30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: změřen 40+kmh - zastaven - boj o řp  (Přečteno 192 krát)

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
změřen 40+kmh - zastaven - boj o řp
« kdy: 16 Listopadu 2023, 16:36:39 »

Příspěvek upravím - zkrátím na "jasně a stručně":

Zdravím všechny,
  už delší dobu jsem nemusel nic moc řešit, i forum přestal trochu navštěvovat.. no a najednou byť je má karta řidiče jako bílá lilie, hraju rovnou o řidičák - rychlost.

Dostal jsem příkaz (bez předvolání svědků) -> odpor
Předvolání (včetně svědků) -> osobně jsem se dostavil ve stanovený čas i hodinu, ale cestou někde přišel o doklady. Ouřada mi sdělil, že tedy provede jednání bez mé přítomnosti. S tím jsem několikrát nesouhlasil a chtěl nový termín, protože nemůžu za to, že mě někdo asi okradl. Bylo mi řečeno, že to nepřipadá v úvahu, protože ekonomičnost blabla. Sdělil jsem, že kdyby tomu tak bylo, tak by se to řešilo v místě mého bydliště, na což teda naježil kůži a že to vůbec :-)
Na otázku, zda nepošle rovnou už napsané rozhodnutí, se trochu seknul a prý pošle seznámení s podklady.

Teď, jak toho využít? ÚJ nemůže proběhnout bez souhlasu předvolaného v jeho nepřítomnosti. Já se dostavil, nesoulasil. Cítím se být velmi krácen na mých právech.

Z mé účasti mám audio i foto.

Má někdo nápad?
« Poslední změna: 24 Listopadu 2023, 10:09:38 od éRooo »
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:změřen 40+kmh - zastaven - boj o řp
« Odpověď #1 kdy: 25 Listopadu 2023, 15:13:57 »

§ 80(4) PřesZ:
Ústní jednání lze konat bez přítomnosti obviněného jen tehdy, jestliže byl řádně předvolán a souhlasí s konáním ústního jednání bez vlastní přítomnosti nebo pokud se na předvolání nedostaví bez náležité omluvy nebo bez dostatečného důvodu.

ÚJ tak proběhlo v rozporu se zákonem. Navíc jste byl krácen na právech, když Vám nebylo umožněno býti přítomen výslechu svědků a klást jim otázky.
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2023, 16:35:24 »

Ano, děkuji! ;-)

Nevím, zda podat stížnost, případně teď nebo raději až po obdržení dopisu? Myslím, že je lepší počkat až přijde seznámení s podklady, pak případně stížnost. Protože zatím vlastně nemám do odvolání teoreticky nic - spis jsem si ze strategických důvodů nevzal před ústním a teď bych jej raději zajistil také přes prostředníka.

Jinak pár nápadů na čem se to snažit otočit jsem měl, ale ty musí počkat až uvidím spis / bude nové předvolání. Protože je klidně možné, že si to během chvilky rozmyslel a třeba neproběhlo ústní po mém odchodu, uvidíme. Já byl každopádně vykázán.

Jak moc silný bod do odvolání je zatím to ústní "o nás bez nás"? Ještě připravuji něco na podporu toho, zatím nebudu psát.
IP zaznamenána
In dubio pro reo

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 14 Prosince 2023, 09:21:04 »

Prisel dopis pro seznameni se s podklady pred rozhodnutim..
Ma nekdo napad, jak do toho jeste hodit vidle?
Edit: podjatosti bych se mozna chtel vyhnout, at to nevypada obstrukcne u soudu
« Poslední změna: 14 Prosince 2023, 12:19:09 od éRooo »
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 15 Prosince 2023, 18:43:41 »

Jakým způsobem a kdy byl doručen ten dopis?

Zdržovat lze námitkou podjatosti, žádostí o nařízení (dalšího) ÚJ, návrhem dalších důkazů/svědků, žádostí o uplatnění opatření proti nečinnosti... Námitky podjatosti bych se nebál, vzhledem k tomu, co předvedli s ÚJ se podjatost vyloženě nabízí.

Také se můžete na úřad dostavit, vyžádat kompletní kopii spisu a vyjednat lhůtu na jeho nastudování a následné vyjádření.
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Prosince 2023, 10:26:07 »

Bezny vhoz do schranky, ale nejak jsem ani nezaznamenal modre lejstro, ze budou dorucovat.
V ramci toho, aby teda podjatost nevypadala obstrukcne, namitnout jen konkretniho urednika (pak hrozi ze to dostane nekdo zkusenejsi?) nebo celeho SO?
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Prosince 2023, 13:06:02 »

Ptal jsem se, jakým způsobem a kdy byl doručen dopis, ale vy odpovídáte na něco jiného. Jako zkušený bojovník byste měl vědět, že vhozením do schránky se nedoručuje. Co píše sledování zásilky?

edit: Zásadní je, zda
a) byl dopis vhozen hned při prvním pokusu o doručení (a tedy doručeno nebylo) nebo
b) byl dopis po prvním neúspěšném pokusu o doručení po dobu 10 dnů uložen na poště a až následně vhozen (tady to je složitější).
« Poslední změna: 25 Prosince 2023, 15:24:04 od Číkus »
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Prosince 2023, 19:48:29 »

pardon, já pro dopisy nechodím, vždy si je nechávám hodit do schránky 10.den, tedy to beru automaticky a špatně jsem se vyjádřil :-)

dle sledování: doručování 30.11., vhozeno 13.11.
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Prosince 2023, 20:32:48 »

Pozor, nevhazuje se 10. den, doručení fikcí je 10. den, k vhození dochází až později.

Takže doručeno fikcí bylo dne 11.12.2023 pokud neprokáže, že nebyla vhozena výzva a poučení. Čisté náhodou, není na obálce stále neodtržené poučení?
IP zaznamenána

éRooo

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 26 Prosince 2023, 15:43:01 »

Bohuzel, je odtrzeno.
Porad si nejsem jisty tou podjatosti, aby neudelala vic skody. Na jak dlouho je to teoreticky zdrzi a hodit ji na cely urad? ;)
IP zaznamenána
In dubio pro reo

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 26 Prosince 2023, 17:02:39 »

Tak to se Vám asi nevhození výzvy a poučení prokázat nepodaří.

Já bych na Vašem místě námitku podjatosti podal. Na příslušného úředního parazita a všechny jeho nadřízené. A k tomu klidně i další systémovou námitku podjatosti na celý úřad. Příliš dlouho je to nezdrží (možná vůbec), ale aspoň jim to přidá práci. Jako nejvíce zdržující se mi zatím jeví žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti a pak klidně i nečinnostní žaloba.
IP zaznamenána