30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Správní řízení - americké svícení blinkrů  (Přečteno 15374 krát)

mrr001

• Zobrazit profil
Re:Správní řízení - americké svícení blinkrů
« Odpověď #15 kdy: 22 Dubna 2024, 19:33:07 »

Není vidět příloha ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 22 Dubna 2024, 19:43:58 »

Na mobilu dopis vidím...

To je příkaz, úředník to prostě zkouší, jestli budete bojovat nebo to vzdáte. Musíte do 8 dnů podat odpor, pak bude následovat plnohodnotné správní řízení a prostoru na vyjadřování budete mít spoustu. Pokud nejste zběhlý v komunikaci s úřady, tak si raději nechte potvrdit tu lhůtu na odpor, dejte sem informace o doručení (kdy ve schránce výzva, kdy převzato atd) toho psaní.
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 22 Dubna 2024, 19:50:44 »

Dobrá, určitě bych to chtěl zkusit ale říkám si jestli to není marný boj

Nejlepší bude když tam asi zajdu osobně a řeknu přímo pánovi který to řeší že žádám o odpor?

IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 22 Dubna 2024, 19:55:28 »

Pardon, měl jsem zapnutou příliš velkou ochranu :-) Už to vidím.
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 22 Dubna 2024, 19:57:36 »

Dá se obhajoba stavět na tom že jsem neměl rozsvícená světla když konstrukčně u O3 faceliftu není možné úplného zhasnutí světlometů? – tudíž se v inkriminované době muselo stát závada osvětlění vozidla / senzoru automatického svícení kterým je vůz vybaven? V ten den pršelo

-   Slova policisty byli provedeme technickou silniční kontrolu / která byla jen jeho vlastní kde se podíval že mi vše svítí – v tu dobu auto asi reagovalo normálně a nic mi tam nedělalo neplechu  / záznam ale říká že žádná kontrola neproběhla a že není jednoznačně dáno
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 22 Dubna 2024, 20:02:44 »

Zběžně jsem to prošel. Je to strašný blábol a psal to nejspíš bývalý fízl.
Nicméně základ bude, že před jízdou bylo vozidlo kontrolováno a žádná závada nebyla zjištěna, vše svítilo normálně.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 22 Dubna 2024, 20:04:25 »

K Vašemu dotazu - probůh nikam nechodťe, protože zjevně ta procesní ustanovení neznáte. Žádná ústní komunikace teď nepřipadá v úvahu. Jediné, co platí, je podání odporu, a to přesně podle pravidel.
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 22 Dubna 2024, 20:06:29 »

Dobře, a jaký je postup v případě že mají kamerový záznam že jsem např mohl jet po kruh. objezdě a měl jsem nějakou závadu která odezněla - mají nárok mě takto pokutovat či nikoliv?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 22 Dubna 2024, 20:08:01 »

Ten je potřeba získat, jinak nevíte, co vlastně mají. Obecně vzato jsou technické věci, které neovlivníte a ani nepoznáte, když vzniknou.
« Poslední změna: 22 Dubna 2024, 20:23:18 od Eric »
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 22 Dubna 2024, 20:33:02 »

mrr001:
V žádném případě nikam nyní nechoďte, to má čas. Teď žádné vybavování s úředníkem ničemu nepomůže, jen se tím dá něco pokazit. Nahlížení do spisu je užitečná věc, ale nechal bych to na později, ideálně tam poslat zkušenější osobu jako zmocněnce. Ale až po podání odporu.
Jediné zásadní, co musíte v nejbližší době udělat, je - podat odpor. V Poučení je napsáno, že můžete "podat proti příkazu odpor ve lhůtě 8 dnů ode dne oznámení příkazu". Tedy, byl-li příkaz doručen dnes, podejte odpor 30.04. Pokud jste jej převzal v pátek, podejte odpor 29.04. (platí víkendové pravidlo). Důležité - lhůtu na odpor nesmíte prošvihnout ani o jediný den.
Odpor se podává bez odůvodnění. Na konstrukci obrany máte času dost. Odpor obsahuje - adresáta, číslo jednací, krátkou větu, např: Proti příkazu pod výše uvedeným číslem jednacím podávám odpor. Vaše jméno, příjmení, adresa, datum narození, podpis. Nic víc. Odpor můžete zanést na podatelnu úřadu (tam si nechejte potvrdit kopii), nebo doporučeným dopisem (průvodku uschovejte), nebo datovou schránkou (je jedno jestli PFO nebo FO).
To je vše, na tahu je úřad. V mezičase můžete shánět někoho, kdo nahlédne do spisu a připravovat si strategii obrany.
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 22 Dubna 2024, 20:37:58 »

