30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6

Autor Téma: [WIN] Jízda na červenou s telefonem v ruce  (Přečteno 2066 krát)

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Jízda na červenou s telefonem v ruce
« Odpověď #60 kdy: 28 Března 2024, 14:24:46 »

Výkon správního řízení nelze delegovat na subjekt soukromoprávní povahy.
Nemohly tedy nastat ani účinky doručení.
IP zaznamenána

kacafirek

• "Kdo v životě neriskuje, zaslouží si být otrokem".
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 29 Března 2024, 09:39:13 »

...tak by osobní údaje měly být anonymizovány...

V mém případě žádná anonymizace neproběhla. Z e-mailu je zřejmé, že právní kancelář tam běžně operovala v odpovědích s mým jménem. Byli tam uvedeny i listiny ze spisu, které jim poskytli. Nedovedu si představit, že by si dali práci s anonymizací. Otázka je, kdo ty právní konzultace platí, když ofiko žádná smlouva o právní pomoci mezi úřadem a kanceláři neexistuje? Buď si to platí vedoucí odboru ze svého, nebo je tam skrytá korupce, něco za něco.
« Poslední změna: 29 Března 2024, 10:12:32 od kacafirek »
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 29 Března 2024, 10:04:40 »

Svědci popisují skutek takto. Vozidlo stálo na červenou v levém odbočovacím pruhu, my jsme stáli metr za vozidlem. Viděli jsme, jak řidič má v pravé ruce telefon (na otázku, proč na přestupek ihned nereagovali, první svědek odpověděl, že měli v úmyslu mě nechat projet křižovatkou a zastavit na bezpečném místě). Na semaforu se rozsvítila zelená rovně, vlevo byla na semaforu stále červená. Vozidlo se rozjelo do křižovatky. Dalo přednost protijedoucím vozidlům – byly nejméně dvě, a poté projelo křižovatkou doleva. Otázka: Když svědci viděli, že jsem vjel do křižovatky na červenou, proč ihned nerozsvítili majáky, nezastavili provoz na křižovatce, a nezabránili mi v dokončení průjezdu křižovatkou? Času na to měli dost, když jsem měl čekat, až projedou protijedoucí vozidla. Nedopustili se chyby při zásahu a neměli reagovat okamžitě? Co kdyby mě někdo v té křižovatce sestřelil? Je možné na ně za to podat stížnost? Jde o to, že takto to vůbec neprobíhalo. Tvrdí to, aby nemuseli přiznat, že to vše viděli z dálky. Já jsem nikde nestál a nečekal v levém pruhu na zelnou, a oni za mnou zcela jistě nestáli. To bych je přece viděl při odbočování na křižovatce ve zpětném zrcátku. Já do křižovatky vjížděl rozjetý poté, co jsem se přeřazoval z pravého přes prostřední do levého pruhu.
« Poslední změna: 29 Března 2024, 10:11:01 od kacafirek »
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 29 Března 2024, 11:37:56 »

...tak by osobní údaje měly být anonymizovány...

Otázka je, kdo ty právní konzultace platí, když ofiko žádná smlouva o právní pomoci mezi úřadem a kanceláři neexistuje?

Tak stačí zažádat přes 106 obyčejným emailem s dotazem, jaká částka byla vyplacena externí právní kanceláři za konzultace/vyjádření/ k tomuto případu.
A druhý dotaz: která úřední osoba ( jméno) porušila GDPR, když předala osobní údaje třetímu soukromému subjektu?
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 29 Března 2024, 13:08:15 »

.. jaká částka byla vyplacena externí právní kanceláři za konzultace/vyjádření/ k tomuto případu...a která úřední osoba (jméno) porušila GDPR, když předala osobní údaje třetímu soukromému subjektu?...

Moc děkuji za rady. Jen jak to teď správně načasovat, aby se vše protáhlo co nejdéle?
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 29 Března 2024, 22:05:02 »

Ještě bych zjistil časovou posloupnost změny světelné signalizace. Pokud jste vjížděl na červenou, jak oni tvrdí, pak by pruh v přímém směru, kterému jste měl dát přednost už měl červenou. A zelenou už by měl pruh zleva/zpráva.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 01 Dubna 2024, 11:02:25 »

Ještě bych zjistil časovou posloupnost změny světelné signalizace. Pokud jste vjížděl na červenou, jak oni tvrdí, pak by pruh v přímém směru, kterému jste měl dát přednost už měl červenou. A zelenou už by měl pruh zleva/zpráva.
Kravina. Když mám červenou pro jízdu vlevo tak obvykle protisměr má zelenou. Proto já stojím....

