30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: Prikaz 25tis + 1 rok bez RP  (Přečteno 234 krát)

Pan Moc

• Zobrazit profil
Prikaz 25tis + 1 rok bez RP
« kdy: 24 Listopadu 2021, 20:20:33 »

Zdravím,

Mohl by někdo pls poradit jak postupovat?

Obdržel jsem příkaz na 25k a rok bez ŘP.

Hlídka PCR, test na drogy (swipe S - výtěr z dutiny ústní) pozitivní na thc, amfetamim a metamfetamin, na krev se nejelo. Nic jsem nepodepsal, ŘP nechtěli. konzultace s AK započala až při čekání na výsledek testu. Další kroky dle AK.(nevyjadřovat se, ne na krev,…)

Řeším jaké jsou možnosti a jak dál postupovat?

Odpor bych snad mohl zvládnout dát dohromady, řeším zda uvádět odůvodnění či nikoliv? A pokud ano, co vše uvést a co ne? Na podání mám čas do pátku možná pondělí.

Zkusit to na vlastní pěst asi nebude moc dobrý nápad předpokládám. Nemohu se rozhodnout zda nebude lepší akceptovat příkaz (ale nechci rok bez RP) anebo jit do risk s AK?
Dle AK jsou šance na zproštění 60-70%.
Nechce se mi dávat dvacet ak a poté dalších 25 v připadě neúspěchu.

Za všechny rady a tipy předem děkuji
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
Re:Prikaz 25tis + 1 rok bez RP
« Odpověď #1 kdy: 24 Listopadu 2021, 20:45:51 »

Odpor určitě podat, horší to být nemůže (riskujete navíc pouze 1000 Kč za správní poplatek). Do odporu žádné argumenty neuvádět:

Proti příkazu č.j. XYZ podávám odpor. Pan Moc, narozen DD.MM.YYYY, Ulice číslo, PSČ Město <podpis>

Kdy a jakým způsobem, byl příkaz doručen? Máte DS fyzické osoby?

Proč se na krev nejelo? Můžete tu kontrolu popsat nějak podrobněji?

Pro začátek sem nahrajte ten příkaz v anonymizované podobě a pokud máte nějaké další podklady, tak ty také.
IP zaznamenána

Pan Moc

• Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 25 Listopadu 2021, 01:03:14 »

Rád bych to dále řešil neveřejně.

Jel jsem dle předpisů, proti mě PCR, projeli zatímco já jel dál. Podívám se do zpětného a vidím jak se otáčejí přes plnou. (A tušil jsem problém, i chtěl zastavit, počkat…nebylo kde zrovna). Na světlech byli mezi námi dva vozy, jedu dál, další světla a už byli za mnou, rozjezd a hned stop.
Přišel, ptám se, co jsem provedl.  Běžná kontrola prý, OP si vynutil a jestli se podrobim dech.zkoušce. Souhlasil jsem, a už jsem věděl, že jsem v …. Spěchal jsem na zápas. DZ negativni a prý ještě test na drogy jestli podstoupim. Odpovědel jsem: co mi zbývá nebo co mám dělat, tak něco. Strcil mi tyc do ust a bylo. Hned vystupte si a druhý šel do vozu, test položil na palubku a čekali jsme. Během čekání jsem si vzpomněl, že mám kontakt na poradnu pro řidiče a kontaktoval je. Probíhala komunikace po sms po celou dobu jsem se řídil jejich radami.
Na dotat jestli pojedeme na krev, jsem odpověděl, že opravdu spěchám na zápas.
Později na služebně přišel po dlouhé době jeden z četníků s tím, že si mě natočí na telefon. Říkám, ze se nebudu již vyjadřovat. Zeptal se jestli chci jet na krev, odpovídám: nebudu ,nechci se vyjadřovat. Odešel, vzápětí se vrátil a propustil mě.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 25 Listopadu 2021, 01:17:40 »

Jde o papíry, přesunuto do neveřejné sekce.

