30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Stání na vyhrazeném místě označeném značkou IP13b  (Přečteno 4504 krát)

Tomfox

• Zobrazit profil
Re:Stání na vyhrazeném místě označeném značkou IP13b
« Odpověď #15 kdy: 12 Července 2024, 10:11:37 »

Takže nezapomněli... Došlo mi rozhodnutí > vinnen, jak jinak.
K SO2 hodlám podat blanketní odvolání a následně jej doplnit o tvrzení, že parkovací kotouč se svezl z palubky do prostoru pod volantem (na foto není nic vidět) a to doplnit svědectvím další osoby. Pro neúčast na jednání s SO1 chci rozporovat fikci doručení. Úřad nevyvěsil oznámení o dopise na úřední desku (mám trvalé bydliště na radnici). Doporučený dopis tedy nebyl po uplynutí doby doručen do schránky, ale vrácen odesílateli (je neotevřen založen ve spisu). Nemohl jsem se tudíž dostavit k jednání a svědek by mi měl být povolen.
Bylo mi ale naznačeno, že jsou i možné další strategie obrany, tak jestli máte nějakej nápad, sem s ním.
Všechny dúležité doklady by měly být nahrány. Výpisy z karty řidiče, z registru obyvatel a tak, jsem vynechal.
Děkuji všem za případnou radu.
IP zaznamenána

Fogyn

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 12 Července 2024, 10:32:42 »

doplnit o tvrzení, že parkovací kotouč se svezl z palubky do prostoru pod volantem (na foto není nic vidět) a to doplnit svědectvím další osoby.
Nevymýšlejte zbytečně složité konstrukty, na kterých vás můžou nachytat. Jednoduše - kotouč byl ve vozidle viditelně umístěný. TEČKA. Pokud nemají komplet fotky celého interiéru ať ONI dokazují kde ten kotouč (ne)byl. Důkazní břemeno je na nich. (EDIT - dle fotek je pravděpodobné, že kotouč ležel na zadní sedačce, zcela pohodlně viditelný).
« Poslední změna: 12 Července 2024, 10:36:54 od Fogyn »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 12 Července 2024, 10:57:24 »

Vy máte trvalé bydliště na úřadě a nemáte DS_FO? S tím byste měl rychle něco udělat, to smrdí mnohem větším průšvihem, než je směšná pokuta za parkování. Ohledně podmínek fikce doručení v takovémto případě nemám zkušenosti, třeba doplní někdo jiný. Jako argument do odvolání to samozřejmě zkusit můžete, šanci na úspěch si netroufnu odhadovat.

Chápu správně, že na základě udání od provozovatele jste byl vyzván k podání vysvětlení a v něm uvedl, že jste vozidlo řídil? Podání vysvětlení nelze použít jako důkaz. Poloopicím na místě jste ale nesdělil totožnost řidiče a nebo jim sdělil, že jste vozidlo neřídil (oznámení a úřední záznam si vzájemně odporují - to by šlo také použít jako argument)? Pokud tomu tak je, mám z to, že nelze prokázat, kdo byl řidičem. To ale samo o sobě na výhru nestačí, pokud se podaří vyhrát správní řízení s řidičem na základě neprokázání totožnosti řidiče, půjdou úřední paraziti po provozovateli.

Chtělo by to nakombinovat i s tvrzením, že se přestupek nestal. Mám za to, že si to auto dokonce pamatuji. Šel jsem tehdy okolo a vůz neměl zcela dovřené dveře řidiče. Abych zabránil případnému vykradení vozu, dveře jsem dovřel. Bohužel tím došlo k pohybu vozidla a kotouč spadl někam k pedálům. To jsem samozřejmě ochoten dosvědčit. Škoda, že jsem o tom nevěděl dříve, lépe by bylo podat svědectví ještě před vydáním rozhodnutí SO1.

Mám za to, že dokumenty anonymizujete až příliš. Jak dlouho např. trvalo ÚJ ve Vaší nepřítomnosti?

