30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost, změřen a zastaven příslušníky  (Přečteno 816 krát)

PanPyrát

• Zobrazit profil
Rychlost, změřen a zastaven příslušníky
« kdy: 04 Listopadu 2024, 12:56:16 »

Hezký den,

byl jsem změřen mimo obec, kdy jsem překročil rychlost o přesně 30 kmh (jak poetické) po odečtení odchylky. PaCHové měřili z křoví pod mostem kousek za připojovacím pruhem na dálnici.
Já na to trochu šlápl, abych bezpečně předjel auta, co se napojili ve šnečí rychlosti a než jsem se stihl zařadit a stáhnout rychlost zpátky, uviděl jsem policejní skok do auta ala Cobra 11.

- s přestupkem na místě jsem nesouhlasil
- odmítl jsem podepsat
- mám nahrávku rozhovoru s policií (akorát ne začátek)
- mám nahrávku z palubní kamery - moc nehraje v můj prospěch vzhledem k uvedené rychlosti
- změřeno TruCAM II

Jaké jsou zde šance ve správním řízení? Hodil jsem to tam primárně z toho důvodu, že kdyby to bylo o 1 km menší rychlost, platila by nižší sazba a nižší body.
Jsou zde nějaké osvědčené praktiky nebo je to čistě o doufání v neschopnost příslušníků?

Díky

IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost, změřen a zastaven příslušníky
« Odpověď #1 kdy: 04 Listopadu 2024, 14:00:56 »

Jaká rychlost na místě platí a jaká rychlost byla změřena (před odečtem)? Máte fotku toho, co jste odmítl podepsat?
IP zaznamenána

PanPyrát

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 04 Listopadu 2024, 16:12:34 »

Na místě platí 130, před odečtem naměřeno 165. Z mé palubní kamery jsem v jednu chvíli jel přes 185, takže v tomhle jsem měl docela štěstí - kolem jely další auta, tak mě asi změřili až když jsem je uviděl a dupl na brzdu. Fotku mám, asi bych to sem nahrál nějak strukturovaně v momentě, kdy přijde něco od úřadu.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 04 Listopadu 2024, 16:19:53 »

3% ze 165 jsou 4,95 takže vám s těmi "30" ještě pomohli... 29 z toho nevykouzlíte..
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 04 Listopadu 2024, 16:24:10 »

Tak uvidíme, co bude ve spisu.

Fogyn> To je po odečtu skutečně 160 km/h, nepomohli.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 04 Listopadu 2024, 16:28:09 »

Nejsme ve sporu - pointa byla v tom, že "bez zaokrouhlení" je to 160,05 - tzn o 0,05 "pomohli".  ;)
IP zaznamenána

PanPyrát

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 05 Listopadu 2024, 13:03:05 »

Poprosím o radu - na co se konkrétně zaměřit, až půjdu nahlédnout do spisu? Na jakých skutečnostech se dá v takových případech postavit "obhajoba"? Dá se to vůbec? Děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 05 Listopadu 2024, 13:10:54 »

Spis budete podrobně zkoumat až v pohodlí domova. Podle jeho obsahu budete volit způsob obhajoby.

Při nahlédnutí se zaměřte na to, aby Vám úřední parazit okopíroval úplně každý papír, který je ve spisu, byť by vypadal naprosto nedůležitě. Potřebujete i obálku spisu a zejména pak soupis součástí spisu (obsah). Pokud spis obsahuje i digitální součásti, ty požadujete také. Kontrolujte, úřední parazit často "omylem" zapomene něco okopírovat.

Celou dobu nahrávejte (stačí audio).
IP zaznamenána

AlBunda

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 05 Listopadu 2024, 14:04:55 »

můžete mi poslat do sz lokalitu kde proběhlo měření?

jeste jsem nezažil aby někde stáli na připojaku na dálnici, klasická prasarna ..
Děkuji :)
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 07 Listopadu 2024, 07:34:57 »

Ve vozidle jste byl sám? Za jak dlouho Vás zastavili? Přece jen při 45m/s jim zmizíte z dohledu celkem rychle. Přiznal jste řízení než jste odmítl vyřešit příkazem na místě?
IP zaznamenána

PanPyrát

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 08 Listopadu 2024, 12:41:21 »

Dojeli mě po cca půl minutě až minutě. Ve vozidle byl ještě spolujezdec, kterého ztotožnili také. Otázka, kdo řídil vozidlo vůbec nepadla, ale jak jsem říkal, nemám prvních pár minut záznamu.
Ohledně ztotožnění spolujezdce - zde jsem si nebyl jistý, zda to může odmítnout nebo ne.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 09 Listopadu 2024, 08:46:05 »

zmocněnec zajistí spis.
IP zaznamenána