30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost s dopravní nehodou, kterou svět neviděl  (Přečteno 2839 krát)

Paulie455

• Zobrazit profil
Rychlost s dopravní nehodou, kterou svět neviděl
« kdy: 30 Srpna 2023, 11:07:26 »

Hezký den,

jak se vám jeví taktika kdy pyrát změřený automatizovaným prostředkem uvede poslušně, že opravdu řídil a navíc způsobil nehodu panu Helmutovi, který to případně potvrdí. Jelikož jsou všichni velmi rozumní, dokázali se domluvit na místě a nebylo potřeba volat policii, protože nedošlo k poškození majetku třetí osoby a cena nebyla závratná.

Následně si pyrát vzpomene, že vlastně neřídil on a pouze seděl na straně spolujezdce. Řidiče odmítne bonznout, protože byl vychován slušně.

Máte s tím někdo zkušenosti? Při hledání na fóru jsem narazil na tohle téma, nicméně nakonec to bylo rozbito na něčem jiném, takže tato taktika vůbec nebyla prověřena.

Díky za názory.
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost s dopravní nehodou, kterou svět neviděl
« Odpověď #1 kdy: 31 Srpna 2023, 11:52:07 »

V tom odkazovaném tématu byl Helmut resp. Realmut udaným řidičem. Nehodu pravda nezkoumali. Takže úplně jiný případ. Asi bych byl opatrný s tím sebeudáním. Totiž ta nehoda IMHO vylučuje pouze odpustek, podobně jako u vysokého překročení rychlosti.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 31 Srpna 2023, 13:44:03 »

Nehoda vylučuje odpovědnost provozovatele.

Ano, přesně o to mi jde. Otázka je, jakým způsobem je definována ta "nehoda". Je k tomu potřeba policejní protokol o nehodě nebo stačí svěděctví, že se nehoda stala a byla vyřešena bez přítomnosti policie, protože újma nepřesáhla 100 000 Kč a nedošlo ke zranění.
IP zaznamenána

Urban.

• stálý člen
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 31 Srpna 2023, 16:58:20 »

Dopravní nehoda je událost v provozu na pozemních komunikacích, například havárie nebo srážka, která se stala nebo byla započata na pozemní komunikaci a při níž dojde k usmrcení nebo zranění osoby nebo ke škodě na majetku v přímé souvislosti s provozem vozidla v pohybu
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 05 Září 2023, 09:38:49 »

Dopravní nehoda je událost v provozu na pozemních komunikacích, například havárie nebo srážka, která se stala nebo byla započata na pozemní komunikaci a při níž dojde k usmrcení nebo zranění osoby nebo ke škodě na majetku v přímé souvislosti s provozem vozidla v pohybu

Ano v tom případě se mi to jeví jako vhodná strategie k odzkoušení. Asi to brzo vyzkouším v praxi. Předpokládám, že bude úřad chtít doložit záznam o nehodě, kde je uveden řidič apod. To by asi neměl být problém, když bude řídit a vyplňovat Helmut
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 12 Září 2023, 13:54:51 »

Většinou píšou v odůvodnění něco ve smyslu, že překročení rychlosti nemělo za následek DN.
Jaké kroky SO podnikl, aby své tvrzení potvrdil?

V případě, že účastníkem bude Realmuth, byl bych opatrný na součinnost SO s PČR a využití CAKV. A jaky případně hrozí postih, za fiktivní nehodu, s kterou není spojen pojistný podvod.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 24 Ledna 2024, 22:03:16 »

Chystám se v nejbližší době tuto metodu otestovat v praxi. Jaká nehoda se podle vás dá napasovat na vyšší rychlost v úsekovém měření? Napadlo mě lehké ťuknutí do vozidla před pyrátem (nedobrždění z důvodu vyšší rychlosti), uřád ale může namítat, že se jedná prostě o nedodržení bezpečné vzdálenosti a nemá to spojitost s rychlostí.

Díky
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Ledna 2024, 08:28:33 »

Úřad namítne účelové tvrzení a nadřízení to podrží. Ale držím palce a průzkum bojem rozhodně chválím..
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Ledna 2024, 11:25:19 »

Myslíte, že to bude namítat i když bude doložen záznam o dopravní nehodě s jednotlivými účastníky, které lze vyslechnout?
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 24 Února 2024, 14:34:02 »

Obnovuju tohle téma - neměl by někdo zájem vyzkoušet tuhle taktiku v praxi? Hledám akorát provozovatele existujícího vozidla do kterého lehce naboural můj nešikovný helmut
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 24 Února 2024, 22:41:41 »

Ahoj,
podobný průzkum bojem už řeším ve ValMezu. Mám dokonce foto nárazníku jak jste mě šťochl :o) vozidlo je již opraveno. Určitě by se našel i záznam o nehodě, který jsem s Helmutem sepsal. Když tak pošlete SZ
IP zaznamenána