Myšlenka ok, ale bohužel zůstane nejspíš jen nápadem, protože není jak ji spolehlivě ověřit.
Kdysi jsem rozmýšlel, jak bych otestoval různé podobné hospodské rady jak se vyhnout vyfocení, třeba takové ty průhledné odrazové fólie, co se měly lepit přes značku. Ukončil jsem to bez realizace, protože se mi nepovedlo vymyslet jak dát dohromady nějaké rozumné prostředí pro experimentování a ladění.
Postavit doma něco, co by se HW a SW blížilo tomu co potkáváme na silnicích bylo drahé. Teď jsou rozpoznávací kamery dostupnější, ale pořád by bylo potřeba vyhodnotit po stavbě prostředí srovnání, o kolik lépe/hůře rozpoznávají reálně nasazené silniční kamery, co v noci/dešti s bleskem atp. IMHO peklo a výsledky pro reálné prostředí stejně neprůkazné.
Na druhou stranu, testovat to naostro na nějakém radaru je nejen poněkud drahé, ale i nepraktické - komu se chce čekat třeba měsíce na výsledek měření
Navíc to, že nepřijde výzva, nemusí znamenat úspěšné zmatení čtení značek, ale třeba úřednický šlendrián.
Teď jak píšu tak mě napadlo, že by šly využít nově rozšířené kamery, co rozpoznávají značky u výjezdů z parkovišť OC. Trochu punkové řešení, ale už hotové a zadarmo