30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: měřící budka ValMez a můj černý přítel  (Přečteno 505 krát)

stanleyzlin

• Zobrazit profil
měřící budka ValMez a můj černý přítel
« kdy: 12 Prosince 2021, 10:41:02 »

zasílám v připojených souborech spis - změřeno a překročeno o strašlivých 5km/h

únor 2021 se stalo
březen 2021 výzva a udal jsem svého nejlepšího přítele z rovníkové Afriky adresa i jméno (trofám si říct že tam možná i něco lze doručit :-)
září 2021 výzva k odstranění vad podání (neuvedl jsem datum jeho narození)
září 2021 vadu jsem odstranil a uvedl datum jeho narození
od té doby klid.....nic se neděje, nic nevím, poštu hlídám ale červ hlodá...
otázky k věci:
1) mám se zajít podívat na spis?
2) než mně přijde zahájení o přestupku s provozovatelem vozidla mohu učinit podání (doplnění) a uvést že jsem si vzpomněl na dalšího potenciálního řidiče ?
2) pokud by mně přišlo zahájení o přestupku jako s provozovatelem vozidla (protože přítel z rovníkové Afriky jaksi není) mohu uvést dalšího jiného řidiče ?? nebo to už nepřeklopím zpět
3)případně shodou okolností jsem v den spáchání tohoto přestupku prodal toto vozidlo do AAA :-)

děkuji
« Poslední změna: 10 Listopadu 2022, 08:20:50 od kdo »
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
Re:měřící budka ValMez a můj černý přítel
« Odpověď #1 kdy: 12 Prosince 2021, 18:58:12 »

K Vašim otázkam:

1) spis si obstarejte v každém případě, ať už osobně, nebo prostřednictvím sítě nahlížečů. K posílání kopie spisu poštou/DS se paraziti obecně moc nemají. Ale zkusit požádat můžete, viz vzory podání.
2) pokud ouřad jednou zahájí SprDrel, už je mu pak jedno, kdo doopravdy řídil. Po zahájení už na řidiče nemůže (§ 125g ZPPK).
3) to je pravda nebo ne? Ať víme, jestli má cenu se o tom vůbec bavit.

A nechci být špatným prorokem, ale pokud se napráskaný řidič nedozná (ať už proto že nekomunikuje, nedaří se doručit, řízení popře nebo prostě cokoliv krom přiznání), ouřad to prostě překlopí na SprDel.
Jestli to stihnou ve lhůtě nebo se tím budou vůbec obtěžovat, to už je věc druhá.

EDIT: uvědomil jsem si, že už je po té šedesátidenní lhůtě a už je to delší doba, pardon - mám už po celém dni otupělé smysly. V tom případě se na spis vykašlete a zajímejte se o něj, teprve pokud přijde něco dalšího. Zbytečně se jim budete připomínat. Je šance, že na to zapomněli a do promlčení není zas tak daleko.

V každém případě, teď už jsou jen dvě možnosti - buď stihnout ještě zahájit SprDel, nebo to vyhnije.
« Poslední změna: 12 Prosince 2021, 19:10:12 od Paulie86 »
IP zaznamenána

Paulie86

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 12 Prosince 2021, 19:21:38 »

A lépe anonymizujte, údaje místy prosvítají.
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13 Prosince 2021, 13:22:58 »

Tak minimálně by měli udaného řidiče obeslat. Samozřejmě to udaný řidič může udělat proaktivně ve smyslu: "Dozvěděl jsem se, že jsem řídil rychle, takže potvrzuji, že jsem dne xxxx v xxxxx skutečně řídil vozidlo xxxx"

IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2022, 16:43:20 »

zdravím, tak mám na poště výzvu, asi se přítele z Afriky - řidiče nepodařilo ,,uhnat,, mám čas ještě 10 dní než půjdu převzít a s vysokou pravděpodobností tam bude sprdel. Předpokládám, že dokud nepřevezmu sprdel není zahájena, tudíž mohu ještě cokoli k věci doplňovat a uvádět.
Poprosím o nastínění postupu:
1)měl by můj přítel z Afriky tedy co nejdříve napsat přiznání že řídil? může to napsat ale umí špatně česky a odkud to ale pošle?
2)mám uvést dopisem, že jsem si vzpomněl že auto ten den ještě řídil jiný řidič (v té době živý dnes již po smrti)
3) a pak je tu ta věc která je pravdou - v den spáchání přestupku opravdu ode mně vykoupil vozidlo autobazar AAA
díky za konzultaci
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 06 Ledna 2022, 11:01:53 »

jinak pro doplnění změřeno 25.2.2021
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2022, 17:53:15 »

tak promlčení se nekonalo, v momentě kdy leželo na poště sprdel se můj černý přítel přiznal že měl auto půjčené ale řídil jiný člověk dnes již zesnulý 
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 18 Března 2022, 17:57:47 »

následovala překážka v doručování, posunutí termínu za bod zlomu,  bohužel zatím bezúspěšně
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 18 Března 2022, 18:13:55 »

zároveň s usnesením se v obálce objevilo i rozhodnutí......co říkáte na to přiznání řidiče a hlavně do té Botswany se nedá nic doručit, odvolání určitě podám,  poradíte a vidíte něco co tam nevidím já ?

díky moc za případné konzultace
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 29 Března 2022, 11:52:40 »

mohu požádat o vyjádření k tomuto snímku ? je v pořádku to překrytí vozidel a lze napadnout v odvolání ?

děkuji
IP zaznamenána

Dýkej

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 29 Března 2022, 22:35:42 »

No , vy jste kterej? :)
IP zaznamenána

IZS

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 29 Března 2022, 22:51:50 »

je v pořádku to překrytí vozidel a lze napadnout v odvolání ?

IMO není a napadat by to šlo, nicméně podle současné konfigurace Sprdele podle mě jen z pozice řidiče. Jste ochoten stát se průkopníkem, který se bude snažit rozbít to z pozice provozovatele? Konstrukce Sprdele je poměrně rigidní - pokud jednání nese znaky přestupku (nerovná se "pokud se přestupek skutečně stal"), tak je provozovatel odpovědný.
Na druhou stranu je zde na fóru dohledatelná rozhodovací praxe, kdy SO neuznávají napráskání sebe sama - na tom by bylo třeba stavět, ale podle mě bude první šance na úspěch u soudu: nedělám si iluze, že by to kraj takhle naservírované zkoumal.

EDIT: Vedlejší linku by mohlo představovat prominutí úkonu - to podávala fiktivní osoba, nebo někdo reálný?

EDIT2: A propos. nedorazilo řidiči ještě nějaké usnesení? O odložení věci např.?
« Poslední změna: 29 Března 2022, 22:57:35 od IZS »
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 30 Března 2022, 02:39:25 »

stanleyzlin> Ta škodovka předjížděla couváním?
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 30 Března 2022, 18:48:36 »

No , vy jste kterej? :)

Moje auto je to vzadu ta Navara
IP zaznamenána

stanleyzlin

• Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 30 Března 2022, 18:49:46 »

stanleyzlin> Ta škodovka předjížděla couváním?

Nepředjížděla cováním, jela proti mně v protisměru moje auto je ta Navara vzadu za ní
IP zaznamenána