30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: predjizdeni na konci plne cary a nasledna nehoda  (Přečteno 273 krát)

swenak

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:predjizdeni na konci plne cary a nasledna nehoda
« Odpověď #15 kdy: 20 Března 2023, 15:53:35 »

Jak to vidím já, tak:

1) To, že traktorista dal znamení o změně směru jízdy ještě neznamená, že bylo vidět, viz info o špíně (škoda, že není zdokumentováno, na to, co je v záznamu bych nespoléhal, ale možná by to mohlo být na fotkách). Tedy, nevylučuje se to, že oba mluví pravdu.
2) To, že spolujezdec viděl blinkr (a jeho znamení) na traktoru ještě neznamená (ač jak psal Číkus, nezáleží na to moc), že blikal i valník a že to na tom valníku bylo vidět.
3) S tím předjíždění/objížděním jsem to myslel tak, že v době, kdy k manévru deceptionCZ docházelo, již traktor s valníkem mohl stát/byl právě odstaven, první vůz překážku objel, následně chtěl překážku (s neblikajícím valníkem + přes valník neviděným možným blikání traktoru) deceptionCZ objet taky jako překážku. V době, kdy to byla ještě domnělá překážka, začal traktor odbočovat a najednou bylo vidě blikání na traktoru, ale již nešlo zabránit srážce.

nebudu lhát, roli hrálo i oslnění od slunce, ....
To s tím sluncem bych si asi nechal pro sebe a tvrdil, že jsem vše jasně viděl, měl sem o situaci přehled, sledoval jsem provoz.
IP zaznamenána

deceptionCZ

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 20 Března 2023, 16:11:06 »

mužu sem tedy nahrát fotku vozu? pro představu o poškození. nad nízkou rychlostí jsme se všichni shodli, dokazuje to i nevystřelení airbagů a následná plná pojizdnost vozu a srážka s kolem byla dokázána, a snad tedy i zaznamenána, lehkým odřením gumy.

Jak píše uživatel Swenak v bodě 3) přesně takhle bych se s tim ztotožnil. Pole jsou po celé delce silnice, jezdím zde denně a vím, že zemědělské stroje se zde odstavují při pracích často

děkuji číkusovi za návrh jak postupovat, bohužel jak jsem již řekl, nemám s tímto sebemenší zkušenost jak se poté například písemně vyjádřit
IP zaznamenána

Mike

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 20 Března 2023, 20:49:58 »

nemohlo to být tak, že spolujezdec viděl blikat vlek, ale přes první vozidlo nemohl posoudit, že souprava zastavila na "varovkách"
což by vysvětlovalo, proč jej první vozidlo začalo objíždět...
IP zaznamenána

deceptionCZ

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 19 Dubna 2023, 13:21:09 »

dobrý den,
první kolo řízení proběhlo, traktorista samozřejmě tvrdí že blikal, ja tvrdím že ne - z toho důvodu bylo nařízeno druhé kolo jednání a budou přizváni i svědci z mého auta.
způsobená nehoda nejspíše jde za traktoristou, bohužel na mé straně se opravdu řeší ten blinkr a možný zákaz.
Z místa nehody je pořízen videozáznam při podávání vysvětlení na místě nehody, kde svědek z mého auta vysloveně říka že viděl zřetelně blinkr...
Bylo mi řečeno na konci řízení, že teď vše záleží na výpovědi svědků.
Teoreticky: co když tento svědek v momentě výpovědi (úřední záznam o podání vysvětlení v ´´terénu´´) na místě nehody měl strach z policie a byl v šoku z kolize, tudíž se jí snažil nějakým způsobem odůvodnit,
ale doma po ´´oklepání se´´ mu došlo, že žádný blinkr neviděl. Je pro něj možné změnit výpověď a něco takového říct u řízení bez následků ikdyž jeho tvrzení mají nahrané?
Děkuji
« Poslední změna: 19 Dubna 2023, 14:40:39 od deceptionCZ »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 19 Dubna 2023, 17:19:11 »

Z místa nehody je pořízen videozáznam při podávání vysvětlení na místě nehody, kde svědek z mého auta vysloveně říka že viděl zřetelně blinkr...
§ 137(4) SprŘ

Tak snad si pan svědek vzpomene, jak to bylo ve skutečnosti. Případně odmítne vypovídat a nebo si už nebude pamatovat.
IP zaznamenána