30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Změna provozovatele před zahájením Sprdele - dá se využít?  (Přečteno 7107 krát)

anipenny

• Zobrazit profil
Re:Změna provozovatele před zahájením Sprdele - dá se využít?
« Odpověď #45 kdy: 07 Dubna 2024, 17:36:46 »

Zdravím, snad nás parazitka nevyčmuchá i v kuchyni  ;D klidně bych do podání narouboval celý návod na nějaký měřič rychlosti a to toho někde doprostřed napsal odvolání (viz. § 37 odst. 1. SŘ)
§ 37

Podání
(1) Podání je úkonem směřujícím vůči správnímu orgánu. Podání se posuzuje podle svého skutečného obsahu a bez ohledu na to, jak je označeno.

(2) Z podání musí být patrno, kdo je činí, které věci se týká a co se navrhuje. Fyzická osoba uvede v podání jméno, příjmení, datum narození a místo trvalého pobytu, popřípadě jinou adresu pro doručování podle § 19 odst. 4. V podání souvisejícím s její podnikatelskou činností uvede fyzická osoba jméno a příjmení, popřípadě dodatek odlišující osobu podnikatele nebo druh podnikání vztahující se k této osobě nebo jí provozovanému druhu podnikání, identifikační číslo osob a adresu zapsanou v obchodním rejstříku nebo jiné zákonem upravené evidenci jako místo podnikání, popřípadě jinou adresu pro doručování. Právnická osoba uvede v podání svůj název nebo obchodní firmu, identifikační číslo osob nebo obdobný údaj a adresu sídla, popřípadě jinou adresu pro doručování. Podání musí obsahovat označení správního orgánu, jemuž je určeno, další náležitosti, které stanoví zákon, a podpis osoby, která je činí.

já to tak udělal ve VALMEZu a nepodepsal jsem. Nikdo mne nevyzval k odstranění vady a parazit to klidně odeslal na SO2 a ten nařídil zahájit nové SŘ. Mám takový pocit že to parazit dopodepsal za mě. Zítra jedu neohlášen na nahlédnutí do spisu  8) Na 17.4. už ale přišlo předvolání na orálek. Snad do té doby budu chytřejší a vymyslím něco.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 07 Dubna 2024, 22:45:05 »

@anipenny

díky za reakci :). Bez podpisu bych to neposílal, protože mi jde primárně o potvrzení odvolání, které jsem posílal mailem na podatelnu právě bez ověřeného podpisu. Tím bych se asi zbytečně připravil o možnost dalšího kočkování  :D

V příloze je dokument, který bych zítra poslal poštou. Dle úřední desky s archivem žádostí 106 zveřejňují informace o vzdělání parazitů, tak uvidíme, jestli budou v mém případě namítat s GDPR.

Otázka, jestli jim to tak hezky strukturovat a nezvolit třeba kreativnější využití odstavců a interpunkce :)

IP zaznamenána

mhepp

• Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 08 Dubna 2024, 11:46:28 »

Já bych jim to neusnadňoval... Je to jejich práce, tak ať se snaží. A dávat jim to na stříbrném podnose... Proč?
IP zaznamenána

anipenny

• Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 08 Dubna 2024, 12:01:05 »

Jsem téhož názoru. Jen bych neprosil, ale žádal. Chtělo by to vyměnit slovíčko, nepřítele nikdy neprosím i kdybych už byl na kolenou  ;D
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 09 Dubna 2024, 17:22:03 »

Máte pravdu. Včera jsem to ještě doupravil a odeslal
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 10 Dubna 2024, 22:20:48 »

Tak parazitka je očividně natěšená na další vývoj a už do datovky poslala výzvu k doplnění podání. Vyzvednu za 10 dní.
Někde jsem tu viděl praxi, že doplnění podání někdo posílal už rovnou na S02 - má to nějaký reálný benefit?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 10 Dubna 2024, 22:46:18 »

To je vhodné v případě, že (těsně) nestihnete doplnit odvolání v termínu. Aby SO2 nevydal rozhodnutí o odvolání dříve, než se mu SO1 uráčí předat doplnění odvolacích důvodů.

