30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Parkování na IP13c v "turbu"  (Přečteno 218 krát)

Known

• Zobrazit profil
[LOST] Parkování na IP13c v "turbu"
« kdy: 03 Října 2023, 18:27:44 »

Zdravím,
tak už na mě také došlo. Po letech ignorování výzev jsem poprvé spadl jako provozovatel do turbomodelu. Jedná se o klasické parkování na parkovišti s parkovacím automatem, dopravní značka IP13c s dodatkovou tabulkou E13. Jedná se o Prahu, bonzovací kamerové auto. Fotodokumentace je pořízena jen z jednoho průjezdu. Jsem ve fázi příkazu a chystám se podat odpor.
Procházel jsem zdejší forum a nalezl řadu inspirací (např. https://www.30kmh.cz/index.php?topic=10771 a https://www.30kmh.cz/index.php?topic=10087.msg109264#msg109264), ale jednoznačný precedens, kde si všechny strany stály na svém, jsem neobjevil. Vzhledem k tomu, že se jedná o častý připad (parkování v Praze na automatu + bonzoauto), nerad bych spadl do situace, kdy SO1 i SO2 jedou jen nějaké ctrl+c ctrl+v. Hlavní kámen úrazu asi je, že podle úřadu se je na tomto parkovišti třeba řídit údaji na dopravní značce, a tak tam není možné ani zastavit a současně nezaplatit. Mám důvodné podezření, že konkrétní úředník je fanouškem tohoto fora, takže další detaily bych přiložil až po přesunutí do neveřejné sekce.

Prosím o přesunutí do neveřejné části.
IP zaznamenána

Known

• Zobrazit profil
Re:Parkování na IP13c v "turbu"
« Odpověď #1 kdy: 04 Října 2023, 13:27:37 »

Děkuji za přesun do kuchyně. Připojuji anonymizovaný příkaz. Zdá se, že se borcům nějak zvedlo sebevědomí, v odůvodnění se chlubí tím, že turbomodel už je posvěcen od NSS (č.j. 3 As 114/2016-46 a 10AS 250/2016-38), a dokonce se slovo "turbomodel" v příkazu objevuje  ;D (strana 2 bod 3).

Byl jsem si celkem jistý, že mají jen jeden průjezd, ale raději jsem se na úřadě stavil, abych měl před podáním odporu jistotu. Je tam klasicky asi pět fotek, jak auto s kamerami projíždělo okolo, fotka dopravní značky a plánek s mapou, o kterou zónu se jedná. Úředník se sám iniciativně zmínil něco ve smyslu, že "je to z jednoho času, ale je to parkovací automat". Z toho usuzuji, že to určitě nedělá poprvé.

Plánuji to hrát klasicky, že nebylo prokázáno stání atd. Jako bonus je to celé focené pozdě večer, takže není vidět do auta. Automat se nachází na konci bloku na opačné straně silnice, tipuji to na 40 metrů od auta.

Jak to vidíte?
IP zaznamenána

Known

• Zobrazit profil
Re:Parkování na IP13c v "turbu"
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2026, 20:07:35 »

Zdravím,

tak se to trošku protáhlo a bohužel tím špatným způsobem. Dnes jsem převzal rozsudek Městského soudu o zamítnutí mé žaloby.

Ve zkratce: Podle soudu stačí pár fotek, kde nejsou vidět osoby ani náklad, v rozmezí několika vteřin (ve tmě, zezadu) jako důkaz, že se nejednalo o zastavení. Zbytek je omáčka plus jedna procesní nímitka, u které jsem očekával, že neuspěje.

Rád bych podal kasační stížnost, ale je jen 14 dní a neznám žadného vhodného advokáta. Moc to tedy nevidím. Rozsudek bude 14 dní viset na úřední desce. Vzhledem k tomu, že jsem v neveřejné sekci, tak sem dám odkaz na plný rozsudek do 13.2. 2026.

I když se nezadařilo, tak děkuji zdejšímu fóru, dozvěděl jsem se tu spoustu zajímavých informací.

Odkaz: https://infodeska.justice.cz/soubor.aspx?souborid=9433222
IP zaznamenána