30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 [2] 3 4 ... 6

Autor Téma: [WIN] Jízda na červenou s telefonem v ruce  (Přečteno 2034 krát)

kacafirek

• "Kdo v životě neriskuje, zaslouží si být otrokem".
    • Zobrazit profil
Re:Jízda na červenou s telefonem v ruce
« Odpověď #15 kdy: 19 Března 2024, 22:55:40 »

Zda by je šlo obvinit z žádosti o úplatek, Vám snad poradí jiní.

No, ono to skutečně vypadalo, jako že chtějí úplatek. Stále na mě jakýmsi nátlakem naléhali a tlačili, a doslova přemlouvali, abych jim tu tisícovku dal, že jsem určitě jel na červenou, a že mi ten mobil odpustí. Až mi jich bylo líto. Proto jsem se je ptal na ty body. Když jsem to pak odmítl, začali vyhrožovat, že to dají do správního řízení, a že mě to tam přijde na mnohem dráž.

Pokud to mělo být "jen" za ten údajný telefon, tak asi neměli důkazy na průjezd tehdy, tak je nemůžou mít teď.

No pokudu chtěli naopak právě jen za tu červenou, telefon jim nevadil, ten mi chtěli odpustit. O důkazech vůbec nemluvili. Jen naléhali. Ani Zápis o dopravním přestupku nesepsali a nechtěli nechat podepsat. Ve spise ani žádné důkazy nejsou. Chtějí je asi provést jejich svědeckými výpověďmi.

Spis je celý? Chybí soupiska, atd.

Soupisku přikládám. Ostatní části spisu až na nezajímavé papíry viz. výše.
« Poslední změna: 19 Března 2024, 23:07:30 od kacafirek »
IP zaznamenána

stanice35

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 20 Března 2024, 00:37:42 »

Na to ÚJ bych možná připravil výpis hovorů z telefonu, kde bude vidět, že v tu dobu jste netelefonoval. Vědí cajti vůbec barvu telefonu, nebo značku.
Přes zasní okno nemohli vidět, protože bylo špinavé (vždyť to bylo v zimě - asi?). S tou barvou na semaforu se taky spletli, pro váš směr byla ještě zelená.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 20 Března 2024, 07:50:40 »

Mám v autě handsfree, nepotřebuji při telefonování držet telefon. A na stojanu je 5 semaforů, já jel na ten úplně vlevo, co ukazoval zelenou šipku doleva. Na který se dívali oni, nevím. Auto, ve kterém mě zastavili, byl VW Transportér, tzn. seděli výše, a určitě nestáli hned za mnou, jak tvrdí. Přijeli z větší dálky. Pravděpodobně vyjeli z kolony. Jak mohli přes zadní okno vidět, co držím v ruce a mám u ucha, to nechápu.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 20 Března 2024, 08:38:30 »

VYUŽÍT!!! To co jste teď napsal odporuje tomu, co je v jejich záznamu. Tzn. požadujte záznam z kamery transporteru, ze kterého bude zřejmé, že za vámi nestáli (samozřejmě, že ho nedodají, ale to podpoří vaši verzi). Totéž otázky na svědky - jak moc bylo špinavé zadní okno? Jak moc je zatmavené? Jakou barvu má mobilní telefon (a ideálně si pořídit dva obaly - červený a žlutý, vyměnit mezi svědectvím a mobil nechat viditelně na stole)?
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 21 Března 2024, 01:07:45 »

Já bych naopak požádal o změnu termínu a ať je ten termín na odpolední hodiny, jelikož na 8 ráno to prostě z bydliště nedáte... Zejména pokud je to první omluva tak neexistuje důvod proč by to úřad neměl přehodit na jindy...

Ano, vyšlo to. Úřad vyhověl. Požádáno a přeloženo na odpoledne ten samý den.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 21 Března 2024, 01:58:00 »

Připravte si pečlivě otázky na policisty. Nepodceňujte to, budete tam ve stresu a ledacos můžete zapomenout.
Když vás viděli stáli nebo jeli
Jaké bylo počasí (zjistěte si jaké bylo ten den počasí v místě)
Jaký měli rozhled
Ve které ruce jste údajně držel telefon
Vezměte si sebou více telefonů a poptejte je který z nich to byl
Pokud stáli, tak kolikáté vozidlo byli před křižovatkou
Jak mohli vidět co svítí na semaforu
Svítilo jim slunce do očí ? (zjistěte podle času a místa odkud svítilo slunce)
Projděte to tady, přečtěte si zápisy z výslechů a sepište si ty otázky.
Otázky si dopředu poskládejte tak nějak napřeskáčku, aby jedna odpověď nenapovídala tu další. Začít třeba počasím a končit třeba sluncem v očích. Vaším cílem je dosáhnout maximálních rozporů nejenom mezi oběma policisty, ale i v rámci jednoho policajta.
Všechno nahrávejte (nemusíte skrytě audio Vám musí povolit) je dobré do místnosti už vejít se zapnutým nahráváním a pokud vám nařídí to vypnout aby to bylo na záznamu. Pokud by vám to zakázali zvažte odchod - samozřejmě s tím, že to bude uvedeno v protokolu.
Dejte si pozor na to, aby do zápisu psal ouřada přesně to co říkal policajt - mají snahu je opravovat.
Po skončení si rozhodně vyžádejte lhůtu k prostudování a případný zbytek spisu.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 21 Března 2024, 06:28:12 »

Super. Děkuji moc.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 21 Března 2024, 07:00:51 »

Záznam z interiéru jejich vozů k dispozici není?
Od koho vyšel nápad/pokyn k pronásledování a zastavení Vašeho vozu. Co bylo příčinou. Pokud červená, pro byla nabídka na těch 1000. Atd.

