30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6

Autor Téma: [WIN] stání na B29 zákaz stání (čištění komunikací)  (Přečteno 7605 krát)

mhepp

• Zobrazit profil
Re:stání na B29 zákaz stání (čištění komunikací)
« Odpověď #60 kdy: 28 Srpna 2024, 19:40:17 »

Lucc: prosímvás, na pletení oprátky máte vždy čas.

Udělejte to, co radí Číkus, nic víc. Neuvědomujete si totiž, že pokud úřad rozhodne aniž by vám poskytl lhůtu na vyjádření, tak máte v podstatě vyhráno. Tím, že naklušete na úřad se jen vystavujete zbytečnému riziku, že něco poděláte!
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 29 Srpna 2024, 07:44:39 »

Děkuji všem za podněty a rady. Nikam nepůjdu.
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 17 Září 2024, 10:09:46 »

Dobrý den, pánové. Úřad vyhověl mému podání a předvolává mne k ústnímu jednání příští týden. Rozum mi říká, abych přišel a měl věcně připraveny námitky a důkazy, které přednesu, budou zaprotokolovány a SO by se s nimi měl v rozhodnutí vypořádat. Ale instinkt mi říká, že vy budete mít jiný názor. Předem děkuji za vaše cenné rady.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 17 Září 2024, 11:59:53 »

V tom případě bych navrhoval variantu vše si připravit písemně předem a jen to podat a zaprotokolovat, a zároveň podat, že se k podkladům vyjádříte do např. 30 dnů - na místě rozhodně nebude možnost sehnat odbornou radu k případným dalším podkladům, které se mohou ve spise objevit.
« Poslední změna: 17 Září 2024, 12:20:33 od Eric »
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 19 Září 2024, 08:56:16 »

Pane Ericu, jako vždy děkuji. Pokusím se něco sesmolit a nahrát sem. Otázka je, zda nemám před opisem (kopií) spisu zrovna podat námitku podjatosti, ale možná bych je neměl dráždit takhle naráz a nechat ji, až podle toho, jak se vypořádají s mými námitkami. Jen si nejsem jist, zda ještě bude čas, protože SO už asi pak rozhodne a dá se čekat, že nebude sebekritický a nezastaví to, nějak se pokusí vybřednout slovními konstrukcemi "měl by", "očekává se" a "je povinností provozovatele" z důkazní nouze a vydá rozhodnutí. Pak by asi už na námitku nebyl čas, protože pak už je na řadě odvolání na kraj, nemýlím-li se.
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 19 Září 2024, 20:18:31 »

Pokud to uděláte tak, jak radí Eric, úřad hned nerozhodne, ale asi určí lhůtu, do kdy se máte vyjádřit. Takže po jednání  bude ještě čas na uplatnění námitek včetně podjatosti.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 19 Září 2024, 20:49:55 »

Ta podjatost by ale byla jen krátkodobá zdržovací taktika. Jednak by byla podaná pozdě, takže by ji asi rovnou mohli odmítnout, jednak i kdyby se jí věcně zabývali, netrvalo by to tak dlouho, ledva by se namítala u starosty coby nejvyššího úředníka obce. Ale podat se pak dají různé věci, důležité je získat čas na smysluplné a kvalifikované vyjádření.
Jinak ohledně lhůty - jeden ze zdejších kolegů to praktikuje se 30 dny přes podatelnu, protože úřad, pokud chce stanovit kratší lhůtu a je to už podané, musí vytvořit usnesení a v něm krom jiného zdůvodnit, proč nechce těch 30 dnů, což už je přece jen nějaká práce :-)
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 23 Září 2024, 12:08:45 »

Podařilo se mi spíchnout toto:

Ústní jednání - vyjádření do spisu

Jakožto obviněný ve výše uvedené věci vyjadřuji tímto ve smyslu § 36 zákona č. 500/2004 Sb. (Spr. ř.)  své stanovisko. Předmětný přestupek dle § 4 písm. c) zákona č. 361/2000 Sb. se nestal, proto navrhuji zastavení řízení.
Vozidlo XYYXXXX, jehož jsem provozovatel, jsem na místo domnělého přestupku dopravil já. Přesné datum si nepamatuji, ale bylo to dlouho před stavem, který zjistila hlídka MP dne XX.XX.XXXX. Jel jsem trasou, kterou ilustruje mapka níže. Žádná značka B29 ani jiná značka omezující stání či zastavení na této trase osazena nebyla, což dokládá mimo jiné spis, jehož kopii mi dne XX.XX.XXXX poskytla v souladu s mými právy účastníka správního řízení paní XX.
Přestupek se nestal a navrhuji výše uvedené, tedy zastavení řízení.

