Mám jeden dotaz, za který snad nebudu vyplísněn.
Bydlíme v ulici, která je výjezdem z obce a potýkáme s jednou nepřijemností a tou jsou rychle jedoucí auta...hehe paradox, zde, že?

Samozřejmě nemám na mysli rychlost 56km/h, ale rychlosti atakující třícifernou hodnotu. Což je průser ve dvou rovinách:
a) při vyjíždění ze vrat, mám docela bobky, kdy nemám šanci dát přednost vozidlu na hlavní, protože to jedoucí přes cca 70km/h prostě nemám šanci vidět, je za mírnou zatáčkou.
b) pohyb prcků v tomto není úplná hitparáda. To zatím není můj případ, ale třebas jednou bude. Argument samozřejmě by mohl být koupit si pozemek víc v obci nebo s v ulici s chodníkem, chápu. Ale to není aktuální.
Obecně je to problém hlavně u domorodců, který si ještě nezvykli, že obec začíná o 400m než za krále klacka-Vaška. A dále u řidičů dodávek.
Samozřejmě nejsnažší řešení je dát tip opicajtům na snadnej výdělek. Navíc se tam najde dost těch, který se dostanou do sféry odebrání řp. Ale nehodlám chtít pomoc po třídním nepříteli:)
Co byste navrhovali vy jako řešení, který tam efektivně těch pár hovad (fakt lítat obcí skoro kilo v zástavbě je docela nesmysl) zklidní a nedopadne na slušný řidiče.
Varianty jsou následující:
buzerační semafor. Asi to trochu pomůže, ale považuju to za naprostou chujovinu, protože ten kdo pojede přes 80 ho stejně prolítne na žlotočervenou a ty co jedou hlavou, do 70, tak ty to bude buzerovat. Typickej příklad toho co nechci.
retardéry, snad ještě větší blbost. Pořád bude dost těch, kterejm to bude fuk a navíc je z toho kravál a kurví to podvozky
radar "jedete 84km/h" bude k ničemu...
co mi připadá jako nejmenší zlo.
dát 200m před obec 70ku a na ceduli obec 40ku. Stejně je cca po 300m zatáčká, která jde projet max 30kou. Ani nevim co si od týhle varianty slibuju...
Nechat tam udělat takovou tu šikanu s přechodem...nebo bez přechodu...ven z obce rovně, do obce objet beton. Vždycky jsem to považoval za uchýlárnu, ale najednou mi to docela dává smysl. Probém asi je, že na to není silnice dost široká a taky to nepovažuju za ideální...
Prosím tedy o nápady jak situaci lidsky řešit. Co vás samotný za volantem nevytáčí a máte dojem, že pokud je to umístěný tam, kde má, tak to funguje.
Mám ještě v záloze nějaký partizánský metody, ale ty si nechám z pochopitelnejch důvodů pro sebe:)
Na závěr upozorňuju, že se považuju za petrolheada, svoboda je mi vším, ale jenom dokud ta moje svoboda nesere někoho jinýho...a tady je to už docela za hranou.