30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Přilba (4body), špatně vypsaný blok, mystifikace od příslušníka  (Přečteno 10801 krát)

mhepp

• Zobrazit profil
Re:Přilba (4body), špatně vypsaný blok, mystifikace od příslušníka
« Odpověď #15 kdy: 11 Června 2024, 10:49:40 »

Je to tak jak píšete.

Podání e-mailem bez zaručeného el. podpisu musí být potvrzeno - dopisem, DS, osobně, e-mailem podepsaným el. podpisem. Potvrzení musí být do pěti dnů, pozor, úřad nevyzve.

A pokud podáte blanketní odvolání („Proti věci XY podávám odvolání.“, postup výše...), tak úřad naopak musí vyzvat k doplnění. Pokud tak neučiní, je to závažná a nezhojitelná procesní chyba.

Pachové tyto věci obvykle neřeší, tak je veliký potenciál, že v tom nasekají chyby a povede se vám v tom nadělat slušný bordel.
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 11 Června 2024, 11:17:37 »

Díky, sepisuji ten blanket a ony jsou to jazykově zajímavé formulace co se točí v kruhu, když se odvoláváte proti rozhodnutí o zrušení rozhodnutí :D :

......................................................................................
Věc: Odvolání proti rozhodnutí o zrušení rozhodnutí

Tímto v souladu se zákonem podávám v řádné lhůtě
Blanketní odvolání
Proti rozhodnutí Krajského ředitelství policie XXX kraje vydanému
pod č.j.: xxxxxxxx, doručeno mně dne xxxxx.

Podle tohoto rozhodnutí bylo pravomocné rozhodnutí policejního orgánu Policie České republiky, Městské ředitelství policie Brno ze dne XXX č.j. XXX zrušeno, neboť rozhodnutí bylo údajně vydáno v rozporu s právními předpisy.

Proti tomuto rozhodnutí o zrušení rozhodnutí se tímto odvolávám.
......................................................................................

Takže tohle jim pošlu emailem a následně za 5 dní totožné odvolání datovkou.
Obojí směřovat přímo na KŘP, viz jejich kontakty zde https://www.policie.cz/clanek/utvary-s-uzemne-vymezenou-pusobnosti-794179.aspx ? (email na podatelnu a datovou zprávu do jejich datovky)
IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 11 Června 2024, 12:43:27 »

Více než dostatečné je toto:

Citace
Sandro
Adresa

Podávám odvolání proti rozhodnutí č.j.: xxxxxxxx.

Datum, podpis

Takhle vypadá blanketní odvolání.

edit: Jo, a poslat tomu úřadu, který vám poslal rozhodnutí. Ne konkrétní osobě, takže ano, jak píšete.
« Poslední změna: 11 Června 2024, 12:45:39 od mhepp »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 11 Června 2024, 19:39:03 »

A potvrzení datovkou, stačí ve formě.

Tímto, potvrzuji podání učiněné dne xx.yy.zzzz z email adresy bla.bla@gmail.cz.

IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01 Července 2024, 14:50:57 »

Takže jsem poslal emailem blanketní odvolání.
Následně mi za 2 dny volali na telefon a že mě budou muset vyzývat a bla bla..

Poté jsem ve lhůtě 5 dní poslal potvrzení datovkou.

Dnes jsem si v datovce vyzvedl výzvu k doplnění odvolání se lhůtou 10 dnů od doručení.

Nasměrujete mě prosím, jak správně postupovat dále?
Děkuji.
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 31 Října 2024, 11:19:41 »

Pokračování - dnes doručen příkaz (anonymizováno nahráno do přílohy, kdyby někdo chtěl mrknout).

Tedy za pár dní podám odpor a uvidíme, co bude.

V příkazu v odůvodnění mě zaujaly dvě věci (zakroužkováno zeleně na 3. straně):
a) Tvrdí, že totožnost byla zjištěna z předloženého občanského průkazu - což není pravda.
b) "Správní  orgán  hodnotil povahu a závažnost přestupku, kdy řízení vozidla na pozemních komunikacích bez připoutání bezpečnostním pásem, považuje za vysoce společensky nebezpečné jednání, ... "

Přitom nešlo o pás, ale o přilbu...

Dává mi něco z toho munici do správního řízení?
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 31 Října 2024, 11:54:29 »

Ohledně odvolání ve věci zrušení bloku je něco nového? Podal jste odvolání?