Pokud jste toho měl v těle fakt hodně, pak bylo odmítnutí krve dobrý postup (vyhnete se tak trestnému činu). Pokud jste nic takového nebral, bylo odmítnutí krve velice zásadní chybou.

Vy audiozáznam z kontroly předpokládám nemáte, že?
IP zaznamenána

.qoyi

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 25 Listopadu 2021, 02:32:08 »

anonymizovany prikaz
IP zaznamenána
Think for yourselves. Don't be sheep.

gumidos

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 25 Listopadu 2021, 12:00:02 »

Proč je značný rozpor mezi vaším tvrzením, "Zeptal se jestli chci jet na krev, odpovídám: nebudu ,nechci se vyjadřovat. Odešel, vzápětí se vrátil a propustil mě."  a tvrzením policie, údajně podpořené záznamem na CD - "jmenovaný po důrazném opětovném vyzvání odpovídá, že se nepodrobí..."?
IP zaznamenána

Pan Moc

• Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 25 Listopadu 2021, 15:53:54 »

To opravdu nevím, ale jsem si jistý, že žádné varování neproběhlo. A vůbec neříkal nic o tom co mi hrozí nebo čemu se vystavuji.
IP zaznamenána

Pan Moc

• Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 25 Listopadu 2021, 15:58:32 »

.qoyi děkuji za příkaz.

Co mám teda dělat prosím vás, poradí někdo pls?
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 25 Listopadu 2021, 16:17:48 »

Dobre by bylo ziskat ten zaznam a cely spi. Hned ho dat sem. Pak s uvidi

Samozrejme ted nezbyva nic jineho, nez podat odpor a bojovat (pozor na lhuty).
IP zaznamenána

Pan Moc

• Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 25 Listopadu 2021, 16:44:43 »

Je takto odpor dostačující? A když to chci odeslat přes datovku, jak to podepíši?
IP zaznamenána

Pan Moc

• Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 25 Listopadu 2021, 16:48:14 »

Audiozáznam bohužel nemám 🙁
Spis sem samozřejmě dám, až ho budu mít. Na koho se mám obrátit, abych ho získal?
IP zaznamenána

medved

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 25 Listopadu 2021, 17:17:39 »

- odpor je ok
- posilate-li cokoli DS, nemusite nic podepisovat - samotne odeslani DS ma efekt elektronickeho podpisu
- spis ziskate tak, ze pozadate SO, ktery ten spis vede (tedy ten, ktery Vam poslal prikaz), o jeho zaslani*. Pokud to nemate daleko, nebo Vam v tom nebrani nejake jine prekazky, je lepsi si na urad zajet tzv. nahlednout do spisu a pritom si spis okopirovat/ofotit/opsat.

*) navod, jak zadat o zaslani kopie spisu najdete zde v sekci "Procesní záležitosti >Žádosti o spis"
« Poslední změna: 25 Listopadu 2021, 17:20:11 od medved »
IP zaznamenána

OldSoldier

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 25 Listopadu 2021, 17:35:01 »

Když půjdete pro spis, vezměte sebou i nějaký USB disk, aby na něj bylo možné nahrát požadovaná data. Nečekejte, že by Vám to úředník někam chtěl poslat nebo dokonce vypálil na CDčko...
IP zaznamenána

fu

• hard core 30kmh.cz
  • Lidem bez naděje se lépe vládne.
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 25 Listopadu 2021, 18:47:56 »

Me zkusenosti jsou opacne, vlastni CD/DVD a usb nesmime do PC vkladat...
IP zaznamenána
„Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ – Benjamin Franklin

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 25 Listopadu 2021, 19:34:12 »

Pan Moc> Pokud by Vám nyní zákaz řízení vadil výrazně méně než později, jeví se jako možnost odpor nepodávat, příkaz akceptovat a trest si odkroutit (po polovině je možné žádat o prominutí zbytku).

V opačném případě by bylo škoda odpor nepodat, sázku tak zvyšujete pouze o 1000 Kč.
IP zaznamenána