Vážení, obracím se na Vás s dotazem, jak postupovat.
Na ulici kde parkuji jsem nenašel svůj vůz, předpokládám, že byl odtažen (ještě jsem neověřoval). A zároveň jsem si všiml nové značky IP11a s dodatkovou tabulkou názvu firmy a časem. Nejsem si jist jak dlouho tam ta značka je. Domnívám se, že maximálně týden. Všiml jsem si ji dnes prvně. Budu rozporovat oprávněnost ostrahu.
Rád bych si zítra dojel pro auto. Pokud se nemýlím odtah může vlastník komunikace delegovat na soukromou společnost, ale vracení nemůže být postoupen soukromé společnosti. Tedy na odstavném parkovišti nechci nic platit, maximálně složit kauci za uvolnění vozu. Nevím jestli nějaký vohera na parkovišti na toto přistoupí a zda může jednat za vlastníka komunikace.
Jak postupovat dál? Volat PČR? Nebo jsem úplně mimo?
Edit: Možná je tam značka IP12, až půjdu dolů mrknu a upřesním. Díky
Edit2: Tak je to IP12 s dodatkem firmy a času 8-18.
A až si půjdu pro auto, musí mi vohera ve vrátnici ukázat rozhodnutí MP dle § 27 (5)? A v případě, že ho mít nebude?
Chápu, že je výrazně lepší radit dle skutečnosti než předpokladů, ale nějak se mi nelíbí, že tam budu stát a dohledávat na netu co mám dělat nebo říkat. Chtěl bych být částečně připraven kam to celé směřovat.