30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výzva provozovateli... obec Bílá  (Přečteno 2258 krát)

em3

• Zobrazit profil
Výzva provozovateli... obec Bílá
« kdy: 21 Srpna 2024, 14:24:09 »

Zdravím,
po studiu zdejších případů, mám pár dotazů na technikálie v řízení.

Moje kauza:
12. 7. v obci Bílá naměřeno 56 km/h automatizovaným technickým prostředkem bez obsluhy.
31. 7. Městský úřad Frýdlant n. Ostravicí odeslal Výzvu provozovateli k uhrazení 600Kč.
7. 8. přijata obálka s Výzvou - zaplatit do 30 dnů.

Moje dotazy:
- Zaznamenal jsem, že úřad má 60 dnů na vyšetření přestupku, neměl by teda rozesílat Výzvy až po uplynutí této doby?
- Podle ustanovení § 125h odst. 2 zákona o sil. provozu obec částku stanoví ve výši jedné poloviny dolní hranice sazby pokuty, kterou lze uložit příkazem na místě Čili pokud je pokuta do 1500 Kč, znamená to 0 - 1500 a tak půlka dolní hranice je pořád 0.
- Lze se domoci informace jestli v tomto místě funguje úsekové měření, nebo jen stacionární radary na začátku a konci úseku, případně kombinace obojího?

Děkuju za rady.

IP zaznamenána

Matt_CZE

• Zobrazit profil
Re:Výzva provozovateli... obec Bílá
« Odpověď #1 kdy: 21 Srpna 2024, 18:53:58 »

Mám odpověď jen na poslední část otázky. Radar měří aktuální rychlost na začátku a konci úseku + průměr za celý úsek.
IP zaznamenána

Jenyk

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 21 Srpna 2024, 20:25:02 »

Úřad má na zjištění řidiče 60 dnů ode dne, kdy se o přestupku dozvěděl. Pokud se do té doby nedozví, kdo řídil, zahajuje SPRDEL.
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 21 Srpna 2024, 22:52:50 »

Podle ustanovení § 125h odst. 2 zákona o sil. provozu obec částku stanoví ve výši jedné poloviny dolní hranice sazby pokuty, kterou lze uložit příkazem na místě Čili pokud je pokuta do 1500 Kč, znamená to 0 - 1500 a tak půlka dolní hranice je pořád 0.

A jakpak jste na to přišel? Já to vidím jako přestupek podle § 125c odst. 1 písm. k). Podle § 125h odst. 2 platí, že vykazuje-li porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích znaky přestupku podle § 125c odst. 1 písm. k), obecní úřad obce s rozšířenou působností stanoví **určenou částku do 750 Kč**; při stanovení výše určené částky přihlédne k závažnosti porušení povinností řidiče nebo pravidel provozu na pozemních komunikacích.
IP zaznamenána

em3

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03 Září 2024, 18:07:26 »

Opsal jsem to z výzvy která mi přišla :) ale pokud nezafunguje jedna část, tak to zřejmě naroubujou na jinou část..
IP zaznamenána