Zdravím,
jen bych se chtěl zeptat na info, jestli bylo vše správně, protože se mi nějak nezdá následující případ.:
Manželka před pár dny jela z Pelhřimova na Třeboň, přes Jindřichův Hradec. Cca v půlce J. Hradce ji zastavilo vozidlo PČR, kde seděl pouze jeden policista s tím, že za ní jede už od Jarošova (asi 5 km) a jestli ví proč ji zastavuje. Ona o ničem nevěděla a tak jí ukázal ruční radar s číslem 75 a že prý jela (ani neupřesnil kde) v obci 75kmh na 50sátce. Vzhledem k tomu, že to byla manželky první kontrola policií, tak byla v šoku a vše policistovi odkývala. I když si zpětně ani neuvědomuje, kde by k překročení mohlo dojít. Policista tedy doslova naškrábal příkazový blok (jde z něj vyluštit tak max 50% obsahu - takže ani z toho nevím kde k překročení mělo dojít) na pokutu 2500,- na místě nezaplacenou "B"čko + jí dal složenku. Když jsem doma chtěl složenku zaplatit, zarazilo mě, že na složence je uveden příjemce "Celní úřad pro Jihočeský kraj". Takže pár otázek?

1. Může policista (sám) při jízdě změřit rychlost ručním radarem (pravděpodobně, prý to vypadalo jako fén :-D) ?
2. Kdybych požádal zpětně o fotografii přestupku, musejí mi jí doložit (i když pochybuji, že vůbec nějaká existovala)?
3. Jak je to s nečitelností příkazového bloku, když vlastně z bloku není jasné, za co se platí?
4. Proč je platba směřována na celní úřad, když byla zastavena vozem PČR + na bloku je razítko PČR?
5. Nevím jaké má při tomto policista povinnosti, ale obviněnou policista nepoučil o tom, že s přestupkem nemusí souhlasit... +- jí jen řekl čeho se měla dopustit, tady to podepište, nashle...
Díky za info, abych byl pro příští zastavení o něco chytřejší

Díky.