30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Výzva provozovateli - Litomyšl  (Přečteno 124 krát)

Berserk

• Zobrazit profil
Výzva provozovateli - Litomyšl
« kdy: 29 Prosince 2021, 02:34:48 »

Rád bych konzultoval postup ohledně Subj.
První tahy na šachovnici již proběhly, ale teď bych potřeboval poradit, jak dál - mám několik variant, ke kterým bych chtěl znát názor místních matadorů.

Prosím přesunout do kuchyně, pak bych nahrál anonymizované podklady.

Díky moc

B.
IP zaznamenána
Pokud by strážník nebo policista zvládl obsluhovat tak složité zařízení, jako je radar, nemusel by pracovat jako strážník nebo policista.
Pokud by úředník dopravního odboru zvládl takovou složitou věc, jako je správní řízení, nemusel by pracovat pro státní správu.

Berserk

• Zobrazit profil
Výzva provozovateli - Litomyšl - detaily a písemnosti
« Odpověď #1 kdy: 30 Prosince 2021, 04:11:28 »

Díky za přesunutí do kuchyně.

Chronologie - rok 2021, pokud není řečeno jinak, vše přes datové schránky:
15.6. spáchání hrůzy - Moravská ul., 67 km/h na 50
17.6. MěÚ odeslal výzvu. Ignorována, nevyzvednuta. (A)
6.8. odeslal jsem sebeudání, metoda ježdění na pařezu - na kusu pofidérního papíru, posláno poštou, doporučeně (B)
7.10. vyzvedl jsem výzvu z 17.6.
22.11. MěÚ odeslal předvolání k ústnímu na 14.12. + zahájení řízení (C)
4.12. vyzvedl jsem předvolání k ústnímu z 22.11.
9.12. odeslal jsem omluvenku z jednání. Rizikový kontakt, SMS z hyg. stanice, uvalení karantény + zároveň žádost o zaslání spisu (D)
14.12. MěÚ pod názvem "Výzva k doplnění plné moci" odeslal žádost o doplnění omluvenky + zamítnutí náhlížení do spisu (E)
28.12. odeslal jsem výzvu na HS Praha s posláním záznamu o uvalení karantény (není součástí anonymizovaných dokumentů)

Poprosil bych o radu, jak s tím dál.
Vzhledem k tomu, že se ozvali až takto, půl roku po spáchání, tak mi to přijde jako hezky rozehraný set, který by se mohlo podařit dohrát do prekluze.

Díval jsem se na starší kousky z Litomyšle a jestli tam pořád platí, že měří mimo povolený úsek, tak by to mělo být v suchu. Dohledat přesnou mapku se mi nepodařilo, předpokládám, že je to součást spisu. Podle 106 jsem obeslal ředitelství Pardubice, aby poskytli (29.12., není součástí paklu anon. dokumentace).

Moje východiska jsou, že o peníze nejde, jde o získání skalpu. Jsem pro to ochoten pracovat za klávesnicí, ale nejsem ochoten jet z Prahy do Litomyšle, jen kvůli spisu...