Hlavně včas podejte blanketní odvolání (lze i obyčejným e-mailem a do 5 dnů potvrdit), které o odvolací důvody doplníte až na základě výzvy úředního parazita. Jednou z možností je argumentovat pouze neexistencí přestupku a neprokázání totožnosti řidiče si nechat až do správní žaloby.

edit: Ještě by bylo dobré pro přehlednost doplnit časovou osu.
« Poslední změna: 12 Července 2024, 11:24:01 od Číkus »
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 12 Července 2024, 12:33:38 »

Na úřadě mám trvalé jen přechodně z důvodu stěhování. Datovku si zatím nechci ze strategických důvodů zřizovat.

Ano, na základě udání provozovatele jsem podal vysvětlení a uznal jsem, že jsem auto řídil. Doklad je ve skenech. Opicajtům jsem samozřejmě nic neříkal. Kecy o poučeních jsou jen pohádky. Oni jen pořád opakovali, ať jim řeknu jestli jsem řídil a kdo tam to auto zaparkoval a já jsem stále říkal, že jim nechci nic sdělovat, ať to předají do správka. Audio záznam bych asi ještě našel.

Ano, nějak tak bych to viděl. Svědka chci involvovat na základě fikce doručení, nevěděl jsem o jednání. Nedoručený dopis je součástí spisu.

Ústní jednání zahájeno pravděpodobně ve 14:00 (na tuto hodinu bylo předvolání), ukončeno 14:25.

Časová osa:
18. 2. 2023  - spáchání přestupku
27. 3. 2023  - výzva provozovateli
28. 4. 2023  - naprášení řidiče
26. 6. 2023  - výzva k podání vysvětlení
12. 7. 2023  - písemné přiznání se řidiče v rámci podání vysvětlení
9. 11. 2023  - příkaz řidiči
22. 11. 2023 - podán odpor
6. 5. 2024    - fikcí doručeno předvolání k ústnímu jednání
22. 5. 2024  - nařízené ústní jednání
1. 7. 2024   - rozhodnutí
15. 7. 2024  - bude podáno blanketní odvolání
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 12 Července 2024, 13:05:08 »

Z úředního záznamu: "Sdělil, že vozidlo na místě nezaparkoval." Pokud máte audiozáznam, lze poloopičákovi prokázat lhaní. A vlastně asi i bez audiozáznamu, je tam rozpor s úředním záznamem. Ale audio by bylo určitě lepší mít. Podobně pokud existuje důkaz, že nepoučili, máme tu další lež.

S tím nedoručením dopisu jsem už dříve psal, že si nejsem jist, jak to vlastně je.

ÚJ trvalo 25 minut (tedy pokud ještě pár minut nepočkali, zda se účastník řízení přeci jen nedostaví; to by byla dobrá otázka na úředního parazita), mohli za tu dobu při dokazování stihnout přečíst listinné důkazy a ještě i sepsat protokol?

Předpokládám, že v časové ose uvádíte data doručení písemností. Pozor, u rozhodnutí se lhůta pro odvolání počítá od doručení, ale lhůty pro promlčení od vypravení rozhodnutí. Moment, jak je to s tím příkazem a odporem? Příkaz byl 09.11.2023 vydán a nebo doručen?

Od spáchání přestupku do zahájení řízení s řidičem tedy uběhlo cca 9 měsíců. Pokud by se podařilo dosáhnout toho, že úřední parazit nestihne do cca 3 měsíců od zastavení řízení s řidičem zahájit správní řízení s provozovatelem, došlo by k promlčení. Tomu by šlo pomoci různými obstrukčními taktikami (žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti, Schrödingerovo odvolání a další).
« Poslední změna: 12 Července 2024, 13:13:25 od Číkus »
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 12 Července 2024, 14:57:02 »

Všechna data jsou doručení. Odpor je v pohodě a uznanej jako správně podanej.
Audio jsem našel, samozřejmě, že tam nic není. Jen pořád opakuju, že pokud má podezření na spáchání přestupku, ať to pošle do správka. Poučení 0.
Takže v pondělí posílám blanket. odvolání a co potom? Co je to ten Schrodinger?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 12 Července 2024, 15:20:38 »

Přesunuto do neveřejné části, ať úředním parazitům zbytečně neradíme

Jste si naprosto jistý, že příkaz byl doručen 09.11.2023 a odpor podán 22.11.2023? Protože pokud ano, pak příkaz nabyl právní moci dne 21.11.2023 a odpor byl podán opožděně.

