30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: [1] 2 3 ... 6

Autor Téma: [WIN] Jízda na červenou s telefonem v ruce  (Přečteno 2030 krát)

kacafirek

• "Kdo v životě neriskuje, zaslouží si být otrokem".
    • Zobrazit profil
[WIN] Jízda na červenou s telefonem v ruce
« kdy: 18 Března 2024, 18:23:12 »

Zdravím, potřebuji poradit. Řeším přestupek jízdy na červenou s telefonem v ruce. Kamerový záznam není. Příkaz, odpor, nyní předvolání k ústnímu jednání. ÚJ nařízeno na 8 h ráno.  Jsem ale z dálky, cca 400 km, vlakem bych musel vyrazit den předem a nechat se ubytovat přes noc. Potřeboval bych jednání odročit a přesunout aspoň o 2 hodiny, jinak bych musel vyrazit den předem. Do jednání zbývá 7 dní. Je možné o to nějak požádat nebo se to už nestihne? Nemůže někdo poradit. Děkuji.
« Poslední změna: 23 Března 2024, 08:06:57 od Číkus »
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Jízda na červenou s telefonem v ruce
« Odpověď #1 kdy: 18 Března 2024, 18:55:18 »

Napište něco více, ideálně sem dejte anonymizovaný příkaz. Řidič byl zastaven, ztotožněn, proběhl klasický nátlak na místě, odmítnutí, příkaz? Nebo šlo o automatizovaný prostředek a je popotahován provozovatel (by asi nebyl příkaz) nebo nahlášený řidič? Kamerový záznam není, to znamená, že policisté nedodali nic ani Vy nic nemáte?

EDIT: Telefon neřešte, to je banalita, zde jde o žlutou/červenou, potažmo o papíry, je těchto případů plné fórum i mainstreamová média, fízli to mají od letoška nějak centrálně befelem, bezpracný zdroj čárek, kdy přišel "pyrát na místě o papíry"...
« Poslední změna: 18 Března 2024, 18:58:05 od ladin »
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19 Března 2024, 00:22:55 »

Na silnici tři pruhy, pravý, prostřední, levý. Na stojanu celkem 6 semaforů (viz. obr.). Po průjezdu křižovatkou zastaven posádkou VW Transportér PČR. Odkud přijeli nevím. Řidič zastaven, ztotožněn. Klasický nátlak na místě. Bylo mi řečeno, že jsem projel křižovatku na červenou, a ještě k tomu jsem telefonoval. Nad telefonem v ruce by prý přivřeli oči, a ještě by mi prý odpustili, kdybych jel rovně, ale že jsem odbočil doleva, to mi prý neodpustí a mám zaplatit pokutu 1000 Kč. Vyhrožování, pokud nezaplatím, ve správním řízení mě to vyjde o hodně dráž. Odmítnuto. Zápis o přestupku nepředložen, tudíž ani nepodepsán. V úředním záznamu o přestupku ve spise jen popis situace a poznámka: kamerový záznam z místa není pořízen, na křižovatku nedohlídne žádná z přilehlých kamer. Já jen zvukový záznam až ze závěru kontroly. Škoda, že ne celý záznam, mohlo tam být, jak žonglují s tím, co mi odpustí a co ne. Smůla.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 19 Března 2024, 05:02:29 »

Zkuste někoho ze sítě nahlížečů poslat pro spis. Vzhledem k vzdálenosti by možná bylo nejlepší poslat tam zmocněnce.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19 Března 2024, 05:44:38 »

Bylo provedeno. Spis mám.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19 Března 2024, 08:04:45 »

Tak ho anonymizujte a přidejte.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 19 Března 2024, 08:45:57 »

Ve spise nic zajímavého, jen výpis z karty řidiče, oznámení přestupku, úřední záznam, příkaz – viz. výše, můj odpor, předvolání mě a svědků – příslušníků PČR. To je vše. Přikládám tedy oznámení a úřední záznam. Příkaz viz. výše.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19 Března 2024, 10:01:56 »

Zdravím, pokoušet se o změnu termínu, když jsou předvolaní svědci - to Vám na 90% nevyhoví. Oni budou raději když se nedostavíte, dají si s příslušníky kafíčko , nějak sesmaolej zápis a výslechy tak aby to bylo neprůstřelné a hotovo.
Buď tam dojeďte, nebo se pokuste domluvit s někým zblízka, kdo by vás zastoupil.
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 19 Března 2024, 11:35:59 »

Budu teda muset asi dojet, protože zástupce na takovou ranní hodinu asi těžko najdu. Každopádně děkuji za radu. Nemusím tak dělat zbytečné kroky.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 19 Března 2024, 12:20:31 »

Já bych naopak požádal o změnu termínu a ať je ten termín na odpolední hodiny, jelikož na 8 ráno to prostě z bydliště nedáte... Zejména pokud je to první omluva tak neexistuje důvod proč by to úřad neměl přehodit na jindy...
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 19 Března 2024, 13:57:11 »

Dobře. Zkusit to můžu.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 19 Března 2024, 20:24:34 »

Těch 1.000 korun byla žádost o úplatek? Nebo jak jste to chápal? Když za průjezd na červenou je minimum v příkazu 4.500kč.
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19 Března 2024, 20:31:58 »

.
« Poslední změna: 19 Března 2024, 20:41:29 od urbann »
IP zaznamenána

kacafirek

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 19 Března 2024, 21:32:19 »

Těch 1.000 korun byla žádost o úplatek? Nebo jak jste to chápal? Když za průjezd na červenou je minimum v příkazu 4.500kč.

No to bylo těsně před koncem roku, takže tam to bylo myslím ještě postaru na místě do 2500 Kč.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 19 Března 2024, 21:58:36 »

Ok. Ale otázka se nemění. Na místě to mělo být za 2.500. Když už si to sami napsali k SO, že chtěli jen 1.000 na místě, tak bych to zkusil využít.

Zda by je šlo obvinit z žádosti o úplatek, Vám snad poradí jiní.
Pokud to mělo být "jen" za ten údajný telefon, tak asi neměli důkazy na průjezd tehdy, tak je nemůžou mít teď.

Spis je celý? Chybí soupiska, atd.
IP zaznamenána
Stran: [1] 2 3 ... 6