Policejní hlídka měřila rychlost na ul. Týnecká Olomouc . Policie stála poblíž čerp. stanice směr od Olympie do centra. Můj směr jízdy od centra k Olympii.
Před Olympií mne předjely s majáky a nápisem STOP. Zajely sme na parkoviště Olympie.
Oznámeno překročení max povolené rychlosti 50km/h. Naměřená rychlost 75km/h.
Kontrola dokladů. Požádal jsem o fotku z radaru, to bylo odmítnuto. Navržená pokuta na místě 3000Kč. To jsem odmítnul já. Předání věci do správního řízení. Sepsání protokolu. Vyzvali mne abych se vyjádřil a podepsal. Odmítnul jsem. Pak mne vyzval ať si stoupnu před auto a ať je vidět SPZ kvůli pořízení fotografie.
To mi přišlo nestandartní. Zeptal jsem se proč a v tuto chvíli poprvé začal byl policista nepříjemný až agresivní. Pořídil fotografii mobil. telefonem mně stojícího před autem. Navrácení dokladů a odjezd.
Za približně tři týdny mi přišel do dat. schránky Příkaz k zaplacení 4000Kč od Olomouckého magistrátu.
Podal jsem odpor.
Za týden až dva mi bylo doručeno Předvolání obviněného k ústnímu jednání na magistrát.
Požádal jsem o kopii spisu, ta mi byla během několika dnů zaslána do datovky.
Ve spisu je oznámení přestupku od policie, 5 fotek z radaru, 1 fotka mne u auta, ověřovací list k radaru a úřední záznam.
Tady se pozastavím nad fotkama z radaru a důvod proč tady žádám o radu.
První a druhá fotka: SPZ rozmazaná, nečitelná.
Třetí fotka: SPZ, první tři znaky neostré, ale už je tam aspoň kontura. Zbilé znaky nečitelné, rozmazané.
Čtvrtá fotka: SPZ, první znak čitelný, zbilé nečitelné, rozmazané.
Patá fotka: SPZ, prvních 5 znaků nečitelných, šestý znak čitelný, poslední znak stěží čitelný.
Pak je poslední fotka z mobilu při zastavení na parkovišti na které jsem já před autem.
Pro kontext přiložím kopii úředního záznamu.
Můj dotaz tedy směřuje na nečitelné SPZ na fotkách z radaru, které jsou doplněny fotkou z parkoviště.
Další aspekt je úhel měření, které probíhalo z krajnice protisměru 4-proudé silnice+šířka 1 připojovacího pruhu.
Díky za případné rady a postřehy.