Můžete pro jistotu popsat, jakým způsobem došlo k doručení příkazu a jakým způsobem byl podán odpor? Jaká data jsou ohledně doručení příkazu a podání odporu uvedena v rozhodnutí na str. 2 (3. a 4. odstavec odůvodnění)?

« Poslední změna: 12 Července 2024, 15:41:14 od Číkus »
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 14 Července 2024, 20:05:20 »

Máte pravdu, splet jsem se. Příkaz byl doručen 13. 11. 2023 (normálně jsem ho vyzvedl), odpor byl nejspíš poslanej 20. 11. 2023 a doručen byl 22. 11. 2023. Hodně zvláštní je, že ve spisu je uvedeno podání odporu hned 14. 11. a v odporu mám datum 19. 11. Poslání předpokládám hned druhej den 20, protože 19. 11. byla neděle. Ale to asi na běhu věcí nic nemění.
Přikládám neanonymizovanou kopii zmíněné stránky.
« Poslední změna: 06 Srpna 2024, 23:09:53 od Tomfox »
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 22 Července 2024, 16:07:51 »

Budu muset doplnit body pro odvolání. Máte někdo jinej nápad než jsem předestřel výše? Mr. Číkus naznačoval jiná možná řešení, tak kdybyste mne někdo inspiroval, jinak to zkusím valit na spadenej kotouč pod volant a Čikusovo svědectví.
Děkuji.
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 30 Července 2024, 14:17:50 »

Zkusím tedy odvolání na spadenej kotouč pod volant. Fotka tam sice je, ale není jasná. Pana Číkuse bych uvedl jako svědka. Číkusi, můžete mi na sebe prosím sdělit nacionále, abych to mohl dát do odvolání?
Napadá ještě někoho něco pro zvýšení šance na shození od SO2?
Díky.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 30 Července 2024, 18:49:34 »

Do soukromé zprávy jsem zaslal osobní údaje.

Otázkou je, zda se podaří ve fázi odvolání dosáhnout nařízení ÚJ pro výslech svědka. Pokud by byl zájem, mohu podat svědectví písemně. Kolik je času na doplnění odvolání?
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 30 Července 2024, 19:06:51 »

15 jsem podával blanketní odv. a v něm, že do 20 dní dodám doplnění. Takže asi v pátek bych to měl poslat.
Sesmolím to a pošlu Vám to, než to podám. Kdybyste měl ještě nějaký nápad.
« Poslední změna: 30 Července 2024, 19:09:18 od Tomfox »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 30 Července 2024, 21:50:46 »

Proč do blanketního odvolání píšete, že ho budete doplňovat a kdy? :-(
IP zaznamenána

Tomfox

• Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: 31 Července 2024, 07:44:59 »

Vzal jsem vzor blanketu z D-fense. Tam psal, že SO1 dřívější blanketní odvolání neuznávali a bylo to přepracováno do této verze.  Je tedy lepší poslat blanket bez uvedení doplnění, času do kdy to chcete a čekat na výzvu k doplnění? Jako chápu hledisko procesní, ale nemůžou to shodit, že odpůrce nedoplnil a rozhodnutí SO1 je potvrzeno?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 31 Července 2024, 08:12:02 »

Pokud úřední parazit nevyzve k doplnění blanketního odvolání, je prakticky vyhráno. Viz třeba rozsudek zde.

Je tedy otázkou, zda vůbec odvolání doplňovat. V tomto případě je zde ale ta nevýhoda, že jste sám určil, do kdy odvolací důvody doplníte.
IP zaznamenána