Vy máte trvalé bydliště na úřadě a nemáte DS_FO? S tím byste měl rychle něco udělat, to smrdí mnohem větším průšvihem, než je směšná pokuta za parkování. Ohledně podmínek fikce doručení v takovémto případě nemám zkušenosti, třeba doplní někdo jiný. Jako argument do odvolání to samozřejmě zkusit můžete, šanci na úspěch si netroufnu odhadovat.
Chápu správně, že na základě udání od provozovatele jste byl vyzván k podání vysvětlení a v něm uvedl, že jste vozidlo řídil? Podání vysvětlení
nelze použít jako důkaz. Poloopicím na místě jste ale nesdělil totožnost řidiče a nebo jim sdělil, že jste vozidlo neřídil (oznámení a úřední záznam si vzájemně odporují - to by šlo také použít jako argument)? Pokud tomu tak je, mám z to, že nelze prokázat, kdo byl řidičem. To ale samo o sobě na výhru nestačí, pokud se podaří vyhrát správní řízení s řidičem na základě neprokázání totožnosti řidiče, půjdou úřední paraziti po provozovateli.
Chtělo by to nakombinovat i s tvrzením, že se přestupek nestal. Mám za to, že si to auto dokonce pamatuji. Šel jsem tehdy okolo a vůz neměl zcela dovřené dveře řidiče. Abych zabránil případnému vykradení vozu, dveře jsem dovřel. Bohužel tím došlo k pohybu vozidla a kotouč spadl někam k pedálům. To jsem samozřejmě ochoten dosvědčit. Škoda, že jsem o tom nevěděl dříve, lépe by bylo podat svědectví ještě před vydáním rozhodnutí SO1.
Mám za to, že dokumenty anonymizujete až příliš. Jak dlouho např. trvalo ÚJ ve Vaší nepřítomnosti?
Hlavně včas podejte blanketní odvolání (lze i obyčejným e-mailem a do 5 dnů potvrdit), které o odvolací důvody doplníte až na základě výzvy úředního parazita. Jednou z možností je argumentovat pouze neexistencí přestupku a neprokázání totožnosti řidiče si nechat až do správní žaloby.
edit: Ještě by bylo dobré pro přehlednost doplnit časovou osu.