Zastavení PČR, údajné nezastavení na STOPce, údajně mají video, nahrávání vypnuto, NICMÉNĚ nesepsali Záznam o přestupku, pouze řekli, že to předají do správního (na požadavek řidiče) - v momentě, kdy jednomu policistovi řidič oznámil, že domnělý přestupek na místě řešit nehodlá, a požaduje ho předat správnímu orgánu, druhý stál za autem, a řidiče lustroval. Za tímto druhým policistou se potom první policista vydal, asi dvě minuty spolu diskutovali, načež byly řidiči vráceny doklady, bez sepsání Záznamu, a oznámeno, že to teda dají na správní úřad.
Moje domněnka je, že nikdo nic nikam nedá, jsem přesvědčený, že ohledně videa neříkali tak úplně pravdu, a neochota sepsat Záznam mě v tom utvrzuje (na druhou stanu je pravda, že sepsání řidič, pamětliv D-Fensových slov "Pokud dělají chybu, nechte je ji dělat", nevyžadoval).
K domnělému přestupku tak bude existovat maximálně Úřední záznam - vím, že na základě Úředního záznamu se správko řešit nedá, je možný, že na služebně splichtí Záznam s tím, že ho řidič odmítl podepsat?
Teď řidiče sejří fakt, že nepořizoval audio, telefon v kapse a dvě děti v autě - nebyl moc čas nad tím přemýšlet :-(