30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rozsudek - soud neuznal multipodání  (Přečteno 250 krát)

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Rozsudek - soud neuznal multipodání
« kdy: 12 Října 2023, 17:44:29 »

Správní orgán tvrdil, že nedostal odvolání. Odvolání bylo součástí jiného podání, šlo o multipodání, kde multi = 2.
Jediná námitka žalovaného orgánu byla, že odvolání nedostal. Měl jsem za to, že u soudu snadno prokážu, že odvolání dostal, zvláště, když jsem soud předem upozornil v kterém spisu se zřejmě nachází.
Nicméně soudkyně se vůbec nezabývala doručením nebo nedoručením, z důvodu obstrukčního jednání žalobu zamítla.

Uvažuji nad kasační stížností. Budu rád za názory.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Rozsudek - soud neuznal multipodání
« Odpověď #1 kdy: 12 Října 2023, 22:07:36 »

Asi by to chtělo vidět ono podání, aby šlo posoudit, jak moc bylo odvolání schované.

Relevantní by pro Vás mohl být rozsudek Městského soudu v Praze a rosudek NSS.

Případně usnesení Krajského soudu v Brně a rozsudek NSS.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Října 2023, 22:30:03 »

Bylo to multipodání obsahující dvě části, jednu dlouhou a jednu krátkou. Obě části začínají vlastním nadpisem:
Sdělení ke spisové značce...
Odvolání ke spisové značce...

Pokud to četli, nemohli si toho nevšimnout, není to schované nikde v textu, je to prostě druhá část na konci. V obsáhlé části rozebírám chyby, které udělali v jiném řízené a v té krátké části podávám blanketní odvolání, o které jde.
Není to tak, že by to byl přílepek k podání označenému jako Sdělení k první spisové značce a tam bylo někde v textu schováno odvolání k jiné spisové značce.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 12 Října 2023, 22:37:48 »

Jako ďáblův parazitův advokát bych argumentoval, že nadpisy nejsou zvýrazněny např. tučným písmem nebo odsazením řádku. Ale vzhledem k mnou výše uváděným judikátům bych do kasační stížnosti šel.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12 Října 2023, 22:43:32 »

Ano, nadpisy nejsou nijak zvýrazněné, ale pokud to někdo četl, tak mu to nemohlo ujít, že jde o dvě věci.
Já když přehlédnu v patnáctistránkovém blábolu správního orgánu nějakou věc, tak je to moje chyba a není proti tomu možná oprava. Orgán když přehlédne jednu věc (respektive se ani důkladně podáním nezabývá), tak je pod ochranou soudu?

S tou kasační stížností rozhodně potřebuji pomoc, tak daleko jsem se ještě nedostal nikdy.
IP zaznamenána

signoflife

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13 Října 2023, 01:34:10 »

Asi by to chtělo vidět ono podání, aby šlo posoudit, jak moc bylo odvolání schované.

Relevantní by pro Vás mohl být rozsudek Městského soudu v Praze a rosudek NSS.

Případně usnesení Krajského soudu v Brně a rozsudek NSS.

Rozsudek NSS už může být celkem k ničemu. Já mám rozsudek NSS, který je v přímém rozporu s jiným rozsudkem NSS a mohu si s tím leda tak natřít záda. Soudy už nejsou, co bývaly před několika lety, kolikrát podrží jak lehké děvy.
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 15 Října 2023, 23:31:28 »

Do té kasační stížnosti půjdeme.
IP zaznamenána