Pro autora - co takhle zkusit přes 106 vytáhnout záznam z kamery podle údajů, které už máte ve spisu? Tzn. víte čas, hlídku, místo, ... tak poslat na centrálu žádost o záznam z kamery - tam nemusí vědět, že je to pro správko a můžou ho omylem poslat...
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 09 Dubna 2024, 17:18:08 »

Z jaké centrály?
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 10 Dubna 2024, 08:20:33 »

Těch opiček. Normálně na podatelna PČR, ta je univerzální pro celou republiku, bych zkusil poslat žádost o informace podle 106, že dne toho a toho, v tolik a tolik hodin policejní vozidlo RZ takové a makové chci záznam z palubní kamery v době od-do. Samozřejmě je velká pravděpodobnost, že z toho nic nebude, ale štěstí přeje připraveným....
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 15 Května 2024, 11:16:40 »

Pokračování svědecké výpovědi druhého fízla za mnou. Nastalo, co jsem čekal. Druhý fízl dostal instrukce, změnil styl své výpovědi, kdy byl na začátku docela sdílný, a skoro na vše, kromě toho, že viděl, jak jsem jel na červenou a držel jsem přitom u ucha telefon, odpovídal stejným způsobem, jako první: položená otázka nesouvisí s projednávaným přestupkem. První fízl v prvním výslechu se po 22 letech u PČR naučil lhát jak když tiskne a tvrdil, že slyšel, že jsem se nejprve k přestupku doznal, že už chtěli vypisovat blok, ale když mi řekli, že magistrát za to dává body, tak jsem se lekl, a začal přestupek popírat, tento druhý to ale popřel, a řekl, že tak to nebylo. První pak na otázku, kdy jsem se měl doznat, nejprve řekl, když sám vypovídal, že to slyšel, když jistil vozidlo zprava, na moji upřesňující otázku na to pak zapomněl, chvíli přemýšlel, a pak řekl, že když prováděl dechovou zkoušku. Podal jsem na fízla oznámení přestupku podání nepravdivé svědecké výpovědi podle § 2 odst. 2 e) zákona 251/2016 o některých přestupcích, a to SO prostřednictvím svého vyjádření k podkladům řízení.
« Poslední změna: 15 Května 2024, 11:24:17 od kacafirek »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: 15 Května 2024, 14:04:41 »

Fizl ma pozici svedka a podle toho ma odpovidat.
Zadame SO, aby prikazal svedkovi odpovedet, protoze to dejove souvisi s prestupkem a moznosti vnimat okolnosti.

Pokud fizl odpovedet nechce, sam snizuje duveryhodnost sve vypovedi.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 19 Srpna 2024, 21:08:41 »

Obdržel jsem výzvu k seznámení se s podklady pro vydání rozhodnutí. V evidenci přibyl jediný dokument, který uvádí, že veškeré podklady pořízené Policií České republiky byly smazány (viz příloha). Tento dokument je podepsán pouze policistou, který původně sepsal úřední záznam o přestupku, a chybí zde podpis nadřízeného. I přesto, že měl být policista přeřazen na jiné oddělení, hlavička dokumentu zůstala nezměněná.

V původním úředním záznamu policista uvedl, že na místě mého zastavení byly pořízeny fotografie mého automobilu, které však nebyly přiloženy do spisu. Požádal jsem o jejich doplnění, protože podle místa, kde byly fotografie pořízeny, by se dalo určit, v jaké vzdálenosti od křižovatky jsem byl zastaven. Vzhledem k tomu, že tyto fotografie nejsou k dispozici, není nyní možné tuto skutečnost ověřit.

Rád bych požádal o radu, jak postupovat dále, jelikož kromě výpovědí obou policistů a materiálů zaslaných na úřad byly veškeré další podklady smazány.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 24 Srpna 2024, 00:11:44 »

Podáno vyjádření k podkladům.
« Poslední změna: 05 Září 2024, 01:48:37 od kacafirek »
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 24 Srpna 2024, 22:09:51 »

No, důkazy se pro jistotu zničily, tudíž to podle mě bude konečná.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 29 Srpna 2024, 14:10:46 »

Konečná? Ale pro koho?
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6