30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10

Autor Téma: [WIN] Jízda na žlutou/červenou  (Přečteno 3340 krát)

D0min

• Zobrazit profil
Re:Jízda na žlutou/červenou
« Odpověď #75 kdy: 03 Března 2024, 17:44:53 »

Zde je získaný spis
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #76 kdy: 03 Března 2024, 17:46:51 »

Aha, vy máte už vyzvednuté předvolání k ústnímu jednání, to jsem přehlédnul, jako poslední aktivitu jsem zaznamenal ten odpor. Písemnosti vyzvedávejte až poslední den, využívejte úložní doby.

Je otázka, zda si na to troufáte sám, nebo se nabídne někdo ze zkušených místních, co to mají blíže.
Spis jak vidím už také máte okopírovaný.
Vlastní výslech svědka(ů) je trochu složitější věc, je dobré mít připravené otázky.
Pokud by parazit chtěl, abyste se na místě vyjádřil k podkladům před vydáním rozhodnutí (což sice v předvolání není explicitně uvedeno, tam je jen formulace "seznámení s podklady", ale můžou se s tím vytasit), je dobré mít mít připravené oznámení, že uplatňujete právo vyjádřit se k podkladům pro vydání rozhodnutí písemnou formou ve lhůtě xxx dní (tu vždycky píšu 30 dní, úřad někdy vyhoví, někdy určí jinou).

Také by stálo za úvahu cca 3 dny před datem jednání oficiálně onemocnět a oznámit jim to jako důvod, proč žádáte o určení jiného termínu ústního jednání.
IP zaznamenána

D0min

• Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 03 Března 2024, 17:53:28 »

No pokud by se někdo nabídl bylo by to nejlepší. 
Takže parazit by chtěl ideálně ten den vydat rozhodnutí, mám ale právo se vyjádřit k těm podkladům v nějaké časové lhůtě, kde v tom vyjádření je mým cílem shodit jejich tvrzení?
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 03 Března 2024, 18:20:39 »

Svůj vzor jsem vám poslal do SZ.
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #79 kdy: 03 Března 2024, 18:49:56 »

Především to celé (v jejich podání) není o průjezdu na žlutou, ale na červenou.
K tomu spisu - chybí Vám půlka fotografií, fízl píše, že jich je šest na dvou listech.
Detail k záznamu z místa - není opravdu nutné poskytovat někomu dobrovolně číslo telefonu.
Existuje záznam o tom, že Vám dali ten videozáznam? V obsahu spisu totiž o něm není ani písmeno, je tam jen obálka CD. Měl byste dostat úřední záznam o nahlížení do spisu, kde bude uvedené, co Vám předložili či jinak poskytli.
Jinak ten spis je k jakému okamžiku? Mně tam například chybí jakýkoliv záznam o tom, co předcházelo nahlížení. Úřad musel nějakou komunikaci zahájit - otázkou pak je, proč to ve spisu není. Rozhodně to nebylo tak, že byste jel kolem radnice a zastavil se tam, jestli náhodou neexistuje spis.

Teď čistě teoreticky - dokážete na to místo dvakrát nahodile (v různou denní dobu během práce) zajet a natočit jakkoliv celý cyklus semaforu? Bylo by dobré zjistit, na jaké časování je nastavený. Pro samotnou věc to sice velký vliv nemá, protože to už zpětně zjistit nelze - fízlauto to nenatočilo a důkaz tak navždy nebude, ale kdyby to náhodou měli nastavené na nějaký krátký čas, hodilo by se to do řízení.

Já osobně to vidím tak, že ten videozáznam je neprůkazný, protože v něm není vidět, kdy se které světlo rozsvítilo, a nelze z něj poznat, kde se v tu chvíli nacházelo vozidlo ve vztahu k semaforu. Z těch fotek už vůbec ne. Ale samozřejmě musíme počítat s tím, že úřad bude za každou cenu tvrdit opak a na žádnou argumentaci slyšet nebude.
IP zaznamenána

D0min

• Zobrazit profil
« Odpověď #80 kdy: 03 Března 2024, 20:24:10 »

Přišel příkaz -> jel jsem na úřad z mojí iniciativy -> tam mi dal  video na flashku a nechal mě si ofotit ten spis co jsem dnes poslal tady.

Všechny dokumenty co mám jsou:
-Příkaz (přišel 19.2.)
-Spis (nahráno na fórum) (12.2. sepsán,  mnou získán 21.2.)
-video (nahráno na fórum) (získáno se spisem 21.2.)
-Předvolání k ústnímu jednání (nahráno na fórum) (přišlo 1.3.)

Ohledně těch fotek od fízlů jsou to nic neříkající screeny z toho videa - úředník říkal že jsou úplně k hovnu

A hlavně v moment, kdy jde vidět auto a semafor poprvé (žlutá nebo červená - nejde určit) je auto už za vodorovným značením semaforu <- tohle je fakt co prostě na tom videu vidět lze
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 03 Března 2024, 22:09:10 »

Díky. Čili spis je zachycený po příkazu (který v něm není) a před předvoláním.
Spis není veden řádně. Zatím to asi velký význam nemá.
Je v příkazu stejná kvalifikace jako v předvolání a oznámení ve spisu, včetně určení místa a času?

Fotky podle mě nejsou jako důkaz vůbec použitelné. Jediným "důkazem" je tak to video, pokud něco omylem neprozradí řidič.

