30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Příkaz za speeding -pokuta + 6 měsíců čistírna  (Přečteno 2012 krát)

Macek

• Zobrazit profil
Příkaz za speeding -pokuta + 6 měsíců čistírna
« kdy: 16 Srpna 2024, 07:08:26 »

Kontrolní dotaz: přijde ještě nějaký liebesbrief s rozhodnutím nebo tohle po určité době nabyde právní moci a musím odevzdat noty? Dospěl jsem k tomu, že ještě něco přijde, ale už je to 14 dní po uplynutí lhůty pro odpor (který jsem nepodával) a nic... tak jsem trošku nervozní jestli jsem něco nezmeškal a nejsem na silnici ileálně...
Předem děkuju!

"Držitel řidičského oprávnění dnem nabytí právní moci rozhodnutí, kterýmpozbývá řidičské oprávnění
mu byl příslušným správním úřadem uložen správní trest zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení
motorových vozidel (ust. § 94a odst. 1 zákona o silničním provozu). Držitel řidičského průkazu je
obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností, příslušnému dlepovinen odevzdat řidičský průkaz
místa jeho trvalého pobytu, , kdy výše uvedenédo 5 pracovních dnů ode dne rozhodnutí nabylo právní
(ust. § 94a odst. 2 tohoto zákona)"
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
Re:Příkaz za speeding -pokuta + 6 měsíců čistírna
« Odpověď #1 kdy: 16 Srpna 2024, 07:38:47 »

Kontrolní dotaz: přijde ještě nějaký liebesbrief s rozhodnutím nebo tohle po určité době nabyde právní moci a musím odevzdat noty?

Nepodal jste odpor, tedy příkaz nabyl právní moci marným uplynutím lhůty. Za přestupek "neodevzdání řidičského průkazu" v zákonné lhůtě může být uložena pokuta od 2000 Kč do 5000 Kč (viz § 125c odst. 4 pism. b) zákona č. 361/2000 Sb.).
IP zaznamenána

hořčík

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 18 Srpna 2024, 10:42:19 »

odevzdat. Ale hlavně NEJEZDIT !
NEJEZDIT nikde !
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 18 Srpna 2024, 11:32:45 »

tak jsem trošku nervozní jestli jsem něco nezmeškal a nejsem na silnici ileálně...

Neodevzdání ŘP je prkotina. Ale pokud nadále řídíte, dopouštíte se trestného činu.
IP zaznamenána