o těch tunelech na PO se psalo i někde tady
párkrát jsem na to zapomněl, tak uvidím, jestli jsem byl na vjezdu v toleranci nebo ne
Na Pražském okruhu (D0) určitě žádný propojený, tzv. virtuální úsek není. Určitě ne mezi tunely - vyzkoušeno za V(v)ás a to ve všech režimech překročení rychlosti - dle ust. § 125c odst. 1 písm. f) bodů 2 (50+ km/h), 3 (30-49 km/h) i 4 (=<29 km/h), vč. "průměrného" překročení do 9 km/h včetně bez bodů (tyto na PO jsou stejně v gesci PČR a ta nemá nižší tolerance jako například MPP (+12), natožpak MP v Kolíně - 0 [neberene-li možnou chybu měření plynoucí z ověření ČMI], kteří by to měli vyhodnocovat a až následně zasílat SO1). X-krát moje průměrná rychlost začínala 2

- pro úplnost s vozidlem s vymahatelným provozovatelem, takže bych se o nějakém tom spamu dozvěděl.

EDIT - tak kanál SledujCestu (
http://www.youtube.com/watch?v=FSlHkSNBDoM ) je bohužel důkazem toho, že i PČR to kasíruje o +14, žil jsem v tom, že mají alespoň +15 - minimálně v tunelech (je nesmysl, aby měl tunel větší toleranci než otevřený úsek, kde je normálně 130, ale přechodně omezeno na 80, jak je na videu).
Jen je potřeba si dávat pozor - přibyly indukční smyčky na vozovce - což může značit buďto vysokorychlostní vážění UnicamWIM nebo UnicamSPEED. Nedokážu to od sebe dokonale vizuálně odlišit, ale strejda Google poradí - a to buď na konci nebo začátku - tunel od tunelu.
Kde se naopak měří virutálně spojeným úsekem je chronicky známá Jižní spojka 3624 m mezi koncem úseku, který končí před sjezdem u OMW, je dlouhý 242 m a začátekm spořilovskýho úseku dlouhýho 990 m směřem ČM. Ale to je už hodně stará "novinka", zde článek z roku 2009:
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prazska-policie-ma-na-jizni-spojce-trik-na-rychle-ridice.A090112_112718_praha_itu .
Pak tu máme úsek konce Dobříšské propojený se začátkem tunelu Mrázovky směr Dejvice. Zde je na části mj. vypečená 50, na kterou vás stejně ovce zbrzdí souběžnou jízdou v denním provozu, takže si moc "nezapirátíte" - měřit se totiž musí 70, a ne průměr poměrů úseků, kde je 70 a 50 - a ten, který je pro řidiče příznivější. Když nebere v potaz, že většina stejně raději tu 50 drží do další značky 70 a ne do mimoúrovňový křižovatky s Radlickou.