30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Pokuty za rychlost v Německu, informační dopis  (Přečteno 2125 krát)

Matelbc

• Zobrazit profil
Pokuty za rychlost v Německu, informační dopis
« kdy: 01 Srpna 2024, 11:48:06 »

Ahoj všem,

nedostal jsem pokutu snad 10 let a teď za jednu cestu přes Německu přišel už druhej dopis  ::) Oba normálně do schránky, jeden pouze výzva k udání řidiče a druhej už přímo s vyčíslenou pokutou. Každej dopis je s jinou pokutou - jiné místo a rychlost.

Něco jsem si tady načetl ohledně toho, že pokud je to takhle ne doporučeně, tak je možnost to zkusit ignorovat a počkat, co se stane. To jsem chtěl udělat s tím prvním bez pokuty. Druhej po pár dnech s pokutou už mě trochu rozhodil. Je tam nějaký rozdíl v tom, jestli je tam přímo částka a nebo jestli je to jen výzva k udání řidiče?

Jako takhle - u té vyčíslené pokuty je to asi dle map v místě, kde jsem tušil, že jedu rychleji a že tam dokonce něco bliklo. Takže s tou bych se dokázal smířit, že ji zaplatím. Ale ta první mě štve, protože to místo znám a vůbec nevím, že by tam byla tahle rychlost. A to se snažím značek všímat a prasím většinou jen na prázdnej okreskách nebo na dálnicích, ne někde ve vesnici...

Předem díky za rady.
IP zaznamenána

Dr.

• Zobrazit profil
Re:Pokuty za rychlost v Německu, informační dopis
« Odpověď #1 kdy: 01 Srpna 2024, 20:58:42 »

Dobry den. Z ceskeho prekladu tezko soudit, ale zrejme se jena o nasledujici situace.
1)Görlitz
Bud  se jedna v originale Anhörungsbogen. Ten urad zasila v okamziku, kdy se domniva ze zna ridice a pred udelenim pokuty mu dava moznost se vyjadrit. Nemusite se vyjadrovat, muzete napsat, ze jste neridil,  udat jineho ridice nebo zvolit jinou formu obhajoby. Nevyplneni osobnich udaju a nezaslani dokumentu zpet muze urad pokutovat.  Za prekroceni rychlosti Vam hrozi pokuta ve vysi 88,50€ (18km/h mimo obec, snizena rychlost na 70km/h v miste vyjezdu ze stavby ).
Druha moznost je, ze se jedna o Zeugenfragebogen. Zde urad nevi, kdo ridil a Vas se pta jako majitela vozidla a svedka. Moznost odpovedi viz vyse. S ohledem na formulace v dopise (chybi obvykle je Vam kladeno za vinu...)bych se priklanel spise k Zeugenfragebogen.

2)
Land Brandenburg
V originale by se dopis nazyval Verwarnung mit Anhörung, takova pukuticka se slevou. Urad je presvdcen o Vasi vinne a ucinil Vam nabidku. Je to obdoba blokove pokuty, t.j castka bez spravnich poplatku. Urad k ni pristupuje u mensich prekroceni rychlosti. Pokud budete dopis ignorovat, prijde vymer pokuty a castka se zvysi o 28,50 za poplatky. Nebo se muzete rozhodnout pro jinou formu reakce, tak jak jsem popsal u bodu 1.

https://www.bussgeldkatalog.org/verwarnungsgeld/

https://www.arag.de/rechtsschutzversicherung/verkehrsrechtsschutz/bussgeldbescheid-fristen-kosten-einspruch/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=arag_google_de_search_rechtsschutz&utm_agid=76345151744&utm_term=&utm_id=1820606325&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5Ky1BhAgEiwA5jGujsj0txIdvjCML7oJTrei34APN99fZPIPPXtpVOOY8w6nJRze87a_ihoC9eUQAvD_BwE

https://www.bussgeldkatalog.org/geschwindigkeitsueberschreitung/?utm_source=google&utm_medium=cpc_search&utm_term=bu%C3%9Fgeldkatalog%202024&utm_content=bussgeldkatalog.org-search&utm_campaign=c-441890228&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5Ky1BhAgEiwA5jGujpdm3Af9xLmIlb1UHMZUl2ZMtSlH2xVzHZBhIUzQzZHCU27plB2jNRoCYUkQAvD_BwE
« Poslední změna: 01 Srpna 2024, 21:04:37 od Dr. »
IP zaznamenána

Matelbc

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 02 Srpna 2024, 20:45:00 »

Díky za vysvětlení! S druhou pokutou je to teda asi jasné, tu zaplatím.

U té druhé mě ta možnost sankce za nedodání údaje trochu rozčiluje - obyčejný dopis přeci opravdu není zárukou toho, že jej příjemce obdržel. V tomhle případě to byla opravdu spíš náhoda, jinak se spousta dopisů běžně z této schránky ztrácí. No každopádně to asi risknu a počkám.

Ještě jednou díky!
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 09 Srpna 2024, 21:37:35 »

Tak znovu... A vám něco došlo? Jak prokáží doručení?
IP zaznamenána