OK... co se týče doručování. Jen mi úřad stanovuje lhůtu pro splnění povinností v návaznosti na doručení, tak jsem z toho vycházel.
Co se týče řešení, tak tam není o čem diskutovat, peníze potřebuji. Je to tak, jak píšete a jsem si toho vědom. Jen si nejsem jistý ohledně toho LV, který požaduje. Následující postup tedy vidím takhle: doložit mírně opepřené vše co úřad chce a až budou peníze bezpečně na účtu, tak vyvolat bouři.
Druhá cesta je, že to zatím nechám vyhnít, po uplynutí lhůty na doplnění dostanu daně zpět ponížené o úroky a na základě toho udělám bouři. Úroky jsou nevýznamná částka vzhledem k celému objemu přeplatku, pak můžu podat opravné podání a žádat úroky.
Odvolání na předchozí roky je neprůchozí, protože úřad má nejspíš dvě mé složky. Stará, která byla dostupná a je z roku 2014 (tu úřad nyní vytáhl), a Správná, která leží někde zapadlá po stěhování. A protože Stará byla dohledána jednodušeji než Správná, tak neřeší/neví o existenci Správné a úřad vůbec nebije do očí 10 let mezera.