Pod tímto textem je mapka ilustrující trasu.

Předem děkuji za vaše posouzení.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 23 Září 2024, 23:19:18 »

Předběžně:
- nevím, zda uvedení řidiče je potřebné, v návaznosti na případnou úpravu by se to mělo pak přeformulovat na neutrální věty typu "vozidlo bylo dopraveno" atd.
- uvedením "dlouho před" se (primárně jako uvedený řidič) přiznáváte k přestupku
- spis nemůže dokládat, že někde něco nebylo, zejména pokud ono "někde" není smysluplně zadokumentováno
- kopii spisu bych neuváděl, není to nezbytná informace
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 24 Září 2024, 12:20:36 »

Opět nehynoucí dík panu Erikovi. Máte samozřejmě pravdu, i když s tím "dlouho před" a doznáním si nejsem jist, protože je přece jedno, kdy se tam vozidlo ocitlo. Mohlo tam stát třeba rok. Z toho podle mne nevyplývá provozovateli ani nikomu jinému povinnost jej kvůli blokovému čištění přeparkovat, obzvláště pokud o tom neví. Je snad povinnost poslouchat obecní rozhlas? Ale abych to nerozmělnil, zpět k věci. Posílám přepracovaný text:

Ústní jednání - vyjádření do spisu

Jakožto obviněný ve výše uvedené věci vyjadřuji tímto ve smyslu § 36 zákona č. 500/2004 Sb. (Spr. ř.) své stanovisko. Předmětný přestupek dle § 4 písm. c) zákona č. 361/2000 Sb. se nestal, proto navrhuji zastavení řízení.
Vozidlo XXYYXXXX, jehož jsem provozovatel, bylo na místo dopraveno trasou, kterou ilustruje mapka níže. Dvě značky B29 s dodatkovou tabulkou byly umístěny dle Oznámení o přestupku Č.j.: ABCD/E/XXXX, konkrétně dle fotografií na stranách 5, 6, 7 a 8, na místech, které jsou taktéž označeny v mapce níže, tedy zcela mimo trasu jízdy. Vozidlo se nacházelo na místě domnělého přestupku v souladu s pravidly provozu na pozemních komunikacích.

Přestupek se nestal a navrhuji výše uvedené, tedy zastavení řízení.

Pod tím pak mapka, kterou jsem doplnil o trasu i obě místa osazení značek, které vyplývají z fotografií v oznámení od měšťáků.

Díky moc za další posouzení a ... držte mi palce.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 24 Září 2024, 12:33:03 »

Zdravím vespolek, není nejvyšší čas tohle téma přesunout do kuchyně? Podotýkám, že SO1, stejně jako i SO2 (který tento SO1 takřka vždy z principu podrží), pečlivě sledují tohle fórum!
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 24 Září 2024, 13:03:19 »

Rozhodně udělejte, co uznáte za vhodné. Nevím, jak to tu běhá, tak jsem se neozýval.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 24 Září 2024, 14:27:17 »

Asi máte pravdu, přesuňme to a prosím případně zakladatele o přístup.
IP zaznamenána

Lucc

• Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 26 Září 2024, 12:51:18 »

Díky za přesun.
Ústní jednání proběhlo myslím docela dobře. Nahrávku mám, ale nemyslím, že by tam bylo něco užitečného. Mám kopii celého spisu (přibyly tam od SO doklady o tom, jak a kdy byly publikovány na webu a v obecním rozhlase informace o blokovém čištění, pasport, objednávka čistění a tak) a moje včerejší podání. V zápise o ústním jednání je písemně zaznamenáno, že do 7.10. (30 dní mi nechtěli vzít) mám čas vkládat další důkazy, poté SO rozhodne a informuje mě. Zítra sem vložím ten poslední protokol včetně proběhlého dotazování ze strany SO.

V každém případě díky moc za podporu. Řekl bych, že je určitá šance, že opravdu SŘ zastaví. Uvidíme.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 26 Září 2024, 13:44:28 »

Fajn, budeme držet palce, a budete ještě podávat vyjádření k podkladům?
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6