Dotazy:
  • je vhodné reagovat na výzvu (E) žádostí o delší čas na to získání dokumentu z HS? Jako když tam napíšu, že HS nestíhají, navíc je to OVM, tak ti na to mají nejspíš 30 dní, minimálně a ještě pořádkově. Skoro mi to přijde jako úřední svévole a požadování nesplnitelné povinnosti. Může se to okotit na nějakou nezhojitelnou vadu řízení, kterou jim odvolačka nepodrží?
  • má cenu, díky té pětidenní lhůtě, šťouchat do nich ohledně toho, jestli dotyčná OÚO má vůbec ZOZ? Jinak by asi znala lhůty (jiných) správních orgánů, není-liž tak?
  • hodlám poslat doručenku a samotný text žádosti pražské HS do Litomyšle (ty PDF, co se dají stáhnout z DS po odeslání), že jsem jako vynaložil maximální požadovatelné úsilí. Je to špatný nápad, dobrý nápad?
  • obávám se, že pokud se do těch pěti dnů nevytasím s tím dokumentem z HS, tak oni rozhodnou (možná už rozhodli toho 14.) a pošlou rozhodnutí. Tím bych ale mohl přijít o šanci podat klasickou námítku podjatosti na celý úřad a uhrát nějaký čas. Mým cílem je, aby námitka samozřejmě bublala celým úřadem, až probublá na KÚ a tím se zdrží vydání rozhodnutí
  • měl jsem v úmyslu následující postup: žádost o spis (zamítnuto), žádost o přesunutí řízení do Prahy (nejspíš by zamítli taky, ale je to munice, že chtějí penízky), na základě tohoto podat alespň trochu vyfutrovanou námitku podjatosti. Teď mám obavu, jestli mne nepředběhnou s tím rozhodnutím a já do odvolání nebudu mít co napsat, protože nemám spis.
  • má smysl odvolávat se/podávat stížnost na to neposkytnutí spisu, obvzláště, je-li teď ta plandémie? Nebo má smysl zkoušet vydyndat spis per partes? Tzn nejdřív soupis a pak podle něj jednotlivé listy? Mám za to, že obdobně by se měli chovat i ve věci ústního řízení. Pohrávám si s myšlenkou požadovat videokonferenci. Nedávno jsem byl svědčit u soudu, kde nebyl problém, aby přespolní byli přes Teams. Když to umí soud v ČB, neměl by to být problém pro jiný orgán státní moci, že? Akorát se tím pořád neřeší to nahlížení do spisu
  • Nebo je to celé jinak, já jsem nedomýkavý a úřad mi vlastně tím zamítnutím odeslání spisu a uložením nesplnitelné povinnosti vydojit z hygieny potvrzení o karanténě, podává pomocnou ruku, aby se té kauzy mohl se ctí zbavit   ??? ?

Co se týká té karantény, tak žádné papíry k ní nemám.
Dělám z domova na ICO, takže eNeschopenky a podobné kraviny nepotřebuji.
To nařízení karantény obecně trpí ještě jednou vadou, ale k té bych se případně rozepsal, pokud to bude potřeba.

Díky za rady a nápady!
IP zaznamenána
Pokud by strážník nebo policista zvládl obsluhovat tak složité zařízení, jako je radar, nemusel by pracovat jako strážník nebo policista.
Pokud by úředník dopravního odboru zvládl takovou složitou věc, jako je správní řízení, nemusel by pracovat pro státní správu.

Berserk

• Zobrazit profil
Re:Výzva provozovateli - Litomyšl
« Odpověď #2 kdy: 03 Ledna 2022, 04:22:11 »

Téma zjevně není úplně trhák, zde na fóru, nebo mu nesvědčí okurková sezóna po Vánocích  :)

Nakonec jsem poslal to, co je v příloze.

Trošku jsem se u toho přin..ral, takže styl tomu odpovídá, ale už mi to dělání krků na žádosti o spis leze krkem a nějak mi to nekoreluje s tím hysterickým pandemickým divadlem.
Zachraň bábu, dědka, tím že budeš sedět doma na pr---eli, ale když jde o pár stovek pro úředníka, to můžeš jet přes půl republiky, abys směl okopírovat tu šmíru, co na tebe mají.

Pohrávám si s myšlenkou, že bych možná nějaký bonz na tu hyginenu sepsal. Když už jsem si musel číst ty slátaniny na vládních stránkách, tak si to trauma nechci nechávat jen pro sebe.

Jinak pro případné shovívavé publikum zde, stále moje dotazy k Vašemu zamyšlení:
-kdy by tak asi mělo cenu fláknout tu podjatost?  Za mne je nabito dobře - nesmyslná lhůta pro info od KHS, nedodání spisu, ikdyž venku zuří omikron... Mám v úmyslu počkat na odpověď, aby mi s ní nabili, těším se na to zdůvodnění, proč některé části vládních nařízení jim jdou (dozajista mají roušky a vyžadují je) a jiná ne (digitalizace, posílání spisů)
-neměl byste někdo k dispozici použitelné číslo jednací a obec tam, kde Vám poskytli spis na dálku? Chci je v Litomyšli v tom vymáchat, ať zdůvodní, proč to někde jde a někde ne ( §2 (4) SprŘ)

Díky

B.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Výzva provozovateli - Litomyšl
« Odpověď #3 kdy: 10 Října 2022, 19:38:40 »

Jak to dopadlo?
IP zaznamenána