30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Stran: 1 ... 3 4 [5] 6

Autor Téma: Poplatky CT za mobily a tablety.. sloučeno s TV poplatky  (Přečteno 38684 krát)

cocomoon

• Zobrazit profil
Re:Poplatky CT za mobily a tablety.. sloučeno s TV poplatky
« Odpověď #60 kdy: 13 Července 2024, 15:29:56 »

Mě by to zvýšení poplatků ani tak moc nevadilo. TV nemám. A rádia mám jen v autech.
Ale nejvíc mi vadí, to předefinování že přijímač je i mobil, pc a tak dále.

Vlastnictví internetové přípojky ještě neznamená, že internet používám, nebo vlastním přístoj na kterém lze sledovat tv přes internet. A do domu rozhodně nikoho nepustím, pokud mi neukáže nějaký soudní příkaz.

Internetovou přípojku mít kůli zabezpečovačce, nebo vzdálenému servisu solárního systému / tepelného čerpadla.

A to že je přes internet nějaký provoz? Když už ho platím, tak ho prostě pouštím přes wifi z oken lidem co jdou okolo, protože jsem prostě dobrák od kosti. Ale jaký je přes internet provoz, dle mě ani provozovatel sdělit nemůže bez nějakého soudního rozhodnutí, či jiného právního nároku.
A vymahači poplatků si myslím nic takového v ruce nemají. Mají stále pouze přístup k seznamu el. připojek.
« Poslední změna: 13 Července 2024, 15:33:02 od cocomoon »
IP zaznamenána

cZelik

• Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 13 Července 2024, 19:50:56 »

Přečetl jsem si to "čtení" https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=243592
poplatník bude stále definován vlastnictvím zařízení str.13:
"Televizní poplatek se platí ze zařízení technicky způsobilého k individuálně volitelné
reprodukci televizního vysílání, bez ohledu na způsob příjmu (dále jen „televizní
přijímač“). Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si je poplatník
upraví k jinému účelu.“.
Tedy na přípojce nezáleží.IMHO nebude možné provést to co navrhuje fu přes SVJ , platit bude každá partaj, která má elektroměr (tak jak to bylo teď)
O povinnosti operátorů a providerů udávat zákazníky se tam zatím nikde nic nepíše.Snad to nebudou dělat dobrovolně.

IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: 13 Července 2024, 21:50:29 »

Takže když vykuchám z tzv. televize modul příjmu televizního signálu (a nebo mám panel, jehož TV modul už neumí technicky přijímat současnou verzi DVBT vysílání) a používám vzniklý panel pouze jako monitor k počítači, podle tohoto zprasku musím odvádět poplatky.
Přičemž pokud je z TV vykuchaný TV modul, je z toho zařízení technicky nezpůsobilé k příjmu individuálně volitelné reprodukci televizního vysílání bez ohledu na způsob příjmu.

Pokud vezmu televizi, odstraním z ní zdroj, základní desku a ponechám samotný panel, na který nalepím terč a budu se do tohoto terče trefovat šipkama, stále se jedná, podle tohoto zákona, o „zařízení považované za televizní přijímač i v případě, že si je poplatník upraví k jinému účelu“ bez ohledu na to, že rozhodně není schopno příjmu a reprodukce televizního vysílání.

Mám pocit, že dokonce proběhl i soud kvůli nějaké staré elektronkové televizi, která ani nebyla už provozuschopná a byla vystavena jen jako exponát v nějaké hospodě, ale jednalo se o „zařízení schopné přijímat…“.