A pohlídejte si, ať se při výměně na chodbě nic neřeknou.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 21 Března 2024, 08:46:09 »

Hugo má pravdu, jsou schopni se během výměny na chodbě domluvit, chtělo by to ještě jednu osobu.
Protokol pak čtěte skutečně velmi pozorně, případně pokud to budete stíhat, pište si v důležitých věcech poznámky.
Část otázek bych připravil tak, aby se dalo ověřit to, co je už ve spisu, případně pokud někdo řekne, že se vyjádřil ve spisu, žádat opakování výroku. Ale podle mě podstatné jsou především věci, které nelze ze spisu zjistit.
Pokud by orgán odmítal nějakou otázku připustit, je třeba to zaprotokolovat, představte si to tak, že ten protokol bude někdo třeba číst na vyšším úřadu nebo na soudu a musí se z něj co nejpřesněji dozvědět, jak se to odehrálo. Každý detail je důležitý, může pak svědčit ve Váš prospěch.
A nenechte se odradit či pohltit obecně tupou atmosférou, která tam bude nejspíš panovat, ta má navodit mlhu pro to, aby si to orgáni mohli celé vyrobit po svém. Vy do toho potřebujete vnést matematiku a výrokovou logiku, je to o přesném dokazování, ne o emocích či domněnkách.
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 21 Března 2024, 08:52:02 »

K otázkám bych přidal i nějaké všeobecné.
- jak dlouho jsou zaměstnáni ve státní správě
- na jakých pozicích a útvarech
- jak byli nadřízení spokojeni s jejich prací, zda obdrželi nějaká vyznamenání, odměny, případně kázeňské tresty
Má smysl se ptát na to, jestli je mají hodnocení, případně odměny vztažené k tomu jaký podávají výkon, tedy k počtu odhalených přestupků?
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 21 Března 2024, 09:24:44 »

Záznam z interiéru jejich vozů k dispozici není?

Ve spise ne. Mám se na to na ústním jednání policajtů zeptat?

Od koho vyšel nápad/pokyn k pronásledování a zastavení Vašeho vozu. Co bylo příčinou. Pokud červená, pro byla nabídka na těch 1000. Atd.

Ano, co bylo příčinou pronásledování? Telefonovaní za jízdy nebo průjezd na červenou? V úředním záznamu tvrdí, že jsem stál v odbočovacím pruhu doleva, a že zastavili za mnou a viděli, jak u svého pravého ucha držím telefon. Zároveň tvrdí, že viděli, jak jsem vjel do křižovatky přes červenou. A dále zároveň tvrdí, že mě následně následovali, přičemž pro průjezd přes křižovatku, kde byla stále červená, užili majáky. Kdy je tedy zapnuli? Podle jejich tvrzení ještě před průjezdem křižovatky. Zároveň ale stáli za mnou???

A pohlídejte si, ať se při výměně na chodbě nic neřeknou.

Jak to mám udělat?
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 21 Března 2024, 09:49:21 »

Jestli můžu doplnit - záznam podle mě není, protože nesvědčí v jejich prospěch. Namísto ptaní bych požadoval bych jeho doplnění do spisu. Víme, že mají paranoidně nahrávat úplně všechno. Pokud není, nechal bych zaprotokolovat důvod.
Na tu chodbu bych šel za nimi, ale mezitím bych stihl dát do tašky telefon, aby se dal pak vytáhnout jiný, aby se dala zopakovat otázka, zde jej soudruh příslušník poznává :-)
(neměli bychom dočasně přejít - včetně diskutujících - do kuchyně?)
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 21 Března 2024, 09:53:44 »

A ještě ke spisu - dotyční soudruzi by měli popsat, jak lze s telefonem na pravém uchu zároveň řadit. Určitě to dovnitř museli vidět.
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 21 Března 2024, 09:59:23 »

Před jednáním bych si také zašel na inkriminované místo a zkontroloval, jestli se světla přepínají tak, jak to tvrděj v úředním záznamu. Pokud tomu tak nebude, máte skoro vyhráno.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 21 Března 2024, 10:02:01 »

Píší, že při příchodu policisty k vozidlu měl řidič telefon odložený na pravé sedačce spolujezdce, přičemž měl k telefonu připojený kabel. Co na tom? Vždyť jsem měl telefon napojený nad handsfree? A pravou rukou jsem si mohl ledovat čelist od bolesti od zubů.
IP zaznamenána
Stran: 1 [2] 3 4 ... 6