Nicméně člověk by měl snad vědět, že co nepříjde oficiálně poštou, nebo datovkou, tak na to můžu hodit bobek.
« Poslední změna: 05 Září 2024, 09:41:08 od cocomoon »
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 05 Září 2024, 10:20:19 »

To že po mě jdou, ještě neznamená že jsem paranoidní....to jen na úvod. Moje situace: od 6.8. mám stoplej řidičák, odevzdán kolem 14.8. na ouřad. Na portálu občana stále žádný záznam, 0 bodů.

§123 c zák. 361/2000:
(9) Ke dni pozbytí řidičského oprávnění podle odstavce 3 nebo práva k řízení motorového vozidla podle odstavce 7 zaznamená příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností v registru řidičů odečtení všech dosažených bodů. K bodům za jednání zařazené do bodového hodnocení, kterým byl přede dnem pozbytí řidičského oprávnění podle odstavce 3 nebo práva k řízení motorového vozidla podle odstavce 7 spáchán přestupek nebo trestný čin, zaznamenaným do registru řidičů po dni pozbytí řidičského oprávnění podle odstavce 3 nebo práva k řízení motorového vozidla podle odstavce 7, se nepřihlíží; k bodům zaznamenaným v případě podle odstavce 3 věty poslední se však přihlíží.

Takže na portálu občana je zřejmě správně stav bodů - 0.
IP zaznamenána

se777

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 13 Září 2024, 15:49:30 »

Další oběť, která na tu podvodnou smsku zareagovala. : https://www.krimi-plzen.cz/a/podvod-2024-09-13-101822/
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 13 Září 2024, 16:30:20 »

Prý že policie nekontaktuje přestupce telefonicky. :-)  Myslím, že někteří matadoři by mohli vyprávět.
IP zaznamenána