1. Zde se počítám předpokládá vysoká rychlost a iniciativa parazita, což v případě Prahy není úplně očekávatelné. Dost záleží na konkrétní městské části. I přes to, že mám v DS přes 50 výzev, ještě se mi nestalo, že by mi rovnou přišel příkaz. Chápu to ale tak, že příkazem bylo zahájeno SŘ proti provozovateli, před uplynutím 60 dnů, a tudíž už pro stejný skutek nelze zahájit SŘ proti řidiči?
2. Tady se taky evidentně předpokládá rychlost a iniciativa. Pokud tomu dobře rozumím, tak tady ani sám parazit moc nevěděl, co dělá. A teda "Dne 8.12. sdělil orgánu osobu řidiče", což je následováno větou, že sdělená osoba byla dne 1.12. vyzvána, no zkrátka nějaká chybička se tam občas vloudí. Cílem tedy v tomto případě je to, že orgán vlastně nic moc nekonal k tomu, aby mohl zahájit řízení s řidičem?
3. Zajímavé. Přesvědčovat orgána, že se žádný přestupek nestal jde ale jen v některých případech; představuji si např. přestupky, které oznamují neautomatizované prostředky buzerace, tedy např. strážníci. U automatizovaných to bude asi dost obtížné, ne?
4. V Praze, Brně a jiných velkých městech mi toto přijde jako nejreálnější scénář, protože vše tam prostě trvá. Navíc karty obstrukcí jsou celkem slušný balíček.
5. Rozumím, čím delší a rozvětvenější řízení, tím víc prostoru na chyby.
6. Jasné no, práce, to smrdí. Víc se dá vydělat na těch, co automaticky posílají odpustky (a že jich kolem sebe mám, je až alarmující, jak se toho lidé bojí), než na někom, kdo se aktivně brání. A o peníze jde až na prvním místě, spravedlnost bohužel pláče.
Otázkami se nesnažím oponovat, na to opravdu nemám znalosti, spíš jde o doplnění vědomostí - potvrzuji si svou představu o Vašem tvrzení.