Díky za přesunutí do kuchyně.
Chronologie - rok 2021, pokud není řečeno jinak, vše přes datové schránky:
15.6. spáchání hrůzy - Moravská ul., 67 km/h na 50
17.6. MěÚ odeslal výzvu. Ignorována, nevyzvednuta. (A)
6.8. odeslal jsem sebeudání, metoda ježdění na pařezu - na kusu pofidérního papíru, posláno poštou, doporučeně (B)
7.10. vyzvedl jsem výzvu z 17.6.
22.11. MěÚ odeslal předvolání k ústnímu na 14.12. + zahájení řízení (C)
4.12. vyzvedl jsem předvolání k ústnímu z 22.11.
9.12. odeslal jsem omluvenku z jednání. Rizikový kontakt, SMS z hyg. stanice, uvalení karantény + zároveň žádost o zaslání spisu (D)
14.12. MěÚ pod názvem "Výzva k doplnění plné moci" odeslal žádost o doplnění omluvenky + zamítnutí náhlížení do spisu (E)
28.12. odeslal jsem výzvu na HS Praha s posláním záznamu o uvalení karantény (není součástí anonymizovaných dokumentů)
Poprosil bych o radu, jak s tím dál.
Vzhledem k tomu, že se ozvali až takto, půl roku po spáchání, tak mi to přijde jako hezky rozehraný set, který by se mohlo podařit dohrát do prekluze.
Díval jsem se na starší kousky z Litomyšle a jestli tam pořád platí, že měří mimo povolený úsek, tak by to mělo být v suchu. Dohledat přesnou mapku se mi nepodařilo, předpokládám, že je to součást spisu. Podle 106 jsem obeslal ředitelství Pardubice, aby poskytli (29.12., není součástí paklu anon. dokumentace).
Moje východiska jsou, že o peníze nejde, jde o získání skalpu. Jsem pro to ochoten pracovat za klávesnicí, ale nejsem ochoten jet z Prahy do Litomyšle, jen kvůli spisu...
Dotazy:
- je vhodné reagovat na výzvu (E) žádostí o delší čas na to získání dokumentu z HS? Jako když tam napíšu, že HS nestíhají, navíc je to OVM, tak ti na to mají nejspíš 30 dní, minimálně a ještě pořádkově. Skoro mi to přijde jako úřední svévole a požadování nesplnitelné povinnosti. Může se to okotit na nějakou nezhojitelnou vadu řízení, kterou jim odvolačka nepodrží?
- má cenu, díky té pětidenní lhůtě, šťouchat do nich ohledně toho, jestli dotyčná OÚO má vůbec ZOZ? Jinak by asi znala lhůty (jiných) správních orgánů, není-liž tak?
- hodlám poslat doručenku a samotný text žádosti pražské HS do Litomyšle (ty PDF, co se dají stáhnout z DS po odeslání), že jsem jako vynaložil maximální požadovatelné úsilí. Je to špatný nápad, dobrý nápad?
- obávám se, že pokud se do těch pěti dnů nevytasím s tím dokumentem z HS, tak oni rozhodnou (možná už rozhodli toho 14.) a pošlou rozhodnutí. Tím bych ale mohl přijít o šanci podat klasickou námítku podjatosti na celý úřad a uhrát nějaký čas. Mým cílem je, aby námitka samozřejmě bublala celým úřadem, až probublá na KÚ a tím se zdrží vydání rozhodnutí
- měl jsem v úmyslu následující postup: žádost o spis (zamítnuto), žádost o přesunutí řízení do Prahy (nejspíš by zamítli taky, ale je to munice, že chtějí penízky), na základě tohoto podat alespň trochu vyfutrovanou námitku podjatosti. Teď mám obavu, jestli mne nepředběhnou s tím rozhodnutím a já do odvolání nebudu mít co napsat, protože nemám spis.
- má smysl odvolávat se/podávat stížnost na to neposkytnutí spisu, obvzláště, je-li teď ta plandémie? Nebo má smysl zkoušet vydyndat spis per partes? Tzn nejdřív soupis a pak podle něj jednotlivé listy? Mám za to, že obdobně by se měli chovat i ve věci ústního řízení. Pohrávám si s myšlenkou požadovat videokonferenci. Nedávno jsem byl svědčit u soudu, kde nebyl problém, aby přespolní byli přes Teams. Když to umí soud v ČB, neměl by to být problém pro jiný orgán státní moci, že? Akorát se tím pořád neřeší to nahlížení do spisu
- Nebo je to celé jinak, já jsem nedomýkavý a úřad mi vlastně tím zamítnutím odeslání spisu a uložením nesplnitelné povinnosti vydojit z hygieny potvrzení o karanténě, podává pomocnou ruku, aby se té kauzy mohl se ctí zbavit
?
Co se týká té karantény, tak žádné papíry k ní nemám.
Dělám z domova na ICO, takže eNeschopenky a podobné kraviny nepotřebuji.
To nařízení karantény obecně trpí ještě jednou vadou, ale k té bych se případně rozepsal, pokud to bude potřeba.
Díky za rady a nápady!