30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Správní řízení - americké svícení blinkrů  (Přečteno 15338 krát)

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
Re:Správní řízení - americké svícení blinkrů
« Odpověď #30 kdy: 23 Dubna 2024, 21:06:02 »

Na spravni fizl nebyl (mozna tak byvaly fizl) - ta slusnost je predstirana, kdyz se  nechces nadrit nesmi obet pojmout podezreni.

viz rada> "...to vzdejte, je to jasne..."

Vetsina aut ma stejnou +-teplotu/barvu potkavacich
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 23 Dubna 2024, 21:16:40 »

Při nahlížení do spisu bylo důležité se s nimi nebavit, takže snad OK.
Policajt to s nejvyšší pravděpodobností nebyl, nýbrž prostý úředník. Měl vám vystavit protokol o nahlížení do spisu. Máte jej?

Prošel jsem videa. Dám k tomu jen svůj laický postřeh. Ve chvíli, kdy vás zastavují a dáváte znamení o změně směru jízdy, blikají vám žluté směrovky (blinkry). To je vidět z přední i zadní kamery. Tedy úplně jiná svítidla, než kterými svítíte. Obě videa prokazují, že jste náležitě svítil. Obvinění fízlem z nesprávného svícení je absurdní, rozhodnutí vinen je typická úřednická prasárna.

Podejte odpor, a braňte se v plnohodnotném správním řízení.
« Poslední změna: 23 Dubna 2024, 21:18:12 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 23 Dubna 2024, 21:32:20 »

Protokol o nahlížení do spisů mám

Sent from my iPhone using Tapatalk
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 24 Dubna 2024, 10:17:55 »

Tak takové karty tady mám v rukách jsem na nakloněný na stranu odporu je mi jasné že úřední to opět smete ze stolu a budu s tím muset jít k soudu

Z jiných zdrojů mi bylo tvrzeno že stejně pokud záznam není ze zadní kamery jasně prokazatelný že jsem svítil stanoveným osvětlením je důkaz výpověď obou policistů takže to opět bude ve stejném duchu smeteno

Má tedy někdo nějaké další postřehy co dál ?

Odbor nejspíš půjdu podat osobně počítám tedy s tím že to bude smeteno jaký je další postup při odvolání proti odporu platí se i nějaký poplatek za prohrané odvolání ?

IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 24 Dubna 2024, 10:22:08 »

Respektive zajímá mě co se stane když sedá odpor

Pozvi si úředník policisty se kterýma zapíše jí výpověď a pak zavolá mě a z toho byly nějaké usnesení aby bylo možno se nějak na výpověď policistu připravit děkuji

IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 24 Dubna 2024, 10:50:18 »

Podate odpor a pozadate SO o vyslech svedku pro UJ pro rozpor s  videem, pokud o to stojite(je to mozny bod do odvolani pro Vas prospech)

Vyslech fizlu ma sva pozitiva:
- fizlove se obvykle rozchazeji v zasadnich zkustecnostech
- nevypovidaji pravdu -> prestupek fizla
- zajistete si pres zadost 106 pocasi nejblizsich meteorogickych stanic vcetne vychodu slunce
(snazi se to zpoplatnit, ale ze zakone nemaji na to narok)
- je treba nekoho zkusenejsiho, aby si je povodil

Realne se stava, ze:
- UJ neni narizeno
- SO nechce u UJ zajistit svedecke vypovedi
- odvolani nefunguje ve Vas prospech a je treba se obratit na soud
- neni zadna jistota, ze kdyz vse hraje ve vas prospech, ze soud rozhodne ve Vas prospech ( k soudu se chodi pro rozsudek, nikoliv pro spravedlenost)

to neznamena, ze je tomu vzdy, ale je dobre byt na to pripraven, abyste nebyl prekvapen.

IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 24 Dubna 2024, 11:28:14 »

Takže v praxi to znamená tedy

- dam odpor

- pak mě tedy vyzvou na úřad kde se potkám s policisty kteří daji odpověď tu dám tedy také

- podklady k počasí budu mít v ruce argumentace z mě strany - jel jsem na režim automatiky, tuším video z kontroly které zachycuje kde mě vyzval na kontrolu stanoveného osvětlení - projel semnou režimy -tuším režim auto vynechal

samozřejmě přední kamera zachycuje ze neprší a dohlédnout je dobra

Jediný důkaz že jsem nesvitil stanoveným osvětlením je záznam ze zadní kamera policejního vozu - a budoucí výpověď 2 policistu co budou tvrdit to samé

Vypovídame se tam všichni a přijde asi po nějaké době verdikt - pravděpodobně negativní - jakým mě úředník říkal - verdikt bude stejný jen zaplatím 1000 Kč
Správní poplatek

A jaký by měl být další postup ?

IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 24 Dubna 2024, 11:56:58 »

Úplně takhle přímočaré to není.

Po odporu SO zahájí správní řízení, o čemž vás vyrozumí. Ve vyrozumění vás bude informovat o úkonech, které nařídil. ÚJ, výslech fízlů, atd. Vy můžete v průběhu řízení také navrhovat úkony a doplňovat důkazy. Tedy svědecké výpovědi, různé dokumenty, videa, atd.
Průběh řízení může být různý, nelze konkrétní proces předjímat. V tomhle se každý úřad může chovat odlišně. Podle toho je třeba přizpůsobit strategii obrany.
Všechny fízlovské výpovědi a podklady shromážděné úřadem je třeba podrobně znevěrohodňovat. Ideální příležitost je během úkonu vyjádření se k podkladům pro vydání rozhodnutí. Současně se v určité fázi vyplatí podat námitku podjatosti oprávněných úředních osob.
Čím víc budete zasahovat do procesu, tím více chyb úřad vygeneruje, o to nám jde. Že v rozhodnutí bude "vinen" je na 99,9% jisté, úředníkovi za křivý verdikt nic nehrozí, tak proč by to neudělal.

V ten moment nastává fáze odvolání k SO2, která má své procedurální kroky, tzn. blanket, doplnění, atd.
Až potom by připadal v úvahu soud, ale do té doby je ještě daleko. Podstatné je nyní provádět správné kroky, ztěžovat parazitovi průběh, čekat na jeho chyby, využívat všech možností aktivní obrany.

Pamatujte si - žádný důkaz nesprávného svícení na videu není. Tak musí konstantně znít veškerá vaše vyjádření k materiálům ve spisu, jak ústní, tak písemná. Přestupek se nestal.
Ještě podotknu, že poslední přiložený dokument není protokol o nahlížení do spisu. Pokud vám jej nevydali, bude to jedna ze závad průběhu řízení, sice ne podstatná, ale rozhodně zmíněná.

Na závěr - nikdo vám tady nezaručí, že vyhrajete. Nikdy není nic jistého. Ale rozhodně pomůžeme, aby to nebyla laciná prohra bez boje, se kterou líný parazit počítá. Bude muset vyvinout činnost, což je v podstatě jediné, čím mu to můžete znepříjemnit.
« Poslední změna: 24 Dubna 2024, 11:59:26 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 24 Dubna 2024, 12:08:20 »

Primocarost je primo umerna delce. prispevku

K vyslechu svedku - SO pravidelne operuje  s konanim UJ, tak ze vyslech sam neprovede.
Lhuta mezi dorucenim o konani UJ a samotnym konanim je takova, ze a neni cas na obeslani svedku a posunuti UJ.
Tot opakovana praxe k vyslechu svedku, pokud mate jinou tak bych rad za informace, kde takto SO  postupuje.

Rozhodne to neni v miste konani tohoto prestupku.

IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 24 Dubna 2024, 12:36:05 »

fu:

Přímočarost byla míněna na formulaci pana mrr001:
"Vypovídame se tam všichni a přijde asi po nějaké době verdikt - pravděpodobně negativní - jakým mě úředník říkal - verdikt bude stejný jen zaplatím 1000 Kč
Správní poplatek"

Takhle jednoduché to opravdu není, nezbytně bude nad rámec uvedeného učiněno vyjádření se k podkladům, návrhy, podjatost, a samozřejmě ještě odvolání k SO2. Až pak by se případně platila pokuta + správní poplatek, a šlo se k soudu, pokud bude vůle.

Kdykoli mohu SO navrhnout výslech svědků, je na nich jestli je obešlou a posunou na základě toho termín konání. Čas není argument. Zde v Brně mívám mezi doručením a termínem víc jak měsíc. V Boskovicích jsem tytéž policajty vyslýchal dvakrát.
Je jedna věc, jak SO rutinně postupuje, a jiná věc, k čemu je nutím a občas i donutím. On i úřad se jinak chová ke žmoulačům čepic a jinak ke zkušeným bijcům.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 24 Dubna 2024, 13:10:27 »

Kokrhel123: tak pardon, uz nevim proc to bylo mysleno k menu prispevku.

Pokud jde o pokuty - taky jsem v Brne a  mesic tak mesic neni zadna lhuta.

1. den vypraveni z uradu
3.-5.den(casto byva vypravovano v CT/PA)  doruceni  na misto urceni
13.-15. den vyzvednuti(+10 dnu)
17.-20. den  zajisteni spisu  -* zjisteni zda maji svedkove smysl
23.-28. den zadost o svedky k SO i  do rucenim z podatelny urednikovi, abych to zkratil
28.-30. nez na to SO sahne

a kde mate obeslani svedku + prislusne lhuty...

Ano souhlasim, ze cas neni argument, u SO2 slavit ohledne nekonaneho vyslechu - to take neni caste.

Bezne obe instance tvrdi,ze vse je prece jasne a svedci nejsou treba.

IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 24 Dubna 2024, 13:25:07 »

fu:
Jasně, ale mne v nejmenším nezajímá, jakou práci s tím bude mít úřad. Já podal návrh, on se s ním musí odůvodněně a přezkoumatelně vypořádat. Každé odůvodnění napadám jako nedostatečné, tedy nepřezkoumatelné, tedy jako závažnou vadu řízení. Podrobně a zdlouhavě rozebírám proč a v čem orgán pochybil. Spis bobtná, odvolání pak má přes 10 i 20 stran a to parazitovi otravuje život. Nemá chuť se tím zabývat a řízení zastavuje. Zatím se mi tato strategie velice osvědčuje.
Parazit je z principu líný a hloupý. Chce rychlé prachy. Pokud jej nutím k práci a přemýšlení, pokud mu beru čas, nechce se mu do toho.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 24 Dubna 2024, 13:32:23 »

Tak to si musim nekdy pocit, mate nekde vzorek?
Jsem od prirody liny a grafoman take nejsem, tak treba 80% by slo universalne pouzit.
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 24 Dubna 2024, 14:21:06 »

vzorek:
https://mega.nz/file/w6gD1ZoR#iQztR0SfdifzAM8ynkhuTaOp62mUnMpRo3fijGogvH0

Jsou tam anonymizované dokumenty:
Rozhodnutí SO - vinen (po dvou výsleších fízlů, námitce podjatosti a dalších zábavných peripetiích)
Moje Odvolání (23 stran, nejdřív blanket, po výzvě k doplnění podáno na rovnou SO2 v tištěné podobě, abych jim znemožnil ctrlC+V)
Zastavení SO2, kdy se omezili na lakonické konstatování, že mám řadu připomínek a hodili ručník do ringu z úplně jiných důvodů, aniž by se k mým připomínkám vyjadřovali.
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 30 Dubna 2024, 14:51:42 »

Odpor podán

IP zaznamenána