30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Obec provozuje meridlo v rozporu se souhlasem PCR  (Přečteno 789 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Obec provozuje meridlo v rozporu se souhlasem PCR
« Odpověď #30 kdy: 07 Ledna 2024, 13:18:26 »

spark> Jaký je výrok krajského soudu?

edit: Z toho úryvku se zdá, že soud zrušil rozhodnutí SO2 a věc vrátil k novému projednání. Rozhodnutí SO1 však soud nezrušil. Je to tak?

NSS je pomalý, rozhodnutí ve věci kasační stížnosti bude na dlouho. Zkuste v mezičase donutit SO2 vydat rozhodnutí. Podejte žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti SO2 k MD. Měsíc potom podejte nečinnostní žalobu na SO2. Jen je ještě potřeb vymyslet správný čas k podání žádosti. Kdy rozsudek nabyl právní moci?

A kdy SO2 podal kasační stížnost?
« Poslední změna: 07 Ledna 2024, 13:34:55 od Číkus »
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 07 Ledna 2024, 15:26:33 »

Rozsudek padl 21. 12. 2023, zapisovatelka jej vypracovala 22. 12. 2023, do datové schránky mi spadl 27. 12. 2023 a ten samý den jsem si ho přečetl. Anonymizovaný přikládám v příloze

Soud zrušil pouze rozsudek SO2

5. 1. 2024 mi přišlo od SO2 oznámení o přerušení správního řízení na dobu nezbytně nutnou podle ust. § 89 odst. 1 a ust. § 178 odst. 1 zákona č. 500/2004 Sb. kvůli podané kasační stížnosti (zasílám v příloze, je to fantastická sračka). Ten samý den mi přistála kasační stížnost do DS s žádostí o vyjádření. Rovněž mi přišla i žádost o číslo účtu k navrácení správního poplatku.

Zatím jsem nijak nereagoval, protože běží lhůty a nechám si poradit, jak nejlépe reagovat. V srpnu uplynou 3 roky od přestupku.
« Poslední změna: 07 Ledna 2024, 15:28:51 od spark »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 07 Ledna 2024, 15:34:42 »

Ještě prosím ten blábol o přerušení řízení.
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 07 Ledna 2024, 15:38:48 »

Přerušení řízení v příloze. Pokud to dobře chápu, přerušení je neplatné a SO2 se odvolává na nepřiléhavé paragrafy Správního řádu?
« Poslední změna: 07 Ledna 2024, 15:43:51 od spark »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 07 Ledna 2024, 16:18:30 »

Škoda, že jste ten rozsudek vyzvedl z DS tak brzo a ne třeba až dnes nebo zítra. V takovém případě by totiž byla kasační stížnost podána předčasně (proti ještě nepravomocnému rozsudku).

SO2 se odvolává na § 85(1) PřesZ, což je asi v pořádku.

Na Vašem místě bych:

1. Co nejdříve (pokud již byla uhrazena pokuta) poslal na SO1 žádost o vrácení přeplatku na dani, neboť rozsudkem bylo zrušeno rozhodnutí SO2 (o odvolání) a tedy rozhodnutí SO1 (o uložení pokuty) není pravomocné.

2. 22.01.2024 poslal obyčejným e-mailem bez el. podpisu na adresu epodatelny SO2 blanketní odvolání proti usnesení. 29.01.2024 to stejné datovkou (nebo doporučeným dopisem) na SO2.

3. 26.01.2024 poslal na SO3 (MD) žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti SO2.

4. 26.02.2024 podal na KS nečinnostní žalobu proti SO2.

Jinak to přerušení z důvodu podání kasační stížnosti mne nepřekvapuje, ne mne něco podobného zkoušel SO2 (MD). Doporučuji pro inspiraci přečíst.
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 07 Ledna 2024, 16:25:33 »

O přeplatek na dani u SO1 jsem požádal již 3. 1. 2024
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 07 Ledna 2024, 16:38:15 »

Má smysl se vyjadřovat ke kasační stížnosti? Jaké body bych zhruba měl zahrnout?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 07 Ledna 2024, 16:46:26 »

Asi to ničemu neublíží. Můžete zkusit prozkoumat, zda SO2 nevyrukoval s nějakými novými argumenty až v kasační stížnosti (koncentrace řízení). A třeba znova zopakovat, že úsekovka měří na celé délce a tedy probíhá měření (i) blíže než 100 m od značky.
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 09 Ledna 2024, 13:10:05 »

Pro me potvrzeni - pravni moci ten rozsudek nabyl dne vyzvednuti z DS, tedy 27. prosince 2023? Dalsi kolega, ktery resi to same a je se mnou v kontaktu uz zazadal o navraceni preplatku u SO1 s odkazem na muj rozsudek a dostal sdeleni, ze rozsudek nenabyl pravni moci a je proti nemu podana kasacni stiznost.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 09 Ledna 2024, 13:17:29 »

Samozřejmě že nabyl právní moci (doručením všem stranám). Kasační stížnost je mimořádný opravný prostředek a nemá vliv na nabytí právní moci napadeného rozsudku. Dokonce je kasační stížnost definována tak, že se po dává proti již pravomocnému rozsudku.

Na druhou stranu, kolega asi nemůže (úspěšně) žádat o vrácení přeplatku na základě rozsudku, který se jej netýká. Musel by napadnout rozhodnutí ve své kauze a argumentovat právě Vaším rozsudkem.
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 10 Ledna 2024, 13:08:04 »

Jaký smysl má natahovat odvolaní proti přerušení, když odvolání nemá odkladný účinek? Dle mého nelze aplikovat stejnou argumentaci, jako jste linkoval výše, protože v mém případě jde o kasační stížnost proti rozsudku. Možná to ale jen špatně chápu
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 24 Ledna 2024, 16:55:41 »

NSS to smetl v rekordnim case ze stolu
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 24 Ledna 2024, 19:52:29 »

Gratulace, to se nám to hezky vyvíjí.
IP zaznamenána

spark

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 24 Ledna 2024, 21:32:52 »

Děkuji. S kolegou, který je ve fázi zamítnutého přezkumu MD přemýšlíme, jak donutit SO1 vrátit všechny pokuty. Podal jsem podnět k přezkumu na SO1, ale byli trochu drzí - https://www.vimperk.cz/zadost%2Do%2Dposkytnuti%2Dinformace%2Dc%2D7/d-34870 Napadá vás nějaká alternativa? Aktuálně se snžím donutit SO2 rozhodnout. Manévrovacího prostoru moc nemají, protože si na sebe ušili i kasační stížností bič v podobně uznání nedodržení §79 a)., a pak jsou tu zcela jasné rozsudky obou soudů. Na přezkumné řízení není nárok a obnovu řízení zase může podat pouze účastník.

Pak je tu ještě další varianta - zkusit situaci medializovat. Pro ten případ jsem si zaregistroval doménu --------------, kde by byla šablona pro žádost o obnovu řízení. Pak jsem předběžně poptal ceny billboardů po Vimperku. Nic, co by nebylo finančně nedosažitelné.
« Poslední změna: 28 Srpna 2024, 10:39:32 od spark »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 24 Ledna 2024, 21:36:29 »

Ty billboardy nejsou špatný nápad, zkuste se zeptat františka, zda něco nepřebývá na účtu OSBID.
IP zaznamenána