30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Rychlost 67km/h v obci, MP, Prolaser  (Přečteno 140 krát)

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Rychlost 67km/h v obci, MP, Prolaser
« kdy: 09 Února 2022, 09:43:46 »

Manželka jela z práce a byla změřena městskou policií (67 na 50). Po zastavení mi volala a podle mých instrukcí se k ničemu nevyjadřovala a záznam o přestupku nepodepsala. Bylo jí nabídnuto 1000,-Kč blokově, což odmítla.

Časová osa:
x.12.2021 - spáchán přestupek
21.1.2022 - První pokus o doručení, ve schránce nalezeno poučení s jednacím číslem a pozn. 2 (vhodit do schránky)
7.2.2022 - Podán odpor, naslepo, znal jsem pouze č.j. z poučení ve schránce (manželka poslala e-mailem na podatelnu, ale protože nedorazilo potvrzení z podatelny o doručení, raději jsem ještě společně s plnou mocí poslal datovkou)
8.2.2022 - zásilka s příkazem vhozena do schránky

Kdybych spoléhal na to, že na zásilku budu reagovat až poté, co ji najdu ve schránce, velice snadno bych mohl propásnout lhůtu pro podání odporu. Skoro mi přijde, jako by v tom byl úmysl, ale nechci být paranoidní.
IP zaznamenána

ladin

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:Rychlost 67km/h v obci, MP, Prolaser
« Odpověď #1 kdy: 09 Února 2022, 12:49:54 »

To je ale kouzelný způsob prokazání materiálního znaku přestupku :o
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 09 Února 2022, 12:56:21 »

No - bohužel i toto je dle našich soudů dostatečné k tomu, aby bylo uznáno, že se SO zabýval materiálním aspektem přestupku  :x
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28 Března 2022, 09:12:37 »

Aktualizace stavu: Zmocněnci byla 19.3. doručeno do DS předvolání na ÚJ konané dne 30.3., dokonce byla i přiložena kopie spisu, což už jsem dlouho neviděl, že by SO bez řečí takto učinil. Naneštěstí se zmocněnec v dané době nachází na služební cestě, což doložil zaslanou kopií letenky. Obviněné nejspíše také bylo zasláno předvolání, ale zatím nebylo vhozeno do schránky (doručováno s pozn. 2). Ani jeden z nás se na ÚJ pochopitelně nechystáme.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 03 Května 2022, 09:29:44 »

Další update - omluvenka byla uznána a ÚJ bylo odročeno na 2.5., kterého jsem se nakonec coby zmocněnec zúčastnil. Prošli jsme si spis, já navrhl předvolání zasahujících strážníků MP, doplnění záznamu z radaru. Úřednice s tím překvapivě neměla problém a rovnou jsme si domluvili termín na červen, kam předvolá i měšťáky.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Června 2022, 15:51:12 »

Proběhlo další ústní jednání - dostavili se oba předvolání strážníci.

Z výslechu: Oba si pamatují, že přestupek se stoprocentně stal, a že měření proběhlo naprosto korektně a bez pochyb. Zvláštní je, že jeden tvrdil, že měřil ze stativu a druhá strážnice tvrdila, že měřil z auta. že měření proběhlo ze 120m (jeden) nebo 200m (druhá) a pokyn k zastavení byl učiněn, když bylo vozidlo 100m nebo 50m vzdáleno. Silnice byla suchá nebo byl poprašek a sněžilo. Vystoupení z vozidla a zahájení zastavovacího manévru zvládla strážnice během dvou vteřin. Ani jeden ze strážníků netušil, co znamená slip-efekt. 

Ve spisu chyběl záznam z radaru, který jsem žádal doplnit už minule. Opětovně jsem si tedy vyžádal záznam z radaru, bude další jednání a nejspíš rozpory ve výpovědích mi nejspíš nepomůžou.

Bohužel prekluze je stále daleko.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 15 Září 2022, 13:42:34 »

Přichystáno vyjádření před vydáním rozhodnutí - zkouším jít na to, že odkryji trochu karty a použiji část obhajoby již teď, aby SO nemohl argumentovat, že tvrzení jsou účelová. Důvod, proč to dělám takhle je ten, že úřednice mi (do skrytého záznamu) řekla doslova: "dejte mi něco, podle čeho to můžu zastavit", coby reakci na to, když jsem ji navrhl, ať to zastaví, protože výpověď svědků byla nepřesvědčivá.

Sice ji nevěřím ani slovo a čekám, že stejně řidičku uzná vinou, ale proč to nezkusit.

Termín je za dva týdny - do promlčení stále daleko. Přemýšlím, že dostanu COVID...
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 15 Září 2022, 13:54:33 »

Tio taky bude jen takovy canc, aby Vas umlcela, a pak vam do rozhodnuti stejne nableje podle not.
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 15 Září 2022, 14:08:32 »

Tak se nabízí námitka podjatosti s přiloženou částí audiozáznamu. A možno zkombinovat např. s žádostí o uplatnění opatření proti nečinnosti k SO2. A pro zmatení nepřítele lze přidat třeba zpětvzetí odporu, žádost o přesun k jinému uřednímu parazitovi, stížnost, infožádost...

Covid by také mohl pomoci.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 15 Září 2022, 14:17:35 »

Já s tím počítám, že to nezastaví - 100% poznám, když úředník lže - když hýbe ústy :)
IP zaznamenána