Pokud to rozvedu dál, tak v podstatě i robotický vysavač na dálkové ovládání se dá považovati za zařízení technicky způsobilé, neb lze jej opatřit TV modulem a LCD zobrazovačem a lze pak na něm přijímat individuálně volitelnou reprodukci televizního vysílání.
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: 13 Července 2024, 23:55:43 »

Tak vhodny vlastnik bude obcan Ru/CN a smlouva o pronajmu.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

cZelik

• Zobrazit profil
« Odpověď #64 kdy: 14 Července 2024, 01:05:16 »

Tak vhodny vlastnik bude obcan Ru/CN a smlouva o pronajmu.
To jistě, ale kde vzít občana RU/CN a nekrást?   :-\
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 14 Července 2024, 06:48:33 »

Co třeba takhle? 😁😁
IP zaznamenána

sennheiser

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: 14 Července 2024, 09:39:15 »

...Toto zařízení se považuje za televizní přijímač i v případě, že si je poplatník
upraví k jinému účelu.....

Ono už dřív, pokud se to dostalo až k soudu, byli někteří soudci příčetní a tenhle zprasek  odmítli.
http://www.praguechess.cz/blog/userfiles/CTrozsudek.pdf

A to, že medůza Juchelka blekotal něco o zdířce je mimo, jako 99,9% jeho názorů.
IP zaznamenána

ViktorN

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 14 Července 2024, 14:10:39 »

jo, ten rozsudek je pěkný a řekl bych že dost i výjimečný. Já měl na mysli tenhle případ, u kterého jsem ale rozsudek nenalezl: https://www.lupa.cz/clanky/ct-vymaha-pokutu-10-tisic-za-nefunkcni-televizi/
IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #68 kdy: 04 Ledna 2025, 15:04:46 »

Svobodní onehdá na téma měli minikonferenci, záznam https://www.youtube.com/watch?v=1si_xT8-4Gc
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

MatesBrno

• Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 05 Ledna 2025, 20:59:26 »

a proč není koncesionářský poplatek 10.000 měsíčně? Možná by se lidi chytili za hlavu a pochopili by, v jaké žumpě prebend či penězovodů to stojíme.

Víte, že mnoho lidí se zbavuje občanství (třeba USA) jen proto, že jim zákony, daně, poplatky a jiné zrůdnosti, včetně rozhodování konšelů NEVYHOVUJÍ ?

Konšel žere Vaše daně, ale rozhoduje proti Vám. Quo Vadis CZ ?

IP zaznamenána

Behemot

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
    • HW World
« Odpověď #70 kdy: 06 Ledna 2025, 23:46:51 »

Je to naprostá zvůle moci, bych moh zrovna vyprávět…a to eště si vem, že zrovna ukravínci jsou ovce naprostý a nechají na sobě většinou dřevo štípat (ostatně třeba v rajchu je to to samý v bleděmodrým) - proto taky ten stád dovedli tam, kam dovedli. Proti nim je místní kverulanství a stavění se na odpor nebe a dudy.
IP zaznamenána
STICKERS-CZ - nekonformní samolepky a placky

Zajda

• Zobrazit profil
« Odpověď #71 kdy: 04 Února 2025, 17:08:43 »

Přišla mi teď jako plátci elektřiny výzva k přihlášení poplatníka, se lhůtou 15 dnů od doručení, normálně do schránky :-)
Pokud by státní instituce dodržovaly zákon, šlo by to ignorovat až do prvního doporučeného dopisu.
Nicméně má někdo čerstvou zkušenost, co se děje po ignoraci?
Jestli jim mám čestné prohlášení poslat rovnou...
Další výzvu hádám můžu čekat od ČT.

Díky.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 04 Února 2025, 21:08:56 »

Ignorace nevím, ale asi před 15 lety jsem poslal čestné prohlášení a od té doby jsem o nich neslyšel...
IP zaznamenána

Ropák

• Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 05 Února 2025, 01:53:51 »

Udělal jsem to stejně. Několik let se nic nedělo, pak mi to zkusili poslat ještě jednou, když jsem se přestěhoval. Uvidíme, jak to půjde dál. TV nemám určitě 25 let, přece to teď na starý kolena nezačnu platit...
IP zaznamenána

pk202

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #74 kdy: 05 Února 2025, 04:36:57 »

Zůstala tam ta vyjímka pro OSVČ do tuším 10 zaměstnanců ? Já jenom jestli mám převést internet a telefony na IČO.
IP zaznamenána
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6