Fogyn +1, kdybyste nebojoval a neabsolvoval výslech svědků (na základě čehož raději "smazali" důkazy), tak byste byl bez šance.
Ano, přesně tak, byl jsem bez šance, podělali to jen tím, že smazali tu fotodokumentaci.
To zastavení řízení bylo obecně pro absenci důkazů?
Ano, shrnu, v obou případech (červená i telefon v ruce) jen tvrzení proti tvrzení, moje tvrzení nelze technicky vyvrátit jako nevěrohodné a objektivní ani nepřímý důkaz není. Důkazní situace na straně fízlů slabá a nelze ji uznat za řádně vyvracející mé tvrzení a nebylo tudíž spolehlivě zjištěno přestupkové jednání.
Nebo se svědeckými výpověďmi zabývali více a jsou tam potvrzené rozpory/lži? Nechci nikoho navádět, ale svědčit prokazatelně lživě, to nemusí skončit dobře, navíc v uniformě.
Nn. jasné rozpory ve výpovědích vůbec neřešeny. Tvrzení svědků jsou samozřejmě věrohodná, jejich lživost je jen můj subjektivní dojem, pouze na jejich podporu nebyly zajištěny objektivní důkazní prostředky. Na fízla, který lhal, že slyšel, že jsem se přiznal, bylo podáno SO1 oznámení podezření z přestupku podle § 2 odst. 2 písm. e) zákona č. 251/2016 Sb. (lhaní při svědecké výpovědi) se žádostí o prošetření a potrestání, ale zcela ignorováno. Proto podaná stížnost na postup SO1, odpověď: postoupeno k řešení územnímu odboru PČR, přehozením horké brambory na PČR tak prý pro ně uzavřeno. Na lživý popis průběhu děje oběma fízly byla podán samostatný podnět na OVK. Odpovědi zatím nemám, budu informovat.