To řízení o obnově bylo zahájeno ex offo (z iniciativy úřadu), nebo na vaši žádost? Z vašich postů to vypadá, že nějakým způsobem s tou obnovou přišel sám úřad.
2/22 byl nahlédnutím do spisu doručen příkaz - proti tomu podán odpor
Na to napsal SO, že odpor je pozdě, že příkaz je doručen už 9/21 a jestli "odpor" má brát jako žádost o obnovu řízení
Napsal jsem na to v zásadě to, co jste navrhoval, pane
hh, tedy
- obálka doručená 9/2021 obsahovala úplně cizí písemnost
- příkaz byl doručen až při nahlížení do spisu 2/2022
- do té doby tedy nemohlo proběhnout žádné řízení, nebylo ani zahájeno, nemůže existovat pravomocné rozhodnutí - je-li snad na příkazu právní moc vyznačena, je vyznačena chybně, přičemž úřad vycházel z chybného předpokladu, že příkaz byl 9/2021 doručen
- s ohledem na výše uvedené se tedy domnívám, že odpor byl podán včas, tím byl příkaz zrušen a ve věci dosud běží řízení (zahájené doručením příkazu 2/2022)
- z procesní opatrnosti, pro případ, že by se ukázalo, že příkaz navzdory výše uvedenému je pravomocný, podávám jak žádost o obnovu řízení, tak podnět k zahájení přezkumného řízení
Nicméně jak už jsme rozebírali výše, obnova řízení na to vůbec nesedí, především proto, že není co obnovovat. Pokud jste řádně podal odpor proti příkazu v zákonné lhůtě od okamžiku, kdy vám byl příkaz nakonec materiálně doručen, žádný příkaz neexistuje, a pokud v samotném řízení se SO nezmohl na nic jiného než zamítnutí obnovy, má navíc promlčeno.
Samozřejmě, je mi jasné, že fakticky to zamítnutí obnovy řízení je nezajímavé.
Jde mi o tu jejich drzou argumentaci.
Žádost o opatření na ochranu proti nečinnosti byla už samozřejmě na SO2 už poslána (asi před měsícem).
Procesně to teď asi nic zajímavého není, jen ta neuvěřitelná drzost v argumentaci zamítnutí obnovy řízení volá po potrestání. Oni skutečně říkají, že když dostane recidivista dopis od úřadu, tak má předpokládat, že to je zahájení řízení, ať už je obsahem dopisu cokoliv.