U příkazu to je klasická nezvládnutá práce s copy/paste, zmínit to v další fázi můžete na podkreslení kvality úřední práce, ale bude to smeteno ze stolu jako zjevná (na dalších místech je helma správně, způsob ztotožnění bude prohlášen za zcela nepodstatný) nesprávnost, úspěch postavený jen na tomto je vyloučen.
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 31 Října 2024, 14:41:23 »

Ohledně odvolání proti zrušení bloku viz příloha, PČR rozhodla, že odvolání se zamítá.

Ještě dodám, že asi týden nebo dva zpět mi sama od sebe přišla zpět částka, kterou jsem zaplatil jako úhradu za původní (ted již zrušený) blok.
« Poslední změna: 31 Října 2024, 14:47:00 od Sandro »
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 25 Listopadu 2024, 13:35:21 »

Přišel příkaz, proti němuž jsem podal odpor.

Úřad poměrně rychle na to vydal Předvolání k ústnímu jednání a hrozí případnou pokutou a možným předvedením.

Jde to odbýt sdělením do datovky, že využívám svého práva nevypovídat a je tedy bezpředmětné, abych se dostavil nebo tam opravdu musít jít? Či použít nějakou výmluvu, aby dali nový termín a tím to protahovat?

Nebo je naopak žádoucí se dostavit, navrhovat XY, argumentovat YZ a pokusit se, aby udělali nějakou chybu?
IP zaznamenána

Urban.

• s
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 25 Listopadu 2024, 17:40:58 »

Účast na ústním jednání je vaším právem, nikoli povinností. Pokud se nechcete účastnit výslechu svědků a dalšího provádění důkazů, můžete předvolání ignorovat.
Můžete nám sem pro pobavení to předvolání přiložit? Nejspíš si spletli šablonu "předvolání k podání vysvětlení" se šablonou "pozvání k ústním jednání".
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 26 Listopadu 2024, 09:59:10 »

Předvolání v příloze.

Mám v záloze historku (ne až zase tak nevěrohodnou), jak jsem o tu helmu přišel při stání na křižovatce a následné projetí křižovatkou bylo pouze o tom, bezpečně odstavit vozidlo mimo provoz a situaci vyřešit. Má smysl na to jednání jít a tohle jim tam odvyprávět?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 26 Listopadu 2024, 10:51:09 »

Co je ve spisu? Výše píšete, že jen nějaký záznam u domu.
Jestli Vás nestihli vyfotit, tak nevím, jestli z dalšího postupu vyplývá, že Vás skutečně ztotožnili.
Jinak je otázkou, jestli to spíš neřešit písemným vyjádřením, kde se všechno popře.
(A z hlediska zaměstnání úřadu bych možná nejprve napsal, že odmítám vypovídat, a tudíž se nedostavím, a zároveň nesouhlasím s konáním ústního jednání bez mé přítomnosti, on je to sice ve druhé části nesmysl, ale když už mají tak hezké předvolání ...)
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 26 Listopadu 2024, 10:59:09 »

Mají kamerový záznam (jestli se dostal až do spisu nevím, nebyl jsem zatím nahlížet) jak jedu ulicí bez přilby, ulice je veřejnou komunikací, tady asi není pochyb a pokud to popřu, oni to dokáží tím záznamem.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 26 Listopadu 2024, 11:01:15 »

Tak to chce fakt mít spis. Možná lepší poslat zástupce.
IP zaznamenána

Sandro

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 02 Prosince 2024, 11:10:12 »

Byl jsem nahlížet do spisu, nahraju to sem, jakmile budu mít chvilku.

Spis se zdá v pořádku, až na toto:

V obsahu spisu je jako první "postoupení spisu", což je oznámení přestupku a úřední záznam od PČR, k těmto listinám je připnuto CD s kamerovým záznamem od policie.

V obsahu spisu není nikde uveden nebo zmíněn tento datový nosič, nechal jsem tuto skutečnost zapsat do záznamu o nahlížení do spisu.

Je to vada spisu, která se dá zmínit u ústního jednání a točit se na tom nebo je to takto v pořádku?
Pokud půjdu na ústní jednání, mám tam vytasit historku o tom, jak jsem na křižovatce přišel o přilbu a nebo si toto mám nechat až na později a zatím řešit jen procesní věci?
Děkuji
IP zaznamenána