30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [LOST] Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM  (Přečteno 1116 krát)

lee55

• Zobrazit profil
Re:Příkaz provozovateli - Benešov více jak 50kmh - UNICAM
« Odpověď #30 kdy: 19 Dubna 2023, 11:47:31 »

Chci tím říct, že oni nemají ani páru o tom, že je nedoručeno :-)
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 19 Dubna 2023, 11:51:07 »

Tak to ale my tady víme, že nemají páru, jinak by nevydali přikaz, ač i to se někdy děje.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 19 Dubna 2023, 19:56:38 »

Jasný, takže teď tedy čekáme na jejich další krok, což bude pravděpodobně vydání rozhodnutí o vině a pak podáme odvolání ?
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 20 Června 2023, 17:26:53 »

Aktualizace:
Vcera mi do datovky dorazila zprava:

Do datové schránky "......", typ schránky Podnikající fyzická osoba, dorazila nová datová zpráva do vlastních rukou číslo .....s předmětem "Seznámení s podklady rozhodnutí". Odesílatelem zprávy je datová schránka "Město Benešov" (ID schránky: cb4bwan).

Predpokladam, ze si zpravu prectu az posledni 10ty den - zatim cerpam jenom z informace poslane do emailu ohledne nove zpravy v DS. Nebo je vhodne uz ted zpravu otevrit a podivat se dovnitr na podrobnosti ?..dekuji za reakce :-)
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 20 Června 2023, 17:43:41 »

Čekejte.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 30 Června 2023, 10:36:37 »

Tak jsem vyzvedl DS - je to SEZNÁMENÍ S PODKLADY ROZHODNUTÍ. Jako účastníkovi řízení Vám sdělujeme, že byly shromážděny potřebné podklady pro vydání rozhodnutí, ve věci přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu dle § 125c odst. 1 písm. f) bod č. 4 zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů.
Sdělujeme Vám, že podle § 36 odst. 3 zák. č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, máte možnost, před vydáním rozhodnutí, vyjádřit se k jeho podkladům i ke způsobu jejich zjištění, popřípadě navrhnout jejich doplnění a to v termínu dne 10.07.2023, v 9:00 hod.
Do spisu projednávané věci můžete nahlédnout u Odboru správních agend Městského úřadu v Benešově, oddělení přestupků, Masarykovo nám. č. p. 226, č. kanceláře č. 201, 2. poschodí.

Přátelé, lze je v tuto chvili jeste nejak smysluplne zamestnat a pustit jim zilou, nebo je vhodnejsi stale cekat na vydani rozhodnuti a odvolat se ?
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 08 Srpna 2023, 15:58:20 »

Dobrý den vespolek. Posílam aktualizace. Do DS mi dorazilo "ROZHODNUTÍ O PŘESTUPKU PROVOZOVATELE VOZIDLA". Vyměřili mi pokutu a k tomu 1000,-Kč jako náhradu nákladů řízení.

Je stále vhodné podat pouze blanketní odvolání ke Krajskému úřadu Středočeského kraje ve lhůtě 15 dnů a nebo se v poslední době lépe osvědčilo poslat rovnou odvolání se všemi důvody ? Připomínám, že se jedná o kauzu kdy mi nebyla doručena výzva k udání řidiče (převzal někdo jiný) a SO rovnou zahájil řízení s provozovatelem. Napadl bych tedy to, že SO neučinil nezbytné kroky ke zjištění pachatele přestupku. Soulasíte ?

Děkuji za reakce, blanketní odvolání mám připravené.

PS: je zvláštní, že uložená pokuta je jiná než částka, kterou jim mám poslat na konkrétní účet :-)
IP zaznamenána

Lafayette

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 08 Srpna 2023, 17:18:41 »

Odvolání asi blanketní, proč ne. Nebo dokonce jen poslané emailem a za pět dnů až potvrzené.

Důvody klidně nechat až pro SO2, SO1 se tím stejně nebude zabývat.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 22 Srpna 2023, 00:37:46 »

Aktualizace:
do jejich DS odesláno blanketní odvolání - doručenku jsem si pro jistotu vyexportoval a uložil :-)

Jen pro zajimavost... cituji rozhodnutí:
" ......pokutu ve výši 5000,- Kč (jedentisícpětsetkorunčeských).

Pokutu a náklady řízení je povinen uhradit do 30 dnů ode dne nabytí právní moci tohoto rozhodnutí.
Pokutu v částce 1500 Kč na účet č. 19-032xxxxx/xxxx, V. symbol ......
"

Konec citace :-)
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 22 Srpna 2023, 00:45:34 »

Jen pro zajimavost... cituji rozhodnutí:
" ......pokutu ve výši 5000,- Kč (jedentisícpětsetkorunčeských).

Ve výroku? To v (dopllnění) odvolání nezmiňujte, to si nechejte jako střelivo do případné správní žaloby. IMHO jasná nepřezkoumatelnost.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 22 Srpna 2023, 01:18:57 »

Číkusi,
díky za rychlou reakci a ano, je to uvedeno ve výrokové části hned na 2. straně rozhodnutí :-)

Odvolání je blanketní dle zdejšího vzoru :-)

Edit:smazan bordel :-)
« Poslední změna: 25 Ledna 2024, 12:21:32 od lee55 »
IP zaznamenána

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 22 Srpna 2023, 08:44:34 »

Zejména doporučuji nemíchat zcela odlišná témata, aby tady nebyl bordel a dalo se lépe reagovat.
IP zaznamenána

lee55

• Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 25 Ledna 2024, 12:23:31 »

Aktualizace:
z DS jsem 22.1.2024 vyzvedl novou zprávu od Krajského úřadu Středočeského kraje - týka se výzvy, abych do 5 dnů ode dne obdržení této výzvy doplnil náležitosti podání (podával jsem blanketní odvolání). Mám na Vás dotaz zda jsem správně spočítal lhůtu pro poslání doplnění - tzn první den lhůty je 23.1.2024 a 5. den je 27.1.2024, ale to je víkend (poslední den lhůty je následující pracovní den), tedy pondělí 29.1.2024 je den ještě ve lhůtě ?

Ještě mne napadá, zda jim to vůbec doplňovat a argumenty užít až ve správní žalobě proti zamítavému rozhodnutí od Krajského úřadu tedy SO2 ?

Děkuji za reakci.

Edit:opravený překlep datumu vyzvednutí DS
« Poslední změna: 25 Ledna 2024, 16:42:56 od lee55 »
IP zaznamenána

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 25 Ledna 2024, 12:50:40 »

22.2.2024??
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 25 Ledna 2024, 12:51:27 »

Pokud byla výzva doručena 22.01.2024 (a neproběhlo doručení fikcí dříve), pak je doplnění 29.01.2024 ještě ve lhůtě.

Já bych na Vašem místě odvolání doplnil, zejména pak argumentem, že nebyla doručena výzva.

Krom toho mám za to, že doplnit odvolání měl chtít SO1 a nikoli SO2. Pokud na základě doplnění odvolání rozhodne rovnou SO2, půjde v následné správní žalobě argumentovat tím, že u SO1 neproběhlo rozhodování dle věty první § 88(1) SprŘ. (to jsem ještě v praxi netestoval, ale mám to v plánu)
IP zaznamenána