mrr001:
V žádném případě nikam nyní nechoďte, to má čas. Teď žádné vybavování s úředníkem ničemu nepomůže, jen se tím dá něco pokazit. Nahlížení do spisu je užitečná věc, ale nechal bych to na později, ideálně tam poslat zkušenější osobu jako zmocněnce. Ale až po podání odporu.
Jediné zásadní, co musíte v nejbližší době udělat, je - podat odpor. V Poučení je napsáno, že můžete "podat proti příkazu odpor ve lhůtě 8 dnů ode dne oznámení příkazu". Tedy, byl-li příkaz doručen dnes, podejte odpor 30.04. Pokud jste jej převzal v pátek, podejte odpor 29.04. (platí víkendové pravidlo). Důležité - lhůtu na odpor nesmíte prošvihnout ani o jediný den.
Odpor se podává bez odůvodnění. Na konstrukci obrany máte času dost. Odpor obsahuje - adresáta, číslo jednací, krátkou větu, např: Proti příkazu pod výše uvedeným číslem jednacím podávám odpor. Vaše jméno, příjmení, adresa, datum narození, podpis. Nic víc. Odpor můžete zanést na podatelnu úřadu (tam si nechejte potvrdit kopii), nebo doporučeným dopisem (průvodku uschovejte), nebo datovou schránkou (je jedno jestli PFO nebo FO).
To je vše, na tahu je úřad. V mezičase můžete shánět někoho, kdo nahlédne do spisu a připravovat si strategii obrany.
Děkuji za odpověď

Nicméně nikoho v okolí nemám zkušeného kdo by něco takového se ujal tudíž je to na mě

Podám tedy odpor, jen si říkám abych to neprojel tak jako tak a neplatil k těm 3 tisícům ještě správní poplatek 1000 Kč a byl v tom za 4000

IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 22 Dubna 2024, 20:46:21 »

To už je na uvážení každého, zda chce bojovat i za cenu navýšení o tu tisícovku.
Podle mne je jedno, jestli 3 nebo 4 tisíce. Ale není jedno, jestli 3 tisíce dobrovolně jako ovce bez boje, nebo 4 po pořádném popruzení orgánu. Rady, jak na to, zde obdržíte. Navíc, správnou strategií získáváte šanci, že to celé bude za nula peněz.
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 22 Dubna 2024, 20:49:31 »

To už je na uvážení každého, zda chce bojovat i za cenu navýšení o tu tisícovku.
Podle mne je jedno, jestli 3 nebo 4 tisíce. Ale není jedno, jestli 3 tisíce dobrovolně jako ovce bez boje, nebo 4 po pořádném popruzení orgánu. Rady, jak na to, zde obdržíte. Navíc, správnou strategií získáváte šanci, že to celé bude za nula peněz.
Určitě to tedy zkusím

Tudíž podám odpor a pak bude následovat co

Správní orgán mě vyzve k abych se vyjádřil v nějaké době nebo co mohu očekávat ?

IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 22 Dubna 2024, 21:07:03 »

Necitujte prosím bezprostředně předchozí příspěvek, snižuje to přehlednost.

SO může učinit různé kroky. Může nařídit výslech policajtů, nařídit ústní jednání, může vás vyzvat k seznámení s podklady pro vydání rozhodnutí. Budeme mu to komplikovat všemi možnými způsoby.

Prosím moderátory o přesunutí tématu do kuchyně.
Edit: Děkuji za přesunutí.
« Poslední změna: 23 Dubna 2024, 20:50:21 od Kokrhel123 »
IP zaznamenána

mrr001

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 23 Dubna 2024, 19:59:57 »

Byl jsem tedy nahlídnout do spisu kde mi byla poskytnuta kopie záznamů ofocení + vypalené DVD

Dopis jsem převzal 22.04.2024

Pan policista na správním přistupoval slušně a byl slušný a moc jsme si nepokecali a nechtěl jsem mu dát nebo nedat nějaké informace tudíž jsem nahlídnul a šel jsem

Ofocené dokumenty které jsem tedy získal - https://upload.nolog.cz/download/e424c712820d9fe5/#wBa9vCEWwAfpEUQ653CINA

- Každopádně mi bylo sděleno že neřešil úpravu vozidla ale přestup - že jsem nesvítil stanoveným osvětlením - rozporujcí dle mého názoru protože na kamerovém záznamu NĚCO SVÍTILO myslom si že není zřejmé jestli se jedná o blinkry nebo denní svícení

Důležité videa - https://upload.nolog.cz/download/73ed3db6bf132a4c/#nxzdmsj6dT_qLOoF3qr2Yw
pw - abc123

Video 1 - zachycuje kde mě vyzývá PČR k zkoušece osvětlení
Video - ze zadu auta PČR kde je déšť  - na skle lze vidět řekl bych né ÚPLNĚ NA 100% že mi tedy skutečně mohli svítit blinkry
video další - pohled ze předu kabiny

Jak jsem řekl auto jezdí na režim AUTO dodal jsem i manual k vozu v archivu co říká

Tudíž orgán rozhodl dle videa ze zadní kamery vozu PČR nejspíš
IP zaznamenána