30kmhcz

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  

Novinky:

>>DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ: ČTOU TO TADY JAK ÚŘEDNÍCI, TAK POLICIE. Neuvádějte nic, podle čeho by protistrana mohla dovodit, o jaký případ se jedná. Jak na to? Pojďte >>sem<<.

Autor Téma: IP12 + firma  (Přečteno 1460 krát)

solaris

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
Re:IP12 + firma
« Odpověď #15 kdy: 27 Října 2021, 22:26:43 »

A Vy máte nějaké Rozhodnutí (nebo Příkaz)? Při tom vyzvedávání vozu jste něco platil?
« Poslední změna: 28 Října 2021, 18:44:54 od solaris »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 28 Října 2021, 09:43:17 »

Ano, při vyzvednutí auta jsem hradil 1600kč odtah + 5x100kč parkovné.

Za rozhodnutí lze považovat Pokyn k odtahu strážníkem. A proti tomu chci podat opravný prostředek. Předpokládám, že lhůta pro odvolání běží od vyzvednutí auta, jelikož to je datum kdy mi byl příkaz doručen (nic jiného nemám), nikoliv od spáchání činu, ze kterého jsem viněn.
IP zaznamenána

Číkus

• hard core 30kmh.cz
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 28 Října 2021, 10:20:23 »

Obávám se, že pokyn k odtahu se za rozhodnutí považovat nedá.
IP zaznamenána

alo.is

• Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 28 Října 2021, 10:26:10 »

Cituji z rozsudku: Městský soud dospěl k závěru, že pokyn strážníka městské policie k odtažení vozidla není rozhodnutím, proti němuž by bylo možné domáhat se ochrany postupem podle § 65 a násl. s. ř. s., avšak jedná se o úkon, který je možné považovat za zásah správního orgánu a proti němuž je možná ochrana podle § 82 a násl. s. ř. s.

https://sbirka.nssoud.cz/cz/rizeni-pred-soudem-nezakonny-zasah-provoz-na-pozemnich-komunikacich.p788.html

A podle toho § 82 soudního řádu správního, se podává žaloba proti nezákonněmu zásahu správního orgánu, který není rozhodnutím. Takže nařízení odtahu policajtem evidentně soudy za správní rozhodnutí nepovažují.
« Poslední změna: 28 Října 2021, 10:33:53 od alo.is »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 28 Října 2021, 10:51:20 »

Vycházím z http://nalus.usoud.cz//Search/GetText.aspx?sz=3-150-03, tedy jestli jsem správně pochopil.

Dle 150/2002 SŘS
§ 83 Žalovaný
Žalovaným je správní orgán, který podle žalobního tvrzení provedl zásah; jde-li o zásah ozbrojených sil, veřejného ozbrojeného sboru, ozbrojeného bezpečnostního sboru nebo jiného obdobného sboru, který není správním orgánem, anebo příslušníka takového sboru, je žalovaným správní orgán, který takový sbor řídí nebo jemuž je takový sbor podřízen, a u obecní policie obec.

Nedělám si iluze o WIN, ale trochu zábavy a uvidíme jak se s tím vypořádají. Ale na fóru jsem nenašel, že by někdo šel stejnou cestou.

Edit: navíc názor NSS je už trochu fousatý, možná by nebylo od věci to trochu prověřit.
« Poslední změna: 28 Října 2021, 10:56:32 od Hugo »
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 01 Listopadu 2021, 15:16:03 »

Podána stížnost s požadavkem na vyrozumění o zahájení šetření a spisovým číslem. Pak pro spis. Po vyhodnocení spisu a šancí na win bude podána zásahová žaloba.

Velice děkuji uživateli hh za navedení správným směrem.
IP zaznamenána

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 04 Listopadu 2021, 14:12:00 »

Dobrý den, obdržel jsem stanovisko města a PČR k předmětné DN

Realizace DN není v souladu s vyjádřením, kam mám podat žádost o prošetření?

Pochopil jsem, že vyhrazené místo má být pouze pro RZ 3H7 4939, nikoliv pro OZ Hrbek, s.r.o.
Za další by se mělo jednat o přechodnou úpravu a umístění na sloupu veřejného osvětlení je v pořádku?

Koncesní listina je normálně na stránkách obce, ale nebyl jsem schopen ji najít. Je možné napadnout zejména dodatek č.1? Ať už nevyhlášením výběrového řízení nebo jinak?
Celé znění smluv zde:
https://www.hradeckralove.org/vismo/dokumenty2.asp?id_org=4687&id=55402&n=integrovany-system-parkovani-v-hradci-kralove

« Poslední změna: 04 Listopadu 2021, 14:15:20 od Hugo »
IP zaznamenána

frantisek

• Administrator
    • Zobrazit profil
    • OSBID o.s.
« Odpověď #22 kdy: 04 Listopadu 2021, 14:58:45 »

Uživatel "Jojoba" se shání po tématu. Nepřispíval, tedy je po přesunu do kuchyně nevidí.
Je důvod jej sem přidat?
IP zaznamenána
www.osbid.cz - s autem svobodně a bezpečně
frantisek@osbid.cz
t: 602392900 - ale jen když je to fakt nutné ;)

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 06 Listopadu 2021, 14:58:07 »

Pokud je to dotaz na mě, nevidím důvod pro přidání.

Budu zasílat podnět k odstranění tý značky. Předpokládám, že příjemce bude magistrát. PČR vynechat?

Může být takto?

Podnět k odstranění dopravního značení

Přechodné svislé dopravní značení IP12 + E13 neodpovídá vydanému opatření SZ MMHK/114512/2021 OD1/Sim (MMHK/124699/2021) minimálně v jenom bodě. Žádám o bezodkladné odstranění výše uvedeného DZ. Zároveň žádám o prošetření, zda se osoba (organizace) nedopustila přestupkového jednání umístěním neschváleného DZ.

Dle zákona 106/1999 Sb. InfZ, žádám o kopii zápisu kontroly k tomuto DZ, který měl být proveden dle bodu 8).

IP zaznamenána

johncreek

• stálý člen 30kmh.cz
  • *
    • Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 06 Listopadu 2021, 23:48:05 »

Citace
Uživatel "Jojoba" se shání po tématu. Nepřispíval, tedy je po přesunu do kuchyně nevidí.
Myslím, že i kdyby přispíval, tak do kuchyně neuvidí.

Hugo > Do té InfZ bych určitě doplnil "v zákonné lhůtě 15 dnů", ať nemají žádný teoretický důvod obstruovat ohledně "nekompletnosti" info žádosti. Ještě byste tam mohl uvést i způsob, jakým si přejete doručit, nicméně to není nutné.
IP zaznamenána
Všechny moje rady a tvrzení berte s rezervou. Jsem pouze nadšenec, nikoliv právník/advokát.

Hugo

• Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 07 Listopadu 2021, 01:25:17 »

Myslel jsem, že 15 dnů je ze zákona. Když budou obstruhovat možná lepší pro mě, ale doplním. Cíl je stále nabourat smlouvu mezi městem a ISP já mám času dost. Na možnou zásahovou žalobu přes měsíc, ta není úplně důležitá. Posílám přes DS, tedy očekávám do DS. To jim doplňovat asi nebudu.

PS: sám vidím v kuchyni jeden další případ a není k tomu důvod. Nevím jak přesně to funguje
IP zaznamenána