Jak jsem se už ptal, dokázal byste tam tu situaci nějak zadokumentovat?
Chtělo by to změřit časový cyklus semaforu. Přidal bych i zaměření semaforu od čáry a semaforu od té značky která ho zakrývá.
Ty vzdálenosti jsou sice spočítatelné z videa (a jen pro ten okamžik průjezdu, protože se semaforem lze hýbat), ale pokud by se do řízení začala míchat fyzika a výpočty, úřad by to měl výrazně složitější.
Dobu sepnutí žluté bychom potřebovali hlavně pro sebe. Má být nejméně 3 s, což je při 50 km/h asi 41 metrů, z čehož se jako reakční doba počítají cca 2 s.
Pokud by se podařilo zadokumentovat, že to svítí kratší dobu, byl by to významný argument.
Materiální aspekt je zde podle mě významný též, v dané dopravní situaci nebylo možno nikoho ohrozit, protože se nejednalo o vícesměrovou křižovatku, nýbrž o omezení před úsekem s jednosměrným provozem, kde vyklízecí doby musí být vypočítané na průjezd cyklisty.
Je třeba mít k dispozici víc informací, než bude mít úřad.

Ještě ke strategii řízení - nejde se vyjadřovat ex-post k tomu, co proběhlo na řízení. Přesněji - lze to, ale procesně už je to slabé. Naopak je třeba co nejvíc argumentů dodat do ukončení ústní části řízení, protože úřad se bude muset ke každému vyjádřit, což zvyšuje možnost chyby. Já bych Vám moc neradil tam chodit sám a osobně, pokud to nemáte nacvičené. To už by bylo snad lepší vyrobit písemné vyjádření a doručit ho např. jeden den před jednáním.
V tomto případě by zřejmě mělo smysl navrhnout výslech fízlů jako svědků a dobře se na něj připravit.

Snad ještě něco navrhnou zkušenější kolegové.
IP zaznamenána

D0min

• Zobrazit profil
« Odpověď #82 kdy: 04 Března 2024, 19:36:50 »

Kvalifikace přestupku je stejná, místo a čas také.

Ten snímek je ale jediný jasný důkaz, zjistitelný z videa, že auto je již za hranicí semaforu v době, kdy lze poprvé vidět semafor. - ze zhlednutí videa nejde tuto informaci získat, pouze při frame by frame přehrávání.

O víkendu tam zkusím zajet.

Mohu zkusit ještě jednoho advokáta ve městě, pokud by se nikdo odsud neozval :/
IP zaznamenána

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 04 Března 2024, 20:47:30 »

Nepotřebujeme vyvrátit jízdu na červenou, potřebujeme tvrdit, že řidič byl v pozici, kdy v okamžiku padnutí žluté nemohl včas a bezpečně zastavit a proto v souladu se zákonem projel, a dosáhnout toho, aby úřad nemohl prokázat opak.
To video nejspíš obsahuje částečný důkaz proti tvrzení hlídky.
Pokud se podaří změřit ten cyklus semaforu, dalo by se z něj dopočítat, kde se nacházelo vozidlo v okamžiku vzniku žluté.
Pokud to bude důkaz ve prospěch řidiče, použil bych to.
Pokud ne, přinejmenším bych tvrdil, že interval je krátký. Nevypadá to, že by se orgán chtěl zabývat nějakým měřením v terénu a tudíž by dokázal toto tvrzení vyvrátit.

Jsou to jen předběžné úvahy.
IP zaznamenána

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 05 Března 2024, 00:00:00 »

Plyne z toho videa jakkoli to, že vozidlo nemohlo minout semafor v době, kdy svítila zelená, ale protože v tom zúžení se před ním auta štosovala, tak zpomalilo až zastavilo, a rozjelo se znovu až když mu za zadkem svítila červená?
« Poslední změna: 06 Března 2024, 08:59:32 od solaris »
IP zaznamenána

D0min

• Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 05 Března 2024, 21:44:34 »

Solaris: bohužel ne, to by byl už úplný bizár, kdyby za tohle dali pokutu.

O víkendu to změřím a propočítám. 

Z videa mi vyšlo že vzdálenost mezi semaforem a značkou co zaclání ve výhledu je to okolo +- 35 metrů.

Od jediného snímku s jasnou polohou auta za 6 přerušovanou čarou tedy už za hranicí semaforu a a barvou možná žlutá, možná červená pokud vrátím čas o 3s tak je auto zřejmě (výhledu brání značky) těsně před značkou co zaclání ve výhledu. 
Takže třeba těch 40m, reakční dobu (kterou ovlivňuje nespočet faktorů) dáme teda ty 2s, kdy by snad každý měl zaregistrovat že se něco děje. 

Tak za ty 2s ujede auto 50kou (možná řidič jel i 53km/h !!!) cca 29metrů takže zbývá +- 10m, na kterých se má bezpečně zastavit, teď co je bezpečné zastavení. (takové aby měl řidič celou dobu auto pod kontrolou a neohrozil sebe a nikoho jiného, nebo nouzové brždění zadupnout a doufat?)

podlě mě tahle situace rozhodně nevyžaduje nouzové brždění, při kterém by řidič skončil stejně za hranicí semaforu.... chtěl bych vidět reakci fízlů jak v 70ce vyletí ze zatáčky a před nima si to auto couvá před semafor.

IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #86 kdy: 07 Března 2024, 00:12:16 »

Zluta
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 07 Března 2024, 20:27:34 »

Zkuste to spustit s prokladem (Interlace). Ja v tom teda žlutou nepoznám.
Nicméně nijak to nevyvrací domněnku, že jako důkaz je to nepoužitelné.
« Poslední změna: 07 Března 2024, 20:29:18 od Eric »
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #88 kdy: 07 Března 2024, 22:21:42 »

Pozice svetel je zrejma, barvu videt nepotrebujete.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Eric

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 07 Března 2024, 22:52:29 »

Ale tady nebude za chvíli svítit zelená :-) Doufám, že to nemusím graficky rozepisovat.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10