30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: [WIN] Ústní jednání přístí týden - jak na to? Bonus: co mi hrozí?  (Přečteno 840 krát)

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Ústní jednání přístí týden - jak na to? Bonus: co mi hrozí?
« Odpověď #30 kdy: 12 Října 2022, 12:25:16 »

Na žádost o stanovení lhůty pro vyjádření se k podkladům rozhodnutí v případě odmítnutí návrhu na výslech svědkyně tvrdil, že žádnou lhůtu dávat nebude a prý ani nemůže, že vyjadřovat se lze až do rozhodnutí.
Tak podat stížnost a ve vhodný čas (až se bude pokračovat v dokazování) námitku podjatosti.

Že dokazování není ukončeno je uvedeno v protokolu?

IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 12 Října 2022, 13:36:20 »

Ne, není. Je tam uvedeno jen, že bylo provedeno dokazování spisem, ale ne že by bylo ukončeno.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: 15 Října 2022, 00:38:15 »

Jinak na ÚJ bylo ústy zmocněnce podáno následující vyjádření (viz příloha). Ústně předneseno ve stejné podobě jako text, ústní projev se lišil jen v nepodstatných detailech.
Včetně té žádosti o poskytnutí lhůty a návrhu na výslech svědkyně.

EDIT: chyba v názvu souboru, má být 12.10.
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: 28 Srpna 2023, 14:06:37 »

Tak... Když už se pomalu stříhal metr do promlčení (26.9.), paraziti z MMB se probrali a poslali pyrátovi předvolání na ÚJ na 1.9. Návrh na vyslechnutí svědkyně (spolujezdkyně) bylo zamítnuto pro nadbytečnost. V předvolání se také tvrdí, že "byl doplněn videozáznam MP Brno".

Jde o čas, takže... předpokládám že čas na námitku podjatosti... možná v kombinaci s omluvou z jednání a návrhem na doplnění dokazování výslechem poloopic?

Někdo znalý poměrů... mají auta MP Brno i zadní kamery?
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 28 Srpna 2023, 14:18:36 »

Paulie86 je rychlý jako blesk, takže doplním, co jsem právě zjistil z diskuse s MMB: agenda stávajícího úředníka jde za jinou úřednicí, což asi vyvolalo "úklid stolu". Termín výslechu (který proběhne již s novou úřednicí) posunut na středu 13.9.

Nové video: prý na něm dle úřednika "není nic zásadního", protože jde o záznam z osobní kamery opičky, která mě totožnila na parkovišti po zastavení. Z pohledu vlastního domnělého přestupku tak nejspíš o nic nejde, nejedná se o další záznam, který by měl něco dokazovat, ale slovy úředníka "o doplnění spisu, aby byl kompletní".
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: 29 Srpna 2023, 17:32:23 »

Zauvažoval bych nad žádostí o uplatnění opatření proti nečinnosti k nadřazenému úřednímu parazitovi.

To zamítnutí bylo učiněno jakou formou?
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 29 Srpna 2023, 17:54:59 »

Zamítnutí je v textu předvolání v rámci shrnutí dosavadního průběhu - že proběhl výslech 12.10.2022, že byl vznesen návrh na předvolání manželky a ten se z důvodu nadbytecnosti zamítá. Následuje info o dalším videu a s tím souvisejícím předvolání k výslechu. Můžu to citovat přesně, je-li to důležité (nebo se hodím sken předvolání).
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: 29 Srpna 2023, 21:40:04 »

Otázka na Číkuse, který se v poměrech MMB orientuje asi lépe - na jak dlouho je reálné zasekat magistrát námitkou podjatosti?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 29 Srpna 2023, 21:45:10 »

Oni na to většinou úplně kašlou. Ale zdržet se dá právě žádostí o uplatnění opatření proti nečinnosti a následnou nečinnostní žalobou. Podjatost ale určitě podejte také.

O tom nepředvolání svědka nebylo vydáno usnesení?
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: 30 Srpna 2023, 00:49:19 »

Ne, nebylo. Jak říkal Potemník, je to jen holá věta obsažená v předvolání.

Btw, teď tápu... Jak přesně zabrání žádost o uplatnění proti nečinnosti ve vydání rozhodnutí?
« Poslední změna: 30 Srpna 2023, 00:58:10 od Paulie86 »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 30 Srpna 2023, 12:01:44 »

S trochou štěstí si SO2 od SO1 vyžádá spis, aby posoudil, zda je SO1 skutečně nečinný. A po dobu, kdy SO1 nebude mít spis, se bude rozhodnutí vydávat špatně. A pak si spis vyžádá soud.
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: 31 Srpna 2023, 10:46:37 »

Číkus: protože jednání je naplánováno na 13.9. a promlčení 26.9., nestačilo by se "hodit marod"? Může SÚ ignorovat, že se nemůžu na ÚJ dostavit a vydat rozhodnutí i bez něj?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 31 Srpna 2023, 11:00:46 »

Hodit se marod můžete zkusit také, ale určitě bych na Vašem místě nevynechal tu podjatost a žádost o uplatnění opatření proti nečinnosti.
IP zaznamenána

potemnik

• Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: 31 Srpna 2023, 11:12:11 »

A jak to nejlépe dávkovat?

Námitku proti podjatosti jsem řešil s Paulie86, že by to chtělo co nejdřív, tj. poslal bych to zítra, aby to nemohli shodit, že jsem nekonal hned (beru, že jsem si to vyzvedl v pondělí a chvíli na konzultaci s právníkem atd. určitě mít můžu) a současně chci, aby to tam přišlo příští týden, protože tam nebude ani úředník, který to rozjel, ani ta nová, která to přebírá (bude v kanclu až 11.9.).

Pokud to dává smysl, tak kdy žádost u uplatnění opatření proti nečinnosti? Souběžně? Nebo naopak až za týden, nebo během-po osobním jednání (pokud by akce "marod" nevyšla).

Nebo bude efekt možného zdržení lepší jiným způsobem (jiný sled událostí)?
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: 31 Srpna 2023, 12:42:57 »

Já bych to klidně podal souběžně.
IP zaznamenána