A také je možnost napadnout, že došlo k vynechání postupu dle § 87 SprŘ (a násl. § 88(1)). Ale nevím o praktickém otestování této myšlenky.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 10 Dubna 2024, 22:47:35 »

Asi chce ubrat praci SO1 a zkratit lhutu k vyrizeni, pripadne chvili zamlcet nejake okolnosti SO1.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 11 Dubna 2024, 13:46:54 »

Metodu předání odvolacích důvodů rovnou na SO2 volím pravidelně. Kromě získání několika dní k dobru vidím dvě výhody. Jednak SO1 není informován, co proti jeho postupu namítám (a nevědomost na straně nepřítele je vždy dobrá), jednak je to méně standardní postup, a ty mi prostě přijdou zábavnější, protože je úřad od běžně nečeká.
Dále odvolací důvody zásadně rozepisuji v dlouhé slovesné formě a předávám cestou papírového dokumentu, aby úředník nemohl jednoduše citovat pomocí ctrl+c. Přidá mu to práci a sebere mu to čas, což je účel.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 11 Dubna 2024, 14:39:26 »

Díky, přidání práce by mělo řešit i zamknuté PDF, kde jsou texty jako obrázek, ne? :)
IP zaznamenána

Kokrhel123

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 11 Dubna 2024, 14:53:18 »

Samozřejmě, i to je varianta. Úřednická lenost je vždy výhoda na naší straně, je třeba toho využívat.
Kdysi v začátcích jsem poslal dvoubodové odvolání na jedné A4. Deset dní a zamítnuto, potvrzen verdikt SO1
Na ten samý úřad od té doby posílám deseti a více stránkové elaboráty, rozhodnutí vydávají tak po třičtvrtě roce a nikdy mne necitují. Línému úředníkovi se nechce opisovat moje dlouhé námitky a psát odůvodnění svého postupu. Vždy se omezí na repliku "měl řadu připomínek", nebo "rozporoval téměř všechny kroky SO", a řízení zastaví z nějaké vedlejší příčiny.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 11 Dubna 2024, 17:36:41 »

ad zamknuté pdf — zde je možností více. Heslem se dá uzamknout nejen tisk (tisk může být ve vysokém rozlišení, v nízkém rozlišení a nebo vůbec žádný tisk), stejně tak lze zakázat jakoukoliv editaci PDF a rovněž kopírování a použití čtecích programů (či pluginů).
I když ponecháte texty jako obrázek, musíte zakázat i jakýkoliv možný zásah do dokumentu, čímž se zde rozumí i extrahování stránek. Rovněž kopírování textu, obrázků a jiných součástí dokumentu. Neboli krom zobrazení dokumentu zakázat úplně vše…  ;)

Zatím jsem jednou jedinkrát vyzkoušel nabonzování řidiče v 18 stránkovém elaborátu, který jsem úřadu poslal vytištěný kurzívou 7bodovým písmem a s velmi jemným řádkováním a na tenkém papíru (moc krásně to prosvítalo, takže se to nedalo oskenovat a použít OCR, už vůbec ne zkopírovat), přičemž informace o řidiči byly postupně na více místech dokumentu, to znamená napřed jméno, pak o velký kus dál věta o jeho datu narození a opět po několika dalších stranách adresa. Už je to více jak rok a půl a nikdo se neozval…  ;D
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 11 Dubna 2024, 20:14:16 »

Pro maximální znesnadnění využití OCR je vhodné využít nestandardní font (ručně psaný?), měnit v průběhu fonty a kontrast, občas přidat do slova čárku, vykřičník, tečku. Přidat rotaci a lehké stínování. Atd.
IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 20 Dubna 2024, 12:43:55 »

Metodu předání odvolacích důvodů rovnou na SO2 volím pravidelně. Kromě získání několika dní k dobru vidím dvě výhody. Jednak SO1 není informován, co proti jeho postupu namítám (a nevědomost na straně nepřítele je vždy dobrá), jednak je to méně standardní postup, a ty mi prostě přijdou zábavnější, protože je úřad od běžně nečeká.
Dále odvolací důvody zásadně rozepisuji v dlouhé slovesné formě a předávám cestou papírového dokumentu, aby úředník nemohl jednoduše citovat pomocí ctrl+c. Přidá mu to práci a sebere mu to čas, což je účel.

Díky za info. Je nějaká lhůta ve které to je vhodné poslat na ten S02? Jde mi o to, aby se nestalo, že to tam pošlu a ten spis tam ještě nebude nebo naopak abych to tam poslal příliš pozdě.

IP zaznamenána

Paulie455

• Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 04 Září 2024, 15:10:35 »

Po několika měsících přišla do datovky výzva ve smyslu § 36 odst. 3 správního řádu od S02, které řeší mé odvolání. Datovka zatím neotevřena. Předpokládám že se jedná o možnost seznámit se s podklady před vydáním rozhodnutí. Pravděpodobně to asi zamítnou. Dává smysl shánět někoho na nahlednutí do toho spisu a zkoušet poslat další elaborát? Minule jsem jim posílal odvolání na cca 25 stránek i s pomocí umělé inteligence a zakázal jsem možnost tisku a kopírování. Za tu dobu se technologie zase trochu posunula, takže myslím, že vygenerovat dalších 50 až 100 stránek nebude problém. Spíš mi jde o to, jestli v tuto chvíli rovnou počítat s tím, že odvolání zamítnou a tedy jim co nejvíce zkomplikovat život nebo ještě věřit ve spravedlivý proces? :)
IP zaznamenána