30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přilba (4body), špatně vypsaný blok, mystifikace od příslušníka  (Přečteno 7541 krát)

mhepp

• Zobrazit profil
Re:Přilba (4body), špatně vypsaný blok, mystifikace od příslušníka
« Odpověď #30 kdy: 02 Prosince 2024, 11:17:39 »

Možná to byla chyba...

Žádný datový nosič ve spisu neměl být, tak tam jeden přebýval...
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 02 Prosince 2024, 13:47:51 »

Vada spisu byla tímto napravena.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 02 Prosince 2024, 16:13:16 »

Hlavně jak zmínil Gumidos, neměl přijít návrh na řešení příkazem, pokud oni přezkumem zjistili pochybení? Tedy to namítat i u SO1?
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 03 Prosince 2024, 15:10:15 »

Eric - Vada spisu byla tímto napravena

Tedy správný postup by byl do záznamu o nahlížení uvést něco ve smyslu: “spis postrádá jakýkoliv datový nosič, na kterém by byly nahrány důkazy o údajném spáchání přestupku“ ?

Hugo - Hlavně jak zmínil Gumidos, neměl přijít návrh na řešení příkazem, pokud oni přezkumem zjistili pochybení? Tedy to namítat i u SO1?

Pokud budu sepisovat odvolání, zkusím to použít jako jeden z bodů

Urban. - Účast na ústním jednání je vaším právem, nikoli povinností. Pokud se nechcete účastnit výslechu svědků a dalšího provádění důkazů, můžete předvolání ignorovat.
Můžete nám sem pro pobavení to předvolání přiložit? Nejspíš si spletli šablonu "předvolání k podání vysvětlení" se šablonou "pozvání k ústním jednání".

Konfrontoval jsem s tímto úředníka, že účast na ústním jednání není má povinnost a neměli by mi hrozit pokutou/předvedením a zeptal jsem se, zda si nespletli ústní jednání s předvoláním k podání vysvětlení.
Dostal jsem odpověd, že oni to takto dělají, mají to takto nastaveno a že když si myslím, že je to špatně, tak ať je to špatně (něco v tom smyslu).

Může to být podklad pro žádost o proplacení cestovních náhrad, kompenzací apod., protože mě uvedli v omyl a já v domnění hrozící pokuty (která reálně nehrozila) přijel, ačkoliv, pokud bych byl informován správně, bych svou účast oželel?

Jinak tedy ústní jednání již proběhlo (celé to běží dost rychle za sebou, nebyl čas dlouze laborovat), za mé účasti.
Nechal jsem do spisu vložit mé vyjádření k údajnému přestupku, kde jsem jízdu bez přilby podal tak, že jsem přilbu měl, ale přišel o ni a následný průjezd a odstavení motocyklu bylo nouzové vyřešení vzniklé situace.

Dále si tam stěžuji na postup hlídky, že mě uvedli v omyl  a po podepsání a zaplacení bloku jsem bral věc za uzavřenou a nerozumím tomu, proč se to stále řeší.
V případě pokračování řízení jsem navrhnul výslech zúčastněných policistů.

A na závěr upozornuji na vadu spisu, ve kterém přebývá jakýsi datový nosič, který není uveden ve spisu a tím pádem není jeho obsahem a že vzhledem k tomu, že spis neobsahuje žádný důkazní materiál, tak není možné údajný přestupek jakkoliv prokázat a navrhuji ukončení řízení pro důkazní nouzi.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 03 Prosince 2024, 15:36:21 »

že spis neobsahuje žádný důkazní materiál, tak není možné údajný přestupek jakkoliv prokázat.
Já naopak ve spisu vidím krásný důkazní materiál "Nechal jsem do spisu vložit mé vyjádření k údajnému přestupku, kde jsem jízdu bez přilby podal tak, že jsem přilbu měl, ale přišel o ni a následný průjezd a odstavení motocyklu bylo nouzové vyřešení vzniklé situace."... Přiznal jste se. "nouzové řešení" na motorce je "zastavím a slezu". Dost dobře si neumím představit jak to TEĎ chcete obhajovat...

IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 03 Prosince 2024, 15:50:24 »

Nemá obviněný snad právo na změnu výpovědi?

Zastavit a slézt v tomto případě nebylo možné (rušná křižovatka, kterou jsem zablokoval a z moto nešlo slézt, protože se křižovatka nachází z kopce a jaksi by gravitací sama odjela)...
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 03 Prosince 2024, 16:16:51 »

Špatně mě chápete - nesnažím se vás shazovat. To co jsem napsal vám řekne SO a nadřízený ho podrží. Stejně jako "ztráta helmy je účelové tvrzení"...
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 03 Prosince 2024, 16:23:57 »

Necítím se být shazován, děkuji za ten post.

Pokud to SO řekne, pak se přece mohu odvolat a uvést relevantní důvody, proč takové řešení nebylo možné realizovat.
Nadřízený úřad by pak tyto skutečnosti musel vyvrátit, nebo se pletu?
Výpověd nelze v dalším řízení popřít/změnit?

Že to označí za účelové tvrzení - neznám podrobně zajetou praxi, mohou to tím uzavřít, ačkoliv nemají žádný důkaz podporující účelovost toho tvrzení?

Jde tady sice o 4 body, ale jsem v klidu s případným LOST, nic mě netlačí, takže rád naberu zkušenosti do budoucna a tak to taky beru....
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 03 Prosince 2024, 16:48:27 »

Základní postup je nesdělovat protistraně její chyby.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 04 Prosince 2024, 08:30:30 »

mohou to tím uzavřít, ačkoliv nemají žádný důkaz podporující účelovost toho tvrzení?
Je to úředník, který nemá ŽÁDNOU odpovědnost a za vaše odsouzení má prémie. Co myslíte..?  ;D Nicméně soudy někdy překvapí a držím pěsti...
IP zaznamenána