30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Nečitelná SPZ na fotce radaru LaserCam4 LE0654  (Přečteno 3279 krát)

fillistr

• Zobrazit profil
Nečitelná SPZ na fotce radaru LaserCam4 LE0654
« kdy: 29 Května 2024, 16:22:23 »

Policejní hlídka měřila rychlost na ul. Týnecká Olomouc . Policie stála poblíž čerp. stanice směr od Olympie do centra. Můj směr jízdy od centra k Olympii.
Před Olympií mne předjely s majáky a nápisem STOP. Zajely sme na parkoviště Olympie.
Oznámeno překročení max povolené rychlosti 50km/h. Naměřená rychlost 75km/h.
Kontrola dokladů. Požádal jsem o fotku z radaru, to bylo odmítnuto. Navržená pokuta na místě 3000Kč. To jsem odmítnul já. Předání věci do správního řízení. Sepsání protokolu. Vyzvali mne abych se vyjádřil a podepsal. Odmítnul jsem. Pak mne vyzval ať si stoupnu před auto a ať je vidět SPZ kvůli pořízení fotografie.
To mi přišlo nestandartní. Zeptal jsem se proč a v tuto chvíli poprvé začal byl policista nepříjemný až agresivní. Pořídil fotografii mobil. telefonem mně stojícího před autem. Navrácení dokladů a odjezd.
Za približně tři týdny mi přišel do dat. schránky Příkaz k zaplacení 4000Kč od Olomouckého magistrátu.
Podal jsem odpor.
Za týden až dva mi bylo doručeno Předvolání obviněného k ústnímu jednání na magistrát.
Požádal jsem o kopii spisu, ta mi byla během několika dnů zaslána do datovky.
Ve spisu je oznámení přestupku od policie, 5 fotek z radaru, 1 fotka mne u auta, ověřovací list k radaru a úřední záznam.

Tady se pozastavím nad fotkama z radaru a důvod proč tady žádám o radu.
První a druhá fotka: SPZ rozmazaná, nečitelná.
Třetí fotka: SPZ, první tři znaky neostré, ale už je tam aspoň kontura. Zbilé znaky nečitelné, rozmazané.
Čtvrtá fotka: SPZ, první znak čitelný, zbilé nečitelné, rozmazané.
Patá fotka: SPZ, prvních 5 znaků nečitelných, šestý znak čitelný, poslední znak stěží čitelný.
Pak je poslední fotka z mobilu při zastavení na parkovišti na které jsem já před autem.

Pro kontext přiložím kopii úředního záznamu.

Můj dotaz tedy směřuje na nečitelné SPZ na fotkách z radaru, které jsou doplněny fotkou z parkoviště.
Další aspekt je úhel měření, které probíhalo z krajnice protisměru 4-proudé silnice+šířka 1 připojovacího pruhu.

Díky za případné rady a postřehy.
« Poslední změna: 29 Května 2024, 16:29:17 od fillistr »
IP zaznamenána

JF

• Zobrazit profil
Re:Nečitelná SPZ na fotce radaru LaserCam4 LE0654
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2024, 16:08:50 »

Fotografie údajného řidiče před vozidlem byla pořízena pod hrozbou násilí (nebyla výzva "Jménem zákona"?), excesivní výzvou. Byl nucen vytvořit důkaz proti sobě. Nezákonně vytvořený důkaz je v řízení nepoužitelný. Na fotkách z radaru je neznámé auto.

Jsou v tom 4k plus 1k za správní řízení, takže magorsrát vás bez ohledu na cokoli odsoudí.
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2024, 05:34:46 »

Můj dotaz tedy směřuje na nečitelné SPZ na fotkách z radaru, které jsou doplněny fotkou z parkoviště.
Na nic se ale neptáte. Jaký je tedy Váš dotaz?

Další aspekt je úhel měření, které probíhalo z krajnice protisměru 4-proudé silnice+šířka 1 připojovacího pruhu.
Skutečná rychlost se dá změřit radarem, jestliže se vozidlo pohybuje přímo proti radaru nebo od radaru. Při pohybu vozidla šikmo v zorném poli radaru je změřená rychlost vždy nižší než skutečná rychlost. Jde o odchylku ve prospěch řidiče. Například při úhlu 20° mezi osou radaru a dráhou vozidla by skutečná rychlost 79.81 km/h byla radarem změřena jako 75 km/h.
Nevidím zde žádný použitelný argument pro Vás.
« Poslední změna: 01 Června 2024, 15:42:22 od Ladislav Laker »
IP zaznamenána

fillistr

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 02 Června 2024, 12:49:45 »

Zajímalo mne jestli musí být SPZ na radaru bez nějakých pochybností čitelná aby mohla být uznaná jako důkaz.
Ten úhel měření radaru, vím že čím větší je tím víc je ve prospěch měřeného vozidla, píší to v originále manuálu tohoto zařízení. Zajímalo mne jestli takové měření není v rozporu s pokyny policie k obsluze radaru.
Ještě se zeptám k průběhu správního řízení.  Pokud se odvolám proti rozhodnutí bude mě to pořád stát 1000kc za vedení správního řízení jak tady zmínil JF, nebo jsou tady potom možné další poplatky.
Předvolání k ústnímu jednání - zaměstnavatel mě musí uvolnit z práce, je to tak? Jak je to vykázáno? Jako neplacené volno?
IP zaznamenána

Ladislav Laker

• -exot-
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02 Června 2024, 13:06:05 »

Zajímalo mne jestli musí být SPZ na radaru bez nějakých pochybností čitelná aby mohla být uznaná jako důkaz.
Ve Vašem případě je známa totožnost řidiče. Je tedy zbytečné zkoumat SPZ či VIN vozidla. Není zřejmé co byste chtěl dokazovat, ani k čemu by takový důkaz měl sloužit.
« Poslední změna: 02 Června 2024, 13:07:49 od Ladislav Laker »
IP zaznamenána

Hrebos

• Bojovník za pravdu a lásku proti lžím a nenávisti
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 02 Června 2024, 21:40:50 »

Mírně optimisticky, podařilo se mi rozstřelit i Ramer v Praze. Právě na SPZ.
« Poslední změna: 08 Června 2024, 02:59:25 od Hrebos »
IP zaznamenána
Žádné zlo se ještě nepodařilo odstranit tím, že byly odstraňovány jeho symptomy. Je třeba odstranit jeho kauzu. - Václav Havel

Macek

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 16 Prosince 2024, 04:02:20 »

Jak pak to dopadlo?